Skapa ett avkopplande relaxrum med stil

Skapa ett avkopplande relaxrum med stil

Innehållsförteckning

Med några smarta val och kreativa lösningar kan du få till den perfekta oasen att koppla av i utan att tömma plånboken. Fixa ett relaxrum som blir en plats för avkoppling och återhämtning efter en lång dag. En plats där du kan slappna av och ladda batterierna. Det behöver inte vara en stor investering om du planerar rätt.

Hitta rätt finansieringsalternativ

Först och främst är det viktigt att ha en tydlig budget för ditt relaxrum-projekt. Fundera på hur mycket du är villig att investera samtidigt som du tar hänsyn till dina nuvarande utgifter och finansiella mål. Om du inte har de nödvändiga medlen direkt tillgängliga så finns det faktiskt olika finansieringsalternativ att överväga.

 • Privatlån – Ett privatlån kan ibland vara ett enkelt och flexibelt alternativ till att finansiera ditt relaxrum. Ifall du överväger att ansöka om ett privatlån så är det viktigt att jämföra olika typer av lån genom att besöka BetterCompared för att jämföra de mest förmånliga alternativen och hitta det som passar dina ekonomiska förutsättningar.
 • Lån från vänner och familj – Om du inte vill ansöka om ett lån hos en bank kan du överväga att låna pengar från vänner och familj. Var noga med att komma överens om villkor och återbetalningssätt för att undvika eventuella konflikter.
 • Personligt sparande – Om du redan har pengar sparade är det en bra idé att använda dem i första hand. Överväg att sätta ett fast belopp åt sidan varje månad specifikt för ditt projekt så att du inte tömmer ditt sparkonto helt.

Kreativitet och medvetenhet till det mysigaste rummet

När du har jämfört olika lånealternativ på BetterCompared är det bara att sätta igång med planeringen. Att skapa ett avkopplande relaxrum handlar om mer än bara att fylla ett rum med bekväma sittplatser och en stor TV. Det handlar även om att skapa en förtrollande plats som ger stunder av lugn och frid. Färgen på väggarna kan påverka hur avkopplande och ombonat ett rum känns. Lugna, mjuka färger som tvättad blå, ljusrosa och milda gula nyanser kan hjälpa till att skapa en känsla av lugn. Använd färgprover för att hitta den perfekta nyansen och leta efter bra erbjudanden online eller från lokala butiker.

Skapa en avkopplande stämning med kreativ belysning

Belysningen är också en viktig faktor som kan göra underverk. Det handlar exempelvis om varm led-belysning med dimmer som skapar den rätta stämningen. Några ljusslingor i olika färger bidrar till mys och värme, medan läckra väggarmaturer ger spännande ljus-och skuggspel. Med dessa tips kan du skapa ett sammanhängande rum med en avkopplande stämning som välkomnar dig efter en lång dag. Belysningens varma sken och kreativa inslag ger dig den perfekta oasen för avkoppling och återhämtning.

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024