fbpx

Duschhörna tips – 10 billiga dusch fynd

Letar ni en snygg duschhörna? Då har ni hittat rätt, då vi i detta inlägg tipsar ursnygga moderna duschar. I modern tid har duschen tagit över badkaret i badrummet. Inte konstigt då det är så smidigt med en dusch. Både att installera den och att använda den. Men det krävs dock några saker att tänka på innan man installerar en duschhörna. I detta inlägg tipsar vi billiga duschar under 4000 kr. Men vi ger även tips hur ni kan undvika fel när ni bygger dusch i badrummet, samt tips att underhålla duschhörnan.

Duschhörna – 10 billiga fynd

Ni hittar svart duschhörna HÄR

Stilren duschhörn i genomskinligt glas finns HÄR

Ni hittar svart dusch ovan HÄR

Ni hittar transparent duschhörn HÄR

FAQ OM DUSCHHÖRNA

Hur stor bör en duschhörna vara?

Gångutrymmena i badrummet bör vara minst 70 centimeter breda. En dusch bör vara minst 65-70 centimeter i bredd och djup, helst 80 x 80

Hur gör man bäst rent duschväggar?

Så rengör du med ättika
  1. Värm ättikan försiktigt. …
  2. Blanda ättikan med lika delar diskmedel i en sprayflaska (ättikan tar bort kalkavlagringar och diskmedlet löser smuts).
  3. Skaka flaskan så att vätskorna blandas, dock inte så hårt att det skummar.
  4. Spraya på duschväggarna och gnugga in med en mjuk trasa.

Använd Ättika, ånga eller grapefrukt

Blanda lika delar försiktigt uppvärmd ättika och diskmedel eller såpa i en sprayflaska och skaka utan att det skummar. Spraya på duschdörrarna och gnugga med en svamp som inte repar. Låt verka i 30 minuter innan du sköljer av, och kalkfläckarna är ett minne blott.

Ni hittar dusch ovan HÄR

Ni hittar vit duschhörna HÄR

Tips montera duschvägg

Vill du själv montera duschväggen? Då är utrustningen A och O! Försök även vara två personer så du får hjälp att hålla. Ni behöver en silkonspruta för att fylla i hålen. Ska ni borra i kakel, då måste ni ha en särskild kakelborr, annars spricker plattorna. Vattenpass eller lasermätare är även bra redskap för att få raka duschdörrar.

Gör ej denna missen!

Det ni bör tänka mest på innan ni köper duschvägg är att ta reda på om golvet har tillräckligt mycket fall, då vatten måste rinna ner mot golvbrunnen. Om vattnet ligger kvar i duschutrymmet kan det senare bli äckliga fuktskador.

Förhindra kalkfläckar

Kalkfläckar uppstår lätt på duschväggar, särskilt om man har ett kalkrikt vatten. För att minska mängden kalkfläckar på glaset kan du göra följande:

  • Spola av duschen med kallt vatten efter att du duschat, då det kalla vattnet rinner av glaset snabbare.
  • Torka av vattnet med en gummiskrapa eller trasa efter varje dusch.
  • Installera ett avkalkningsfilter som minskar mängden kalk i vattnet.
  • Sänk temperaturen i varmvattenberedaren om det är högt, eftersom hög temperatur ökar kalkutfällningen. Runt 65 grader är lagom temperatur.
  • Välja ett glas med en permanent ytbehandling som täpper till glasets porer, exempelvis behandlingen timeless. Det gör glasytan jämnare, vilket får vatten och smuts att rinna av bättre, och bildar mindre kondens.

DUSCHAR MED SVARTTONAT GLAS

Ni hittar svarttonat duschhörn HÄR

Ni hittar supersnygg duschhörn HÄR

Ni hittar billigt duschhörn HÄR

Ni hittar dusch ovan HÄR

Slutsumma – duschhörn

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis