fbpx

Inredningstips: konsten att inreda i vitt

Dags för ett inredningstips där vår mest omtalade färg står i fokus. Sverige är verkligen landet där färgen vit regerar när det gäller heminredning. Men att inreda ett rum helt i vitt är svårare än vad man kan tro, faktum är att det är en konst.

Vita väggar kombinerat med vita möbler och textilier kan ofta sluta med att rummet känns kallt, ogästvänligt och ultratråkigt. Trickset är att fokusera helt på textiler och framför allt dess material. Här följer några inredningstips hur ni blir inredningsvisare på att använda vitt.

LÄS MER: 10 sammetsmöbler för ett lyxigt hem med WOW-känsla

Dags för några vita inredningstips som garanterat gör er lite inredningsvisare!

Inredningstips

sanggavel

KÖPTIPS: Perfekta vita sovrumsgardiner i flera varianter hittar ni billigt HÄR

INREDNINGSVIST RUM (ovan)

I detta rummet samsas en perfekt mix av väl valda material med olika vita vackra färgnyanser. Vi ser även några inredningsdetaljer i mörkt beige vilket ger rummet balans och färgharmoni. Vill man bryta det helt vita passar en färgad orkidé fint på sängbordet som enda litet undantag.

SHOPPING FAVORITER

Newport
11 495
Newport
4 699 SEK
15 695
Newport
18 396 SEK22 995 SEK
Newport
21 595
Newport
10 795
Newport
41 995

himmelssang

EJ INREDNINGSVIST RUM (ovan)

Kliniskt vitt utan några material alls blir kalt, könlöst och FEL – ger rena rama bårhuskänslan. Speciellt i sovrum är det extra viktigt att jobba med mycket textilier och inte ha en minimalistisk känsla. Många prydnadskuddar i sängen tex. ger rätta hotellkänslan på bara några minuter

LÄS MER: 6 billiga sänggavlar för ett lyxigt sexigt sovrum

Inredningstipset nummer ett här är att addera textilier för en varm vit känsla.

overkast

KÖPTIPS: Fantastiskt fin vit sovrumsinredning hittar ni billigt att köpa HÄR

INREDNINGSVIST RUM (ovan)

Underbart inbjudande rum med romantisk vit säng och härlig ullmatta för en varm, ombonad känsla… mmmm ME LIKE:) Här ser vi även den färgade detalj jag nämnde ovan i form av fagra blomster, i det lilla bor det stora.

Inredning tips: använd alltid mycket pälsar och plädar det ger rummet fredagsmys hela veckan lång:)

kakelugn

EJ INREDNINGSVIST (ovan)

Kalt, platt och TRÅKIGT, likt ett kloster eller en nyss utflyttad könlös våning. En sådan vacker gammal kakelugn förtjänar en bättre dekor och öde :)

Inredningstipset här är BYT säng denna är tråkig platt och passar inte sekelskiftes miljön för fem öre. En stor king size med stor maffig sänggavel i vitt däremot hade lyft rummet till slottsvarning.

kristallkrona

Vit inredning + trä = sant

Inredningstips för romantiskt inredning i vitt:

LÄS MER: Fynda Newport möbler här och få lyxiga New England stilen

Tips #1
Inred gärna med skira spetsgardiner tillsammans med tjock fluffig vit ullmatta vid sängkanten. Låt sängens stomme vara i slitet antikvitt rått trä då det blir en fin övergång och kontrast till det romantiska.

Tips #2
Använd djärva kontraster mellan materialen tex. sammet, siden möter bomull och linne. Medan färgpaletten hålls i samma vita skala, för att få ett varmt, ombonat och harmoniskt sovrum.

Tips #3
Mixa mer än gärna både gamla och nya möbler, låt epoker mötas i ett perfekt vitt samspel. Vill man addera något mer än vitt är rent trä perfekt då det ger den värme i rummet som eftersträvas. Vit interiör ihop med ett gammalt slitet trägolv är mer än  bara vackert.


Det var några vita inredningstips för er därhemma. Jag hoppas att ni får inspiration att mixa & matcha vitt därhemma, men kom ihåg att det aldrig får kännas som en trött stereotyp sjukhussal :)

Vad gillar ni inredning i vitt, tråktrist eller underbart?

Ha en skön dag!

SHOPPING FAVORITER

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis