fbpx

10 bästa pizzeria ställen i Stockholm

Det finns många hundra pizzarestauranger i huvudstaden. Vissa är bättre och andra håller lite sämre klass. För att du lättare ska hitta rätt pizzeria Stockholm och få den godaste maten är här vår lista på 10 bästa pizza ställen i Stockholm.

Hur har vi satt ihop den här listan? Vi har först och främst tittat på gästernas betyg. Höga betyg betyder bra kvalitet på både mat och service. Sedan har vi tagit reda på specialiteterna för respektive restaurang. Resultatet blir en topplista med en härlig blandning av matställen!

LÄS MER: Top 10 bästa restauranger i Göteborg

Savoj Sthlm

Savoj är inte en typisk pizzeria Stockholm. Inredningen är lite mer rustik, väggarna täcks av konst och ur högtalarna ljuder ägarnas musikfavoriter. När det gäller själva maträtten serveras den napolitanska varianten med tjocka, luftiga och frasiga kanter. På menyn finns också olika italienska läckerheter inom chark och ost, snacks och annat gott. Dessutom finns inte bara mellanöl på menyn, utan också olika viner.

Adress: Roslagsgatan 43 precis intill Vanadislunden – Närmaste T-banestation är Tekniska högskolan.

Vilken är den populäraste pizzan i Sverige?

Beroende på vilket år som undersökningen görs är antingen Vesuvio eller kebabpizzan den mest sålda sorten i Sverige. De två klassikerna turas i princip om när det gäller att inneha förstaplatsen.

800 grader

Varför krångla till det? Varför ha 100 olika pizzor på menyn? Så verkar grundarna till 800 grader ha tänkt när de drog igång sitt koncept 2016. Idag finns på menyn fyra stycken pizzor (varav två vegetariska). Det är den napolitanska varianten med frasiga och luftiga kanter som serveras. Höga gästbetyg vittnar om en god upplevelse!

Pizzorna som står på menyn är:

  • Margherita
  • Salsiccia
  • Bianca
  • Pepperoni

Adress: Sigtunagatan 17 i Vasastan – cirka 100 meter från Odenplan T-banestation.

Il Forno

Il Forno är en trattoria av klassiskt italienskt snitt med kaklat golv, träpanel på väggarna och rutiga dukar. Tunna vedugnsbakade pizzor med både klassisk ”svensk” topping och klassisk italiensk topping finns på menyn tillsammans med lasagne, pasta och andra italienska rätter. Gästerna är många och nöjda!

Adress: Atlasgatan 9 väster om Vasaparken – cirka 50 meter från S:t Eriksplan T-banestation.

Fuori di Pizza

Entrén till Fuori di Pizza är minst sagt anspråkslös. Det handlar i princip om ett hål i väggen. Innanför väggarna sker dock magi, åtminstone om gästrecensionerna är något att gå efter. Det här är en mycket populär restaurang som serverar pizza på napolitanskt vis och även har fullständiga rättigheter.

Adress: Karlbergsvägen 35 i Vasastan – cirka 100 meter från Odenplan T-banestation.

När uppfanns pizzan?

Bröd med olika sorters topping har funnits i många hundra år. Den moderna varianten har dock bara lite mer än 100 år på nacken. Det var i Neapel, Italien, som den moderna pizzan dokumenterades för första gången.

Meno Male

Meno Male är en kedja med fem stycken matställen runt om i Stockholm. Den restaurang som har de högsta gästbetygen är den som ligger i Vasastan. Här serveras klassiska napolitanska pizzor med en meny där nog alla kan hitta en favorit. Goda smårätter, efterrätter och goda drycker finns såklart också på menyn.

Adress: Roslagsgatan 15 strax söder om Vanadislunden – närmaste T-banestation är Tekniska Högskolan.

Foto: Giro Pizzeria Napoletana

Giro Pizzeria Napoletana

Giro Pizzeria vid Hötorget erbjuder ”finpizza” i en lite mer elegant miljö och med stort fokus även på drycker. Det är den napolitanska varianten som regerar hos Giro och att det finns god hantverksskicklighet märks på de höga gästbetygen. Söker du en lite lyxigare pizza i en lite lyxigare inramning? Då är Giro Pizzeria ett givet val.

Adress: Sveavägen 46, precis intill Adolf Fredriks kyrkogård och bara cirka 100 meter från Hötorget T-banestation.

Slice of New York

Det finns ju pizzor av olika slag. Den klassiska napolitanska, den moderna svenska, den amerikanska… sistnämnda är i fokus hos Slice of New York. Tjocka och rejäla slices med rejält med fyllning – det är melodin på den här restaurangen som ligger centralt på Norrmalm i en lokal som är inredd i ruffigt tegel och har fina svartvita foton på väggarna.

Adress: Tegnérgatan 7, cirka 100 meter från Rådmansgatan T-banestation.

Vad är det för skillnad mellan en napolitansk pizza och en ”svensk”?

Den napolitanska varianten har en mycket tunn botten och lite tjockare och fluffigare kanter.

The Italian Cousins

The Italian Cousins är en kedja som drivs av två äkta italienska kusiner. Idén är att ta allt det autentiska italienska köket till Sverige. Utifrån gästbetygen verkar det som att kusinerna har lyckats! Här kan man köpa slices med olika toppings och även beställa andra klassiska italienska rätter.

Adress: Kungsgatan 2 (Vid Hotel Kung Carl) – närmaste T-banestation är Östermalmstorg.

Pizzeria Nivå

Du kanske letar efter en pizzeria Stockholm med mer klassiskt ”svenska” format där du också kan få en kebabpizza? Det finns såklart sådana restauranger och en favorit bland besökarna är Pizzeria Nivå. Här är menyn den klassiska med allt från Margherita till Hawaii och här finns både kebabtallrik och falafel att beställa.

Adress: Lilla Nygatan 15 i Gamla stan, mindre än 100 meter från Gamla Stan T-banestation.

450 gradi

450 gradi är en lite lyxigare pizzarestaurang som ligger på Lidingö. Den måste vara med på den här listan eftersom gästbetygen är så höga. Dessutom rankas restaurangens pizzor bland de 50 bästa i Europa. Det är helt enkelt inte många som lämnar 450 gradi missnöjda. Här är det napolitansk pizza som gäller och det är också mycket fokus på goda drycker. Att restaurangen har en uteservering mot vattnet skadar heller inte.

Adress: Brostugevägen 1 (vid Dalénum på Lidingö).

Sammanfattning

Att hitta en bra pizzeria Stockholm är inte alltid så lätt och man vill ju inte gärna köpa grisen i säcken. Därför kan det vara bra med en guide! Förhoppningsvis har vår guide med 10 riktigt bra pizzerior i huvudstaden gett dig några bra tips inför nästa gång du är hungrig. Tips: Hos de flesta av restaurangerna finns möjlighet till hemkörning med exempelvis Wolt och Foodora.

 

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis