Airpods pro 3 – Är de värda köpet?

AirPods Pro 3 – Är de värda köpet?

Apples AirPods Pro har förstaplatsen på många önskelistor. Så har det varit sedan hösten 2019 då den första generationen av hörlurarna lanserades och den andra generationen som lanserades hösten 2022 är inget undantag. Ljudet, funktionerna och den eleganta designen är bara några av de saker som lockar med Apples lurar.

Nya AirPods Pro 3 är samtidigt en produkt som gör ett lite större hål i plånboken. Frågan är om dessa bluetooth-hörlurar av in ear-modell är värda sitt höga pris. Vilka är fördelarna och nackdelarna med dessa populära lurar? Det får du svaret på i vår artikel!

Fullmatade med funktioner

Först och främst måste vi säga att AirPods Pro är ett högteknologiskt mästerverk. Dessa in ear-lurar är fullmatade med funktioner som gör lyssning av musik, poddar, ljudböcker med mera till en dröm. Dessutom har de aktiv brusreducering för ännu smidigare användning.

Vad kan vi säga mer? Lurarna klarar både vatten och svett, vilket gör dem perfekta för träning. De kommer också med örontoppar i flera storlekar för att de ska passa perfekt i öronen. De är också mycket lätta, vilket gör dem bekväma att bära även längre stunder. Dessutom är det en dröm att koppla upp dem till Apple-enheter såsom iPhone och iPad (fungerar också med Android).

Nya air pods ovan finns HÄR

Andra funktioner som måste nämnas är:

 • Touchsensor
 • Adaptiv EQ
 • Personalized Spatial Audio
 • 3D-ljud

Passar AirPods i mina öron?

Du får med toppar i fyra storlekar, från XS till L, så du kan enkelt anpassa dina lurar till just dina öron.

Mycket höga betyg från nöjda användare

Det går att skriva spaltmeter om fördelar och positiva saker med AirPods Pro, men den viktigaste faktorn är ändå vad befintliga användare säger. Om vi tittar på det sammanlagda betyget hos Google Shopping är betyget 4,6 av 5, vilket är ett mycket högt betyg. Ska vi då lita på den siffran? Med tanke på att Google har samlat in över 130 000 recensioner så är nog betyget rättvisande!

Vad är det användarna nämner som de största fördelarna? Här är några exempel:

 • Utmärkt ljud med både bra bas och diskant
 • Bra etui för förvaring och transport
 • Sitter bra och stabilt i öronen
 • Enkla att koppla till telefonen
 • Bra brusreducering

Hur laddar man AirPods Pro?

Du kan ladda lurarna på fyra sätt, nämligen via en Apple Watch-laddare, en Lightning-kontakt, en MagSafe-laddare och en Qi-laddare.

AirPods Pro kostar en rejäl slant

Ett par bluetooth-hörlurar behöver inte kosta mer än 200–300 kr. Apples lurar kostar mer än tio gånger så mycket. Det är naturligt att ställa sig frågan om de är värda sitt höga pris. En prislapp på över 3000 kr kan skrämma bort och det kan vara lockande att välja en billigare variant.

De här hörlurarna är av allra bästa märke. Det går inte att säga annat. Att Apple levererar kvalitet märks inte minst om vi tittar på recensioner från användare. Samtidigt är det lika tydligt att Apples lurar kostar mer än motsvarande från andra tillverkare om vi jämför funktioner. Det är en klar nackdel att priset är högt.

Batteritiden kunde varit något bättre

Ett fulladdat laddningsetui ger upp till 30 timmars lyssning totalt. Det är klart godkänt. Kapaciteten för själva lurarna är dock inte lika imponerande. När de är fulladdade räcker de cirka sex timmar. Det är ingen usel siffra, men det finns många alternativ som har en betydligt högre kapacitet.

Är batteritiden en nackdel som gör att man ska undvika köp? Vi tycker inte det. Vi ska också nämna att det är en enkel sak att ladda med olika anslutningar och att det går snabbt att ladda upp etuiet.

Vilka varianter av AirPods kan man välja mellan?

Apples lurar finns i tre varianter, nämligen AirPods, Pro och Max. De är alla olika till form och funktion. De två förstnämnda är in-ear medan Max har kåpor.

Den nya generationen är inte långt borta

Apple har för vana att släppa nya varianter av sina storsäljare med ganska jämna mellanrum. Uppgraderingen från den första generationen AirPods Pro till den andra dröjde dock tre år. Det kan tyda på att vi får vänta till 2024 eller kanske till och med 2025 innan vi kan köpa den tredje generationen. Hittills har det också varit så att Apple har uppdaterat endast en av sina hörlursmodeller per år.

Ska du vänta på nästa generation? AirPods Pro i den andra generationen är fullmatade med funktioner som ger dig bästa ljud och funktion i många år. Det är klart att en tredje generation kommer att ge ytterligare fördelar, men då måste du också vänta ett tag.

Sammanfattning – apple AirPods Pro 3

Är Apples högteknologiska hörlurar värda sitt pris? Apple har lagt på en liten premie i priset men AirPods Pro erbjuder utan tvekan högsta möjliga kvalitet. Om du slår till på ett köp kan du se fram emot ett fantastiskt ljud och riktigt smidigt användande. Vi tycker att dessa lurar är ett bra köp, men prislappen kan såklart avskräcka.

SOFFOR REA SHOP

 

 

 

 1. Jag svarar även i din blogg:

  Beklagar din fars bortgång. Om vi nu ska gå in på orsaker så tror jag att det finns betydligt värre saker än socker. All besprutning av mat, kemiska tillsatser och e-ämnen. Jag är helt övertygad om att varken kost eller socker hade det minsta med min kompis leukemi att göra. Har du läst “i kroppen min”? Tips.

 2. sv: Åh vad kul att du gör de! De är från H&M :D

  Jag ÖNSKAR DIG DETSAMMA! Kram

 3. Den symaskinen har jag på jobbet till eleverna (textillärare)
  Glad påsk!

 4. tack så mycket! jodå, jag bor i göteborg, så det fina vädret har jag allt fått njuta av :)

 5. Jag älskar verkligen min Husqvarna Viking Emerald! Bästa köpet jag gjort :)

  Ha en skön påskhelg!
  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Annonsering

Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024