Inreda uteplats lyxigt billigt – 7 tips

Innehållsförteckning

Skönt att det äntligen är sommar efter en kall, mörk och låååång vinter i år. Därför är det nästan magi när ljust tar över mörkret och väntan är över. Våren är fasen så mycket mer värd att vänta på än jul tycker jag. Med våren vaknar inte bara växterna utan även vår längtan efter att förnya och försköna på uteplatsen. Vi bombarderas dagligen av gigantiska exklusiva uteplatser i media. Men om man bor med en liten balkong och inte har så mycket pengar då, vad göra?

LÄS MER: 10 största uteplats trender 2024

Misströsta inte för det finns massa sätt att inreda uteplats och balkong lyxiga men ändå billigt. Här tipsar jag nu om riktigt snygga utemöbler och mattor till humana priser. Nu beger vi oss ut på uteplatsen och gör den sommarkvällsmys redo…eller hur.

Inreda uteplats budgetlyxig

Foto: @parvinsharifi

Budgetlyxiga utemattor

Mattor ovan finns 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR

Allt börjar ju underifrån brukar det sägas inom inredning. Så gäller även på uteplatsen och med ett fult golv eller matta är utgångsläget riktigt kasst. Tänk därför efter noga vilken matta ni väljer och känslan ni vill ha på uteplatsen. Beige och ljust grå mattor kan vara bra då de ger ett fräscht intryck och gör att smuts inte syns så lätt.

LÄS MER: 6 tips för att inreda balkongen

Jag tipsar om Bouclé mattor de är extremt bra för just utebruk då de stöter av sig vatten och fukt. Trasmattor i all ära men ute passar de inte då de blir äckligt sunkiga av minsta fukt.

Loungemöbler är ett måste

Hur snygg är inte den ljusgrå loungegruppen ovan? Den finns HÄR

Ni hittar grå grupp ovan i rotting HÄR

För att få en lyxig uteplats är några loungemöbler ett måste. Dessa låga utemöbler har verkligen tagit hela Sverige med storm. Ovan tipsar vi några prisvärda lounge utemöbler.

Lyxkänsla med små utemöbler

Billiga utemöbler ovan hittar ni HÄR

Har man en mindre balkong eller uteplats så välj ljusa lätta möbler för ett trendigt och lyxigt intryck. Dessa fina utemöbler ovan passar på alla uteplatser och ger en neutral snygg bas.

Utebelysning är A & O för lyx vibbar

Ni hittar ljusslinga ovan HÄR

Ljusslingor ovan hittar ni HÄR

INGET fixar en festlig uteplats eller balkong så snabbt som en ljusslinga. Häng ljusslingan längs väggen och uteplatsen syns i helt nytt ljus på kvällen. Ljusslingorna ovan ger en uteplats som osar lyx,lyx lyyyyyxxxxx som Binaca Ingrosso hade sagt

Its all about the right details!

Buddha ovan med belysning finns HÄR

Buddha statyer ger ett sådan lyxigt Zen statement i trädgården och på uteplatsen.

Vackra detaljer ovan finns HÄR och HÄR

Foto: @angelicas.hem

Pimpa uteplatsen med budgetlyxiga detaljer

Det är detaljerna som gör allt och det gäller både inne och ute. Se så fint Angelica på instagram gjort på sin uteplats ovan. Bara att addera några nya krukor eller lyktor kan göra mirakel.

Trolla med textil

Alla stolsdynor ovan hittar ni billigt HÄR

Jag brukar säga man kan trolla med textilier och så även på uteplatsen. Här kan man göra hur mycket som helt med tyger för att få en dyr exklusiv känsla men ändå billigt. Att pimpa utestolarna med några läckra dynor kan göra susen under blusen.

Att hänga upp tyger längs väggarna kan ge ett lyxigt orientaliskt utseende på uterummet. Testa er fram och funkar inte ett tyg är det ju lätt att byta ut.

Ett lyxigt parasoll för Riviera vibbar!

Capri parasoll ovan finns HÄR

Inget kan lyxa till en uteplats som ett stort parasoll kan. Det skyddar även mot den starka sommarsolen mitt på dagen så att ni kan sitta och njuta hela dagen ute.

Smidiga serveringsvagnar ovan finns HÄR

BONUS TIPS! – Flytta ut lyxiga innemöbler

Ett smart och ekonomiskt sätt att få en lyxig uteplats är att flytta ut redan befintliga inomhusmöbler. Här kommer vår älskade serveringsvagn/drinkvagn väl till pass som multitask möbel. Den är så smart då den både ser exklusiv ut och går lätt att rulla in/ut.

Slutsummering – Inreda uteplats

Där ser ni att man kan få det riktigt lyxig och mysigt på uteplatsen utan att det behöver kosta månadshyran. Jag har själv ingen balkong men söker nytt boende så jag hoppas på en liten grönskande oas nästa gång. Vi går mot härliga tider i njutbarhetens tecken. Att sitta på kvällskvisten en ljum sommarkväll med ett glas rosé DET är sann livsnjutning det :)

Lycka till!

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024