Hur får man ett mysigt barnrum? – 6 tips

(Innehåller adslänkar)

Barn behöver ett mysigt rum att vila för att växa, utvecklas och fungera dagligen.  ”Mysigt” kan dock ha olika definitioner för olika människor. Men det handlar i allmänhet om att göra ett rum säkert, säkert och centrerat kring ditt barn och deras intressen. Barnrummen ska vara avkopplande, säkra och bekväma. Den här artikeln diskuterar sex enkla tips för att få ett mysigt barnrum med enkla knep.

LÄS MER: Inreda barnrum hållbart och eco vänligt

Mysigt barnrum tips

Barnsäng ovan HÄR

Varför behöver barnen ett mysigt rum?

Ett barns sovmiljö avgör hur bra de sover. De kommer att hata att gå och lägga sig om deras sovplats inte är välkomnande och koppla av. Men även om de gör det kommer de  att kämpa för att somna.  Det är därför när du gör ditt barns rum mysigt, är det viktigt att utnyttja deras preferenser och tankar. När du har gjort detta kan du införliva tipsen nedan.

Välj ett tema

Koordinera med ditt barn för att välja ett tema som ger ett mysigt sovrumsutseende och känsla. Alla älskar att vara omgivna av saker som påminner dem om goda minnen, och att använda ditt barns favoriter kommer att skapa en intim och mysig känsla. När du väljer ett tema, tänk också på det mentala intrycket det skapar.

Även om ett nautiskt tema kan vara perfekt för ett barn som älskar havet, kanske det inte är lämpligt för någon som har upplevt en orkan. Enkelt uttryckt, gå till ett tema som ger ditt barn en känsla av avkoppling.

BARNRUM SHOP

Mätsticka till barnrummet ovan finns HÄR

Skapa en stämning

Du kan aldrig gå fel med dämpad belysning. Det skapar en mysig stämning i sovrummet. Du kan börja med att byta ut taklampor med strategiskt placerade lampor. För study-området, välj ljusare glödlampor. Leksaksområden, å andra sidan, kan använda några dimmerlampor. Du kan också använda infälld spårbelysning för att bilda skuggade områden för en lugn känsla, och din fönsterbeläggning ska stå i kontrast till färgen på dina väggar. Kom ihåg att dämpade färger är mysigare och varmare än ljusa.

När det gäller sovtid, ju mörkare, desto bättre. Inget ljus ska komma in i rummet. Om gardiner är olämpliga på grund av allergier, välj mörkläggningsgardiner. Det är dock ingen överraskning att ditt barn kan vara rädd för mörkret. Om så är fallet, investera i en sovrumslampa som avger en avkopplande varm glöd istället för hårt ljus.  En annan sak att komma ihåg när du gör ditt barns rum mysigt är att teknik inte rekommenderas.  Prylar som telefoner och  surfplattor avger ljus som kan påverka sömnkvaliteten och störa din ungas sömncykel.

Barnhylla ovan finns HÄR

Sikta alltid på komfort

För den ultimata mysiga upplevelsen i ditt barns sovrum, överväg mjuka, fluffiga och lurviga sängöverdrag. Du kan också kasta in mattor i dämpade toner för att säkerställa att din lillas fötter förblir varma hela tiden. Fluffiga kastkuddar kommer att göra susen om du vill lägga till färgklickar. När du väljer sängkläder, överväga tyger med en bekväm konsistens.

De flesta barnlakan du kommer att stöta på är gjorda med bomull. Även om det är billigt är materialet benäget att skala. Så överväga andra alternativ som mjuk flanell. Var inte rädd för att lägga till mysljus eller omgivande belysning i ditt barns sovrum. Du kan också införliva andra roliga tillbehör som väggkonst och kuddar.

Ni hittar sänghimmel ovan HÄR

Vilken typ av säng är idealisk för ett barnrum?

