Max martin låten blinding lights störst i världen

Max Martin låten Blinding Lights störst i världen

Det är nu känt att Max Martin som skrivit Blinding Lights till The Weeknd slagit alla rekord. Det är nu den mest spelade låten i HELA VÄRLDEN nånsin! Vi Svenskar har alla orsaker att känna oss stolta. De flesta känner till megaartisten The Weeknd, men inte alla utomlands känner till Max Martin som producent. Vi har hört låten på radio och Spotify ca 1000000 gånger vi detta laget.

Blinding Lights från år 2019 har nu blivit USA:s hittills mest spelade låt NÅNSIN, och slagit ner The Twist, från tronen.

31-åriga Abel Tesfaye, mer känd under artistnamnet The Weeknd, släppte låten Blinding Lights i slutet på november år 2019. Låten är den andra singeln på hans album After Hours som släpptes några månader senare i mars 2020.

Det var då som Blinding Lights kom in på Billboardlistan, alltså USA:s officiella lista över de 100 mest spelade låtarna på strömningstjänster och i radio.

Hela albumbet blev en stor succé. Låten Blinding Lights blev viral på videoappen Tiktok efter albumsläppet, vilket fick låten att klättra ännu mer i topplistorna.

Nu har hitlåten officiellt 90 veckor i rad på Billboardlistan. The Weeknd går därmed om Chubby Checkers låt The Twist från år 1960.

Martin har skrivit eller varit med och skrivit 25 Billboard Hot 100 nummer ett-låtar, varav de flesta också har producerat eller samproducerat, inklusive Katy Perrys “I Kissed a Girl” (2008) och “Roar” (2013), Maroon 5:s “One More Night” (2012), Taylor Swifts “Shake It Off” och “Blank Space” (2014) och senast världs succéen The Weeknds “Blinding Lights”

6 Fakta om Max Martin

1. Martins riktiga namn är Karl Martin Sandberg.

2. Martin växte upp i en förort till Stockholm, Sverige. Detta är inte så mycket av en överraskning eftersom Sverige är en grogrund för begåvade människor: Avicii, Tov Lo och Icona Pop är från Sverige, bara för att nämna några.

3. Som tonåring var Martin sångare och frontfigur i ett metalband som heter It’s Alive. Bandet fick ett genombrott 1991 efter att ha släppt sitt debutalbum och började turnera runt i Europa 1994. Martin slutade 1995 för att fokusera på att skriva musik.

4. Innan han blev Max Martin tog han på sig namnet Martin White. Martin White fanns med under sina It’s Alive-år men ersattes snart av Max Martin när hans författarkarriär startade.

5. Martin hoppade av gymnasiet för att göra en musikkarriär. Lustigt nog är Katy Perry och Avril Lavigne, båda artister som Max har skrivit för, också avhoppare från gymnasiet.

6. Martins första stora framgång kom med Backstreet Boys debutalbum 1996 efter att ha skrivit: “Quit Playing Games (With My Heart),” “As Long As You Love Me” och “Everybody (Backstreet’s Back).”

  1. I would love to be there right ow. Simply stunning. Thanks for sharing. xx/Madison

  2. Thanks for your nice comment on my blog, María.
    The admiration is mutual and I follow your blog.
    Coincidentally the father of my child is traveling frequently to your town for work and tells wonders for the region.
    Hugs from Madrid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024