Organisera städskåp – så här gör du 

Organisera Städskåp – Tips att få ordning på röran

Innehållsförteckning

Vem drömmer inte om att kunna organisera städskåp som ett proffs? Där man hittar precis det man söker varje gång? Drömmen kan gå i uppfyllelse om du läser den här artikeln och tar del av de konkreta tips och trix som här erbjuds. Häng med så berättar vi mer!

LÄS MER: 10 största inredningstrender 2024

Det är lördag och det är dags att städa hemmet. Du känner dig orimligt motiverad och full av energi, tills dess att du öppnar ditt städskåp och ser hur det fullkomligen väller ut saker och hur oordningen är total. Det här ska vi råda bot på.

Organisera Städskåp tips

Investera i städskåp från IKEA

För dig som inte ens har ett städskåp idag, är en bra start på detta projekt att investera i ett sådant. IKEA har riktigt bra städskåp som framförallt är enkla att montera. Här kan du snabbt få ett skåp på plats och sätta igång att organisera.

Köp inredning för städskåp

Nästa steg är att inreda ditt städskåp. Det här låter kanske lite konstigt, men med inredning så menar vi smarta fack och hyllor som gör att du kan organisera ditt städskåp optimalt och hålla saker och ting skilda från varandra.

Ett mycket bra exempel på inredning för städskåp är en ställning som du fäster inne i ditt skåp och som kan öppnas på samma sätt som skåpdörren. IKEA har denna lösning och den heter UTRUSTA. I denna ställning kan man ställda dammsugare, strykjärn, osv. Ställningen har dessutom en smart hållare för själva dammsugarslangen som annars tenderar att trassla in sig i allt annat i städskåpet.

Håll rent och snyggt

Det finns så klart en massa saker man kan göra för att få mer ordning i sitt städskåp. Här kommer fler konkreta tips som du kan använda dig av.

 • Använd smålådor för att sortera olika saker som hör ihop, till exempel trasor, tvättsvampar och skurborstar.
 • Paketera om exempelvis tvättmedel till mer utrymmeseffektiva behållare.
 • Plocka bort sådant som du inte använder.
 • Använd etiketter på lådor och fack för att göra det mer tydligt vad som hör hemma vart.

När du väl skapat din struktur i ditt städskåp så är det alltid enklast att hålla det i ordning genom att inte addera en massa produkter till städskåpet. Sådant som inte hör hemma där bör placeras någon annanstans.

FAQ – Organisera ditt städskåp

Att organisera ett städskåp kan vara ett större projekt än många tror och frågorna är många. Här besvarar vi några av de vanligast förekommande frågorna.

Vad ska man ha i ett städskåp?

I städskåpet ska man ha sådant som man använder vid städning och gärna sådant som man använder varje vecka. Sådant som du använder en gång per år kan du placera i förrådet. Här ska du ha trasor, dammvippa, dammsugare, sopskyffel, med mera.

Vilka städprodukter behöver man i ett städskåp?

I ditt städskåp bör du ha tvättmedel, sköljmedel, såpa, fläckborttagningsmedel, textiltvätt, WC-tvätt och diskmedel.

Vart hittar man det bästa städskåpet?

Många butiker säljer städskåp och alla till varierande kvalitet och pris. Vi har upptäckt att det mest prisvärda städskåpen, där du får mest för pengarna, finns på IKEA. Dessutom säljer IKEA smarta ställningar som du kan fästa i ditt skåp för att få ännu mer förvaring.

Summering – Organisera städskåp

För dig som vill få ett mer organiserat städskåp så finns det många enkla men smarta saker att göra. Börja med att köpa ett rejält städskåp om du inte har det och se till att inreda det med smarta fack och hängare, så att du kan placera alla dina produkter i skåpet utan att det blir rörigt. Se till att bara ha sådant i skåpet som du använder på veckobasis i din städning av ditt hem. Sådant som du använder mer sällan kan du förvara i ett förråd eller liknande.

 

 

 

 1. That bedroom is gorgeous!! I love the high ceilings!!
  xo
  Sharon

 2. Så fint!
  Visst är det så, en färgklick i tillvaron förgyller massor. Mer förg åt folket!

  Kram bästa du
  Stoffe

 3. In the normal case I like our bedroom really – and I´m very proud how I designed the interior. But after watching THIS bedroom my own bedroom has a competitor ;)

  xx
  Rena
  http://dressedwithsoul.blogspot.de/

 4. Hi Maria! I can get you! It happens to me everytime I read a magazine:P Beautiful bedroom btw, so adorable and girlie! Kisses dear!:*

  • Haha yes Its funny how so small things can make such a difference:) LOVE Lilli

 5. Hej, hoppas jag kommit rätt, tack för din kommentar hos mig, kul att du gillade.
  Inredning och inredningstidningar är så roligt så nog blir jag på gott humör att bläddra och fantisera, soffan är underbar, på återseende, kram Irene

  • AWWW tack för så fina ord och jag gillar din blogg också:) LOVE

  • Thanks so much for sweet words:) LOVE

 6. I love de first room, it’s so romantic!!!
  Love
  Juani.
  Juanita Imagina.

  • yes Its amazing..I wanna live there haha:) XO

 7. Underbart sovrum! Och visst kan en tidskrift med vackra bilder lyfta hela humoret!! Lite ogongodis behover man, sarskilt om det ar gratt och trist runt om!
  Kram!

  • jaa visst är det så…man behöver skönhet när allt annat är fult:)LOVE

  • Thanks so much dear:) XO

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström
Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024