Inreda vardagsrum - 6 misstag att undvika

Inreda vardagsrum – 6 misstag att undvika

Vårt vardagsrum är verkligen det rum vi tillbringar mest tid! Det är där vi har Fredagsmyset och hemmafester. Därför är det även viktigt att detta omttyckta rum känns i balans och inbjudande. Många inreder sina vardagsrum exkat som alla amdra har det på tex. Instagram. Detta är fel då det inte känns äkta och genuint för fem öre. Varför ska man inreda som alla andra? Det är ju ni som ska bo där och då ska ju rummet vara personligt inrett istället.

LÄS MER: 10 Förvaringsmöbler för små hem

Lägg där till att många inreder sina vardagsrum helt fel med otaliga dekor misstag. Så här har jag nu satt samman en brutalt ärlig guide, med 6 dekor misstag att undvika i vardagsrummet.

Inreda misstag att undvika

1  Välja fel soffa

Soffan är hemmets viktigaste möbel! Det säger många kända inredningsdesigners och jag kan bara hålla med. Tyvärr ser man allt för många felval av soffor i vardagsrum. Många väljer på tok för klumpig och stor soffa i förhållande till rummets storlek. Därför är det vikigt ni mäter stället och rummet där soffan ska stå, extra noga.

Ett annat fel är fel val av färg på soffan. Så gå igenom olika tygval noga innan ni slår till på ny soffa. Det bästa är att se en soffa IRL innan ni köper den. Online köp slutar ofta som dating på Tinder dvs. It was not what it looked like in the picture :)

Shopping favoriter

2. Inreda som ett showroom

Ett annat stort misstag är att inreda vardagsrum hemma med stereotyp “showroom-känsla”. Med andra ord, ett rum som ser ut, som om allt köptes från samma butik. Det är därför väldigt viktigt att blanda nya och gamla vintageprylar, för att skapa ett intressant, eklektiskt och personligt vardagsrum.

3. Välja för liten matta

Detta misstag ser man tyvärr allt för ofta i Svenska vardagsrum. Att inreda med för liten matta är som att köpa för korta byxor med för stora skor. Med andra ord det ser bara missanpassat och fult ut. Välj hellre en för stor matta än en för liten.

Tänk att mattan ALLTID ska gå utanför soffgruppen en bit. Det är med en stor matta ni får den där lyxiga känslan vi alla vill ha.

4. Hänga konst fel

Konst som hängs på fel väg på en vägg är som en karaktär i en film, som bär en riktigt dålig peruk. Det är bara svårt att inte se den utan att riva ner den, med vetskapen om att allt skulle vara så mycket bättre utan den. Det förstör inte er vardagsrum upplevelse, utan är även fruktansvärt distraherande. Vet ni inte hur man hänger konst så ta hjälp av en designer, hellre än att göra ett fatalt misstag som förstör hela rummet.

5. Hänga gardinerna fel

Att placera gardiner och gardinstång precis ovanför övre fönsterkarmen är fel. Detta ger ett förminkanfe intryck av både fönster och rum. Placera ist gardinstång längst upp vid taket och låt gardinen gå hela vägen ner till golv. Eller ännu bättre sätt upp en gardinskena i taket och häng gardinerna från den.

6. Fel val av belysning

Belysning är A och O i ett rum! Speciellt när det kommer till vardagsrummet. MEN välj inte den klassiska taklampan ovanför soffbordet, den gör mig galen. Den som kommit på detta måste varit lampblind. Det ger rummet en platt trist känsla. Välj istället väl vald placerad belysning över hela rummet. Genom spottar i taket som belyser textil och konst. Samt mysiga bords och golvlampor. Måste ni ha en taklampa, så ha den från en takrosett mitt i taket mitt i rummet.

Mitt tips: Sätt in dimmer funktion i lampknappen, detta kommer göra hela skillnaden i rummet. Ni kan med dimmern välja vilket styrka på lamporna ni vill ha.

Vill ni fynda snygg inredning till ert vardagsrum tipsar jag om favi.se En ny shoppingportal där ni enkelt kan hitta er favoritinredning till hela hemmet. Istället för att surfa runt bland hundra olika butiker, hittar ni hos favi.se all inredning under ett tak. Hos favi hittar ni inredning till vardagsrum, sovrum, barnrum, hall, kök&matsal och mycket mer härlig inredning. Ja Favi.se har även det mesta inom trädgård och uteplats, så in och testsurfa inredning vettja!

Hoppas ni fått några bra tips på vägen inför hur ni ska inreda vardagsrummet där hemma. Snart kommer nya tips för att inreda liten hall och kökinspiration, så stay tuned.

INREDNINGSVIS SHOP

Gigi snurrfåtölj offwhite knews
Soffadirekt
4995 SEK
Ancona divan höger beige shop2
Soffadirekt
10 195 SEK15 995 SEK
Gross plafond shop2
Nordic Nest
2.749 SEK3.865 SEK
Richmond teddy shop1
Jotex
3 779,305 399
Soffbord bisselina
Ellos
4 499
Soffbord match
Ellos
5 499
Soffbord asta
Ellos
5 499
Soffbotrd match 2
Ellos
5 499

 

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024