Köpa ny madrass - 5 tips att välja rätt

Köpa ny madrass – 5 tips att välja rätt

Innehållsförteckning

Funderar ni på att köpa ny madrass? Köp då inte första bästa madrass, bara för den är billig eller dylikt. Ta istället tid för att hitta rätt bäddmadrass, då ni ska ha den rejält lång tid. Jag föredrar själv att provligga både madrasser och sängar IRL i flera butiker, innan jag slår till och köper. Läs på om olika madrassmaterial och hur de påverkar på olika vis. Samt jämför olika prisklasser på olika madrasser och kolla madrasstips online.

LÄS MER: REA PÅ SOFFOR – FYND UNDER 10 000 kr

Det är även därför jag valt att göra denna guide, så här får 5 tips inför att köpa ny bäddmadrass.

Köpa madrass – 5 tips

Madrass ovan HÄR

 

När är det dags att byta madrass?

När den gamla bäddmadrassen börjar kännas sunkig och sviktar. Man känner oftast när en bäddmadrass inte ger samma stöd och komfort som tidigare. Det sker oftast efter ca. 8-10 år.

Mjuk eller hård bäddmadrass?

Det första ni ska tänka på när ni väljer bäddmadrass är ert personliga behov för madrassen. I grund och botten bör alla ha en säng som ger rätt stöd för sin egen kropp. Därför är materialval avgörande för om ni kommer ligga hårt eller mjukt.

Ni måste hitta en bäddmadrass som har rätt tjocklek och rätt fyllighet. Ska det vara en mjuk eller fast bäddmadrass? Här är det just din unika kropp, din vikt och dina former som är avgörande. Ju tyngre du är desto hårdare och mer stöttande bäddmadrass bör du ha, och tvärtom ju mindre du väger mindre.

Personligen fick jag sjukt ont i ryggen ett tag och trodde jag va otränad. Det visade sig att jag hade fel bäddmadrass. När jag hade bytt bäddmadrass, ja då försvann ryggont direkt det va rena miraklet.

Hitta en madrass med rätt stöd

Det viktigaste när ni köper ny bäddmadrass är att den ger rätt stöd. Även om en bäddmadrass har andra fördelar, så är det just den stöttande delen den viktigaste för att du ska kunna förbättra din sömn och minska risken för ryggproblem.

Det bästa ni kan göra är att provligga madrassen i affären och sen se om din ryggrad är rak. För att du ska få rätt stöd och inte överanstränga ryggen åt varken det ena eller andra håller bör den vara helt rak då du ligger ner. Ta därför hjälp av en kompis eller någon som jobbar i butiken!

Carpe Diem madrass finns HÄR

Välja rätt madrass för rätt klimat

Inte många tänker på denna faktor när de köper ny madrass! Men olika material på madrasserna fungerar olika i olika klimat. Bor man text i ett varm klimat då kan ett kylande material vara ett bättre val än ett varmare material som tex ull. Bra kylande material är latex och den nya varinaten av skumgummi.

Hästens dyrare bäddmadrasser innehåller naturmaterial och är mer värmande.

Sköt den nya madrassen

Använd ALLTID ett skydd över madrassen! Vare sig det är lakan eller madrasskydd är detta jätteviktigt, om madrassen ska hålla i längden. Om madrassen har avtagbart tvättbart tyg så tvätta den regelbundet. OCH det viktigaste dammsugg madrassen ofta, gärna en gång i veckan. Speciellt viktigt för allergiker, för att hålla kvalster borta.

Ovan ser ni mitt eget sovrum precis när jag bytt till ny bäddmadrass!

Slutsummering – köpa madrass

Nåt annat jag måste passa på att tipsa om till sovrummet är elektriska värmefiltar som är perfekta för kyliga sommarkvällar. Är man tex. ett par i sovrummet där den ena hela tiden blir frusen. Då är det perfekt att ha en värmefilt vid sidan av sängen för att bara ta upp och värma på när kylan slår till. Kan även vara mysigt med en värmefilt på uteplatsen, de kyliga sommarkvällarna.

LOVE M

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024