Ogräsbrännare – bäst i test 2023

Ogräsbrännare – Bäst i test 2023

Innehållsförteckning

Ogräsbrännare är inte bara effektiva mot oönskad växtlighet. De är också enkla och bekväma att använda. Varför stå på knä med böjd rygg i trädgården när du kan använda en mycket mer praktisk och effektiv maskin – som dessutom inte kostar så mycket? I den här artikeln hittar du vår bäst i test-guide till ogräsbrännare 2023.

Två varianter av ogräsbrännare

Ogräsbrännare kan drivas med gas eller vara elektriska. Det finns såklart fördelar och nackdelar med båda varianter. Här är en liten kort jämförelse.

En elektrisk ogräsbrännare använder het luft för att döda ogräset. Luften kan vara så het som upp emot 600 grader. Effekten blir att växten så sakteliga dör från topp till rot.

Ogräsbrännaren ovan finns HÄR

Ogräsbrännare på gasol drivs, som benämningen skvallrar om, på gasol. De fungerar enligt samma princip som gasolbrännare i övrigt, det vill säga att de bränner med en låga.

Den stora fördelen med en elektrisk variant är att den är lite enklare att använda och att du inte behöver bära med dig en gasoltub. Det kan också kännas som ett tryggare val att använda el jämfört med att använda gasol. Den stora nackdelen är att du blir mindre fri i arbetet på grund av sladden. En annan nackdel är priset. Gasoldrivna brännare är överlag billigare.

Kan man använda salt eller ättika mot ogräs?

Både salt och ättika kan vara effektiva medel mot vissa ogräs, särskilt groblad och maskrosor. Att spruta en ättiksblandning med en tryckspruta på ogräset kan vara ett bra sätt att bli av med de oönskade växterna.

Ni hittar brännaren ovan HÄR

Topp 3 – bäst i test

Vi har tittat på kundbetyg hos några av de största återförsäljarna av ogräsbrännare. Vi har också tittat på specifikationer och frågor om användarvänlighet. Utifrån detta kan vi presentera en topp 3-lista på bäst i test.

Green Power XL

Förstaplatsen på vår lista går till modellen Green Power XL från Hozelock. Den här modellen är elektrisk och den verkar genom het luft som orsakar en termisk chock. Den är mycket enkel att använda och har god ergonomi med greppvänligt handtag och stödhandtag. Dessutom är den säker med sin rejäla kåpa.

Fördelar med Green Power XL

 • Greppvänligt och säkert handtag
 • Motor med 2000W effekt
 • Lufttemperatur på 600 grader
 • Stor kåpa
 • Keramiskt värmeelement (längre livslängd)

Meec Tools gasdriven brännare

Bland ogräsbrännare Jula finns flera uppskattade modeller. Här finns också mycket billiga varianter. Denna brännare från det egna märket Meec Tools är en sådan. Det här är en enkel men samtidigt effektiv modell med snabbkoppling till gastub och effektiv tändning. En extra bonus är att greppet är säkert och bekvämt med överdrag med PVC.

Hur ofta ska man behandla med ogräsbrännare?

En eller två gånger i månaden är lämpligt intervall för värmebehandling. Då håller du löpande dina ytor fria från ogräs och förebygger nya utbrott från rotsystem som har klarat tidigare behandlingar.

Brännare vagn ovan finns HÄR

Ogräsbrännare Biltema

Biltema har det mesta inom hem och fritid, däribland en ogräsbrännare. Den här modellen är gasdriven och den kopplas smidigt direkt till gastub. Med handtag med räfflat grepp i plast är den säker och enkel att använda. Ett enkelt, bra och prisvärt val helt enkelt.

Sammanfattning

Visst vore det praktiskt att snabbt och effektivt få bort maskrosor, groblad och annat ogräs, och det utan att få ont i ryggen? En brännare, elektrisk eller en som går på gasol, kan vara en riktigt bra investering. Här i vår artikel hittar du tre exempel på bra produkter som hjälper dig hålla trädgården ren och prydlig.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024