Grön inredning - 5 sätt att inreda med grönt

Grön inredning – 5 sätt att inreda med grönt

När man tänker på grön inredning är det lätt att få ful mossgrön i skallen. Ni vet det osar lätt granskog, skogsmulle skolutflykt och halväten äggmacka i ryggsäck över grön färg. MEN grön inredning har minsann fått en rejäl revansch detta året och syns nu i de allra hetaste hemmen på Instagram. Den nya tidens gröna dekor ger ett stilfullt intryck ihop med övrig inredning ofta i mässing, beige och guld. Manglar man grönt in på alla saker i ett rum ser det för jävligt ut. Använder man däremot bara några få möbler och prylar i grönt då får rummet en riktigt classy touch.

LÄS MER: Så inreder ni med mattor som de kända hemmen på Instagram

Grön inredning har varit på tapeten några säsonger nu. Och i det nya året kommer grön ännu mer i nya heta gröna nyanser.

grön inredning

(Innehåller annonslänkar)

Foto: @parvinsharifi

Ni hittar grön lyxig divan ovan HÄR

Gröna möbler

Ni hittar grön soffa ovan HÄR

1 Ha gröna stora statement möbler

Att inreda med gröna möbler är lite av en konst. I och med att mörkare möbler tar så mycket plats i rummet. Då är det bäst att försöka hålla resten av inredningen ljus, annars blir det mer deppig skog än lyxig grön inredning. Färger som är snygga ihop med gröna möbler är lju/mörkgrått, beige, bruna nyanser, svart och beige. Det är även snyggt att matcha gröna möbler med detaljer i guld och mässing.

Trendig inredning

Foto : interiorbyjackie_

Ni hittar snygg grön tapet ovan HÄR

Ni hittar grön tapet ovan HÄR

2. Ha gröna tapeter

Grön färg på väggar är lugnande enligt Feng Shui. Därför kan ett par lugnande gröna tapeter vara en bra idé i tex sovrum där man vill ha vila. Även i köket kan gröna tapeter vara ett smart val. Kan vara snyggt ihop med tex grå skåpsluckor.

Foto Pickyliving

3. Grönt i köket

Gröna kök har blivit väldigt trendigt de senaste åren! Vi ser detta i flera större köksföretag och det kommer bli ännu mer gröna kök i nya nyanser nästa år. Snyggt är att matcha det gröna köket med marmor bänkskivor. Det är även snyggt att matcha med köksmöbler och köksgolv i trä, som på bilden ovan.

Ni hittar alla gröna kuddar ovan HÄR

4. Inreda med gröna textilier

Vill man inte go all in med grönt. Då kan att satsa på enbart gröna textilier vara grejen. Ha tex. en beige soffa och inred med massa läcka gröna prydnadskuddar i olika gröna nyanser. Även att inreda med gröna gardiner är ett stilrent val, och ger rummet ett lugn. Snygga andra färger att matcha med är guld, grå, brun och beige.

Ni hittar möbler ovan: 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR

5. Grön inredning V.s trä

Både grön färg och inredning i trä är trendigt just nu. Så varför inte ta och matcha dem med varandra. Grönt och trä ihop är en perfekt match, då båda ger jordande värmande känsla i rummet.

Ni hittar grön lyxig divan ovan HÄR

Visst är det SNYGGT med grön inredning mixat ihop med guld? Jag får en viss känsla i kroppen av välbehag när jag ser vissa bilder på inredning och de ovan är några av dem. Jag har alltid ÄLSKAT lyxig classy inredning ända sen jag var barn. Jag borde nog egentligen även vart född i Hollywood med tanke på hur mycket jag glor på Real housewives serierna haha. Men vi lever IRL och inte i några Hollywood mansions, då får man göra det bästa av det hem man har. Det går att göra MYCKET för att få det se lyxigt ut hemma, men ändå inte kosta månadshyran. Allt handlar om rätt val av detaljer varvat med några väl valda möbler. Ska jag bara tipsa om en möbel som ger lyx direkt då är det absolut….sammetspuffen.

Vad gillar ni grön inredning? Grant eller granskog :)

HÅRDA & MJUKA JULKLAPPAR

Boss the scent pure accord
Åhlens
1 150
Fårskinnstofflor osby
440550
Gardin sand hemtex
Hemtex
249,90
Egyptisk bomull satin blå hemtex
Hemtex
659,941 099,90
Överkast vit  hemtex
Hemtex
999,90699,93

 

  1. åhh en massa fint funderar på om jag vill ha en puff det är ju så fint

    grönt är dock inte min färg o inte guld heller då ja vill ha allt i silver =) men ja du hittar så massa skönheter

    fin torsdag önskar ja dej kram )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Annonsering

Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024