Inred litet badrum med liten budget

5 tips att inreda litet badrum billigt

Innehållsförteckning

(Updated 2024)

Att inreda ett litet badrum kan vara ack så jobbigt med tanke på den lilla ytan. Men med lite kreativitet och små resurser, så kan ni förvandla ert lilla badrum till ett snyggt och funktionellt utrymme. Allt handlar i små rum om att maxa ytan så mycket det bara går. Att börja med att ta bort alla onödiga “klutter” prylar är ett bra första steg. I detta inlägg kommer vi att gå igenom flera “förstorande” tips hur ni kan få ert badrum verka mer rymligt.

LÄS MER: SÅ VÄLJER NI RÄTT BADRUMSGOLV 

Här får ni några tips om hur man dekorerar ett litet badrum och köper ny badrumsinredning med en liten budget.

Med dessa tips kan du enkelt dekorera ett litet badrum på en budget. 

 1. Börja med att rensa utrymmet. Ta bort alla saker som du inte använder regelbundet. Detta hjälper till att få rummet att se större och mer öppet ut. Har ni badkar så lägg alla schampoflaskor och cremeburkar under badkaret.
 2. Måla väggarna i en ljus, neutral färg. Detta hjälper till att reflektera ljus och få utrymmet att se större ut.
 3. Häng speglar på badrumsväggarna för att skapa