Oavsett ditt barns rumsstorlek bör du få ut det mesta av utrymmet. Så, när du väljer möbler, välj bitar med dubbla funktioner. Det kan till exempel vara en våningssäng, höghussäng eller en med en madrass under. Du kan krydda saker genom att lägga till din lillas favorit superhjältekaraktärer på sängens mönster.

Välj rätt färger

Varma, neutrala färger anses vara mysigare för sovrum. Dessa färger kan verka tråkiga för barn, så tänk på lite ljusare toner som gula och apelsiner. Alternativt kan du gå för blues. De är lugnande och kommer att vara ett värdigt tillskott till ditt barns sovrum.  Välj en färg som är estetiskt tilltalande och framför allt en som ditt barn älskar. Exempel på varma färger är apelsiner, bruna, blekgula och nyanser av rött.  Du kan gå längre och måla taket en ljus färg. När det gäller trä, överväga mörkare toner. Trägolv är också perfekt för en mysig känsla.

Myssäng ovan finns HÄR

Vilka färger passar för ett pojkrum?

Här är några färgkombinationer som skulle se bra ut i din pojkes sovrum:

 • Blå och grått: Att para ihop lugnande grått med maskulin marinblå ger en avkopplande atmosfär till ett rum. Dessutom är denna kombination neutral, så du är välkommen att lägga till färgklickar  om du vill.
 • Grå och orange: Kombinationen sammanför uttalat orange och neutralgrått för att skapa en överraskande fantastisk maskulin look. Vad mer?  Utseendet är  ännu mer fantastiskt när det är ihopkopplat med trä.
 • Grön och marin: Denna klassiska kombo är tidlös. Eftersom de två båda är starka maskulina färger, kom ihåg att kasta in mycket grått eller vitt för att vattna ner dem.

Ta in utsidan

Designers hävdar att användning och design kring naturliga element signalerar hjärnan att känna sig lugn. Sevärdheterna, färgerna, dofterna, texturerna och ljuden i naturen utgör den perfekta balansen och är en inspiration för de flesta scheman.  Ett sätt att föra Moder Natur till inomhus  är att införliva bilder av utomhus i ditt barns sovrum.  När du arbetar med barn är foton mer tilltalande än målningar. Foton hjälper barnen att lära sig att observera de små detaljerna runt dem noggrant. De fungerar också som härlig utsikt i avsaknad av fantastiska vyer.

Hur kan du introducera naturen till ditt barns utrymmen?

Här är hur du kan ta med naturen till ditt barns rum

 • Släpper in frisk luft och solljus
 • Få krukväxter
 • Gröna väggar
 • Trämöbler och trägolv
 • Använda naturliga färger som brunt, blått och grönt
 • Installera naturinspirerad tapet
 • Få plattformade kuddar
 • Vi presenterar naturinspirerade texturer och former

Barnsoffa ovan HÄR

Slutsats – få ett mysigt barnrum

Ditt barn bör få tillräcklig och oavbruten sömn för korrekt tillväxt och utveckling. Det är därför det är viktigt att deras sovplats är avkopplande och välkomnande. Från att välja ett lämpligt tema till att ställa in stämningen och dekorera runt naturen, det finns flera sätt att se till att ditt barns rum är mysigt året runt. Vill du göra om ditt barns rum? Ovanstående tips kommer att vara till hjälp.

BARNRUM SHOP

 

 

 

 

 

 

 

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

4 kommentarer

Lauren måndag, februari 12, 2018 - 08:06 Svara
Eva måndag, februari 12, 2018 - 09:48

Härligt & fint ja barnen är utflygna för länge sedan :) men gillas att se på :) fin måndag kram

Svara
Moa måndag, februari 12, 2018 - 09:56

Vilka vackra tavlor! jag ska tipsa min syster hon letar tavlor till barnrummet :) Kram Moa

Svara
Cissi måndag, februari 12, 2018 - 11:07

Å vilka söta!

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 kommentarer 371 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis