Midsommardukning tips - 5 stilar att kopiera

Midsommardukning tips – 5 stilar att kopiera

HUR FORT! har tiden gått i år det är frågan? Känns som man inte hinner halsa slut på sista julmusten innan midsommar knackar på dörren. Den stora frågan alla sedan ställer sig är som vanligt, VAD blir det för väder på midsommarafton? Denna kommande sommar spås bli den hetaste sen Miami värme sommaren 2018. Vintern var extremt lång och kall, så motanekdoten är en extremt varm sommar. Härligt om man är på beachen, inte lika härligt om man är fast och jobbar i stan. Men vi får acceptera vädret som det är, det är det enda människan inte lyckat att kontrollera…än!

LÄS MER: Sommarens snyggaste utemöbler trend

Här får ni nu midsommardukning tips och stilar som är värda att kopiera rakt av! Blir inte vädret vackert, ja då kan ju i alla fall midsommarbordet vara det!

Midsommardukning tips

Klassisk Svensk midsommardukning!

Här ser vi en riktigt klassisk Svensk midsommardukning i blått och vitt. Dekorera gärna med några röda jordgubbar, prästkragar och några miniatyrer av Svenska flaggan. Dessa dukningar är som gjorda för en midsommarfest där man skålar och sjunger snapsvisor ända in på senkvällen :)

LÄS MER: Midsommar i Göteborg – Top 5 bästa ställen att fira på

Midsommardukning med trädgårdsvibbar!

Denna midsommardukningen är influerad mycket av den Svenska trädgården. Här används både blommor på bordet och även på porslinet. Jag rekommenderar här en rev vit bordsduk utan mönster för annars ger det ett grilligt intryck.

Bohemisk romantisk dukning!

Varför inte köra en helt annan stil på midsommardukningen i år? Här ser vi en vacker bohem romantisk dukning med vackra detaljer som spets och antikguldiga ljusstakar.

NOTIS: Jag hade dock använt guldbestick i dukningen ovan ist för vanliga silver, ni hittar fina i guld ovan.

ELLER! Varför inte köra en rosa dukning? Använd här vit duk och porslin som bas och pynta med rosa dekor som blommor, ljus och godis.

LÄS MER: 6 tips för en lyxig midsommardukning billigt

Rosa midsommar

Att köra en rosa midsommardukning kan vara uppfriskande och annorlunda. Se bara till att duken är vit eller beige, annars blir det lätt för mycket rosa och det blir inte bra.

Blommor rakt av!

Ett urenkelt tips att snabbt få ett fint midsommarbord är att ställa glasvaser i mitten som en rak linje. Sätt sedan matchande samma blomster i alla burkar. VOILA så enkelt ni får en blommande midsommar dukning som platsar i Elle Decor.

OCH när senare allt annat går på sned i midsommarfyllan kan det vara bra att veta att något står kvar rakt och stadigt :)

Lantlig midsommar dukning

Foto interflora.se

Här har man valt att duka med naturtoner och beige linneduk som bas. Duka upp i naturen och kör en lantlig look på hela dukningen. Se till att plocka massa vilda blommor och använd så mycket naturmaterial som bara går. Mysigt och garanterat uppskattat av gästerna!

Foto interflora.se

Slutsummering – Midsommardukning tips

Min Midsommar kommer förmodligen vid bra väder bli ute på Brännö på klassiskt firar vis. Jag kan varmt rekommendera er att fira Midsommar på Brännö eller Styrsö. Dessa ljuvliga öar har allt som bör vara vid ett klassisk Svenskt midsommarfirande. Det vill säga stor grön blomsterprydd midsommarstång, jordgubbar, ungar som dansar med blommor i hår och allt för fulla vuxna sent in på kvällen.

Hur ni än väljer att fira Midsommar 2018 så hoppas jag ni får riktigt roligt, oavsett väder. Jag hoppas även att ni inspirerats av dessa vackra Midsommardukningar och kanske kopierar nån av dem på Fredag.

Ha en kanon vecka!

 

 

Foto längst upp: Foto interflora.se

  1. Men tack sötnos :) hur mår du?

  2. Men vilka ljuvliga dukningar jag behöver inte tänka på det då vi skall bort :) önskar dig en ljuvlig vecka kram

    • tack fina du kul du gillar dem :) och Glad Midsommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Annonsering

Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024