Soho house stockholm – exklusivt och andligt i ett

Soho House Stockholm – Exklusivt och andligt i ett

Innehållsförteckning

Soho House som grundades i London 1995 har nu äntligen kommit till Sverige. Från början var Soho House en klubb enbart för artister och konstnärer och det var mycket svårt att komma in. Det är fortfarande en ansökningsprocess för att bli medlem men det är nu för tiden inte lika svårt. Det räcker att du är en kreativ själ och en stor plånbok.

För dig som inte känner till Soho House sedan tidigare så är det en kedja med hotell. Till skillnad från ett vanligt hotell så behöver man vara medlem i kedjan för att kunna boka rum, alternativt så behöver man följa med någon som är medlem. På hotellet finns det konferensrum, rum för avkoppling, restauranger, med mera.

LÄS MER: Vad har hänt med Rastaborgs slott idag?

Beläget i en vacker kyrka

Soho House är kända för att ta ut svängarna och välja sina byggnader med omsorg. När det var dags att etablera sig i Sverige gjorde man inget undantag utan köpte en gammal kyrka mitt i Stockholm, belägen på Majorsgatan 5. En stor del av kyrkans interiör har bevarats från 1800-talet, vilket skapar en helt magisk atmosfär. Här känner man verkligen historiens vingslag i väggarna.

När det gäller själva inredningen så har Soho House sitt eget inredningsteam som jobbar mycket noggrant och med stor eftertänksamhet i sitt hantverk. Här gäller det att skapa den äkta Soho-känslan, så att gästerna direkt känner igen sig och känner sig som hemma.

Men man tar också hjälp från lokala designers för att få den lokala touchen på varje Soho House. Till exempel så kommer textilierna från Sverige, vilket skapar en härlig blandning av Soho och Stockholm.

Kyrkans historia

Trefaldighetskyrkan som den heter är belägen på Östermalm i Stockholm och började uppföras år 1893 i så kallad nygotisk stil. Det här var supermodernt på den tiden och man använde rött tegel för att anlägga kyrkan. Kyrkan var den första i sitt slag i Sverige. Orgeln installerades mellan trapptornen och finns där än idag.

Intressant att notera är också att Trefaldighetskyrkan anses vara den första frikyrkan i Sverige och tillhörde alltså aldrig Svenska kyrkan. Det innebar också att den kunde säljas, vilket den gjorde 2014 till ingen mindre än Jonas Åkerlund. Varför han köpte kyrkan är oklart men kanske var det i investeringssyfte. Nu har som sagt Soho House köpt byggnaden av Jonas och etablerat sin verksamhet där.

LÄS MER: 5 vackra platser i Europa att besöka

Hur blir man medlem  i Soho House?

Hur gör man då om man lockas av att bli medlem i Soho House Stockholm? Hela Soho House’s koncept bygger på att man ska känna en längtan efter att få bli medlem i klubben. Man har lagt upp det så att man behöver bli rekommenderad av två befintliga medlemmar för att ens ha chansen att bli accepterad. Det här är precis samma sätt som frimurarna jobbar på i sin medlemsrekrytering och ett väl beprövat sätt att hålla en klubb exklusiv och åtråvärd.

Soho House har en medlemskommitté som granskar och godkänner eller förkastar alla ansökningar. Du behöver vara en kreativ själ och helst av allt arbeta med något kreativt, typ vara författare, artist, konstnär, etc. Du kan välja att bli medlem bara på Soho House i Stockholm eller att skaffa ett globalt medlemskap där du får tillgång till att boka och komma in på alla Soho House i världen.

FAQ – Soho House i Stockholm

Sedan Soho House öppnade i Stockholm 2022 har frågorna varit många om detta exklusiva och lite hemliga koncept. Här besvarar vi några av de vanligast förekommande frågorna.

Vad kostar det att bli medlem i Soho House?

Om du blir godkänd som medlem i Soho House så betalar du 15.000 kronor per år för att få tillgång till huset i Stockholm. Om du är under 27 år så får du en väl tilltagen rabatt. Vill du ha tillgång till alla hus i världen så behöver du betala 32.000 kronor per år.

Hur många medlemmar har Soho House?

I skrivande stund har Soho House över 130.000 medlemmar över hela världen. Medlemmar får lov att ta med sig vänner när dom bokar rum på Soho House och eftersom konceptet bygger på exklusivitet så tar man just nu inte in speciellt många nya medlemmar.

Har Soho House en väntelista?

Ja, för alla dom som kvalificerar sig att vara medlemmar hos Soho House så finns det en väntelista. En ganska gedigen sådan. Just nu finns cirka 80.000 personer på väntelistan.

Summering – Soho House Stockholm

Soho House öppnade i Stockholm förra året, 2022, efter att nyligen etablerat sig även i Köpenhamn. Soho House är en exklusiv klubb där man som medlem kan boka rum på hotellen och få tillgång till de faciliteter som finns. Man riktar sig mot kreativa människor, främst artister, konstnärer och författare. För den som vill bli medlem globalt finns just nu en väntelista med 80.000 personer. Därför är det ett lokalt medlemskap i Stockholm som kan vara aktuellt att titta på just nu om du är intresserad av att kvalificera dig för denna klubb.

 

 

Foto längst upp: Soho house

 1. Environmentsdreamers skriver:

  Hello, your blog is wonderful too, i am following it too…
  Besos!!!!!

 2. Vintage Aurora skriver:

  I love that color!

 3. Style Delights skriver:

  amazing pics! My first response was lost:-(

 4. Jochi skriver:

  Hi, now I follow you! Your blog is so cute.
  Have a great week too
  Kisses

 5. Rita skriver:

  Pretty linens. so inspiring, fresh and crisp. love the summer feeling they create.
  rita

 6. ViktoriyaSener skriver:

  It reminds me Mediterranean style! I love it so much, especially can look good in summer house near sea side!

  Would you like to follow each other?
  Let me know please!
  kisses)

  http://tiebow-tie.blogspot.com

  • ViktoriyaSener skriver:

   Following back)

 7. Connie skriver:

  I have always decorated my bedroom in blue. I think it is so calming. Thanks for the new ideas. This weekend I worked in the gatden, took the dog for a walk on the beach (until the life guard kicked us off) and I pinned a bunch of your Beautiful photos onto my Pinterest Boards!
  Connie*

 8. Pamela skriver:

  I love the blue and white bedroom sheets.

 9. Lilli skriver:

  so beautiful home decor Maria! the last bed is so lovely! happy monday dear!:*

 10. Tarah and the City skriver:

  Can’t wait to check out H&M’s home line!
  Thanks for sharing inspiration.
  Always,
  Tarah and the City

 11. Ely skriver:

  Wonderful colours, my friend! I love white, blue.. beautiful summer colours! I miss the sea…
  kisses, have a nice monday!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström
Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024