fbpx

Top 10 bästa restauranger i Göteborg

Göteborg har ett härligt stort utbud av restauranger av bästa märke. Här finns faktiskt också ett antal matställen som har fått stjärnor i anrika Guide Michelin. Det är alltså enkelt att äta gott på Sveriges framsida. Och självklart finns inte bara fisk på menyn på de bästa restaurangerna i Göteborg!

LÄS MER: Top 10 bästa restauranger i Stockholm

Redo för en topplista över top 10 bästa restauranger i Göteborg? Här kommer den. Det här är tio av de mest uppskattade krogarna i Götet. I listan finns allt från de absolut lyxigaste krogarna till de mer plånboksvänliga.

SK Mat & Människor

Restaurangen SK Mat & Människor i närheten av Liseberg erbjuder en unik matupplevelse. Här kan du se kockarna tillreda maten och du blir även serverad av kockarna. På menyn står klassiska rätter från Skandinavien som kockarna tolkar om på olika vis. Gästernas betyg är skyhöga och här kan du räkna med en restaurangupplevelse utöver det vanliga. Som bonus har SK Mat & Människor en stjärna i Guide Michelin.

Adress: Johannebergsgatan 24 – Korsvägen är närmaste hållplats för spårväg.

Bord 27

Om du gillar klassiska kötträtter finns det inte många restauranger som slår Bord 27 i stadsdelen Haga. Vinfantasten kan också få sitt lystmäte här. Tittar vi på gästernas betyg så är Bord 27 verkligen i den absoluta toppen bland restaurangerna i Göteborg. På menyn, som har rubriker som Tugg, Gött och Käk, finns kött, fisk, skaldjur samt även en del vegetariskt.

Exempel från menyn:

  • Kammussla
  • Liten eller stor råbiff
  • Rödtunga
  • Sotad tonfisk

Adress: Haga kyrkogata 14 – Handelshögskolan är närmaste spårvagnshållplats.

Vilka restauranger i Göteborg har stjärnor i Guide Michelin?

I augusti 2023 hade följande sex restauranger i Göteborg en stjärna i ansedda Michelin-guiden: SK Mat & Människor, Project, 28+, Koka, Bhoga och Signum.

Koka

Restaurang Koka i Vasastan har en stjärna i Guide Michelin, och det är såklart ett tecken på kvalitet. De skyhöga kundbetygen är ett annat tecken. Här blir du väl omhändertagen i en stilren miljö som blandar det skandinaviska med det japanska. En specialitet är att allt fokus är på fisk, skaldjur och vegetariskt/veganskt och att nästan alla råvaror är ekologiska.

Adress: Viktoriagatan 12 – Närmaste hållplats för spårvagn är Hagakyrkan.

Restaurang Carbon

Restaurang Carbon är intim och exklusiv. Den här restaurangen är också den som har de absolut högsta gästbetygen av alla restauranger i Göteborg. Det säger naturligtvis en hel del! Bokar du bord här kan du räkna med en upplevelse utöver det vanliga. Du väljer mellan två menyer, en femrätters och en åttarätters, och självklart paras allt med precis rätt drycker.

Adress: Barnhusgatan 2 – Polhemsplatsen är närmaste hållplats för spårvagn.

Hur vanligt är det med färdiga menyer?

Ju mer exklusiv restaurang, desto mer vanligt med färdiga menyer. En lyxigare restaurang har vanligen en eller två femrättersmenyer som man byter ut med jämna mellanrum. Vissa kan ha ännu fler rätter på de färdiga menyerna.

Restaurang & Vinbaren 28+

28+ har haft en stjärna i Michelinguiden i över 30 år. Om ost och vin är något som ligger dig varmt om hjärtat är det här restaurangen att boka bord på! På menyn står också à la carte och både små och stora avsmakningsmenyer med säsongens råvaror. Allt serveras i en intim och rustik källarmiljö.

Adress: Götabergsgatan 28 – Vasaplatsen är närmaste spårvagnshållplats.

Dinner 22

Dinner 22 är en klassisk gourmetrestaurang där du kan räkna med att hitta ostron, olika toasts, ryggbiff med tillbehör, hummer och mer på menyn. Samtidigt som restaurangen är förstklassig och har en exklusiv meny är priserna något lägre än på andra lyxkrogar i Göteborg. Med de färdiga menyförslagen får du extra mycket kvalitet för pengarna.

Adress: Södra Vägen 22. Den ligger precis intill spårvagnshållplatsen Berzeliigatan.

Vad är ett dryckespaket?

Ett dryckespaket är en samling viner (alternativt alkoholfritt) som är framtaget för att passa perfekt till middagar med flera rätter. Med ett dryckespaket behöver du inte fundera på vad du ska beställa inför varje rätt. Allt är planerat och klart.

Bhoga

Är du ute efter lite mer lyx? Lite mer spännande smaker? Restaurangen Bhoga kan vara det perfekta valet. Den här restaurangen har en stjärna i ansedda Guide Michelin och det borgar för kvalitet. Vad finns på menyn? Här är det säsongsbetonade rätter på råvaror från gårdar i närheten som gäller. Den dagliga femrättersmenyn bjuder på lite av varje!

Adress: Norra Hamngatan 10 i Nordstan. Brunnsparken och Domkyrkan är de närmaste spårvagnshållplatserna.

Epoque

Säsongsbetonat med nytolkningar av svenska smaker – det är vad restaurangen Epoque erbjuder. Här är priserna också av det mer plånboksvänliga slaget och det skadar kanske inte. Restaurangen har en mysig atmosfär och det går lika bra att bara äta något snabbt som att spendera hela kvällen med god mat och dryck.

Adress: Södra Vägen 8A – Närmaste hållplats för spårvagn är Berzeliigatan.

Restaurang 2112

Om en riktigt god hamburgare lockar är Restaurang 2112 inget dumt val. Här finns burgare för både stora och små och även för dem som gärna äter vegetariskt och veganskt. Givetvis går det utmärkt att få en öl till maten. Gästernas betyg är mycket höga och det skadar såklart inte att restaurangen ligger mycket centralt.

Adress: Magasinsgatan 5 – Närmaste hållplats för spårvagn är Göteborg Domkyrkan.

Restaurang VRÅ

På restaurang VRÅ möts västkusten och det japanska. Det gör såklart att fisk och skaldjur är i fokus, men det finns såklart annat också – även veganska alternativ. 100% fokus är på det naturliga, hållbara och ekologiska. Det är bra för världen och givetvis smakar det naturliga också godare!

Adress: Drottningtorget 10 (ligger i hotellet Clarion Post) vid Centralstation.

Sammanfattning – restauranger i Göteborg

Här är den, den stora listan över de 10 bästa restaurangerna i Göteborg. De har alla olika fokus och olika specialiteter men vad de har gemensamt är att de erbjuder service i toppklass. Visst kan väl priserna kanske kännas lite höga när du tittar på menyerna, men det är ju inte heller varje dag som du går på en topprestaurang?

SOFFOR REA SHOP

Soffadirekt
1199515995
Soffadirekt
49955995
Soffadirekt
1049513995
Soffadirekt
949513995
Soffadirekt
1549517995
Soffadirekt
999512795
Soffadirekt
1299513995
Soffadirekt
44955995
Soffadirekt
44956295
Soffadirekt
44956495

 

 

Foto i toppen: utmärkta.se

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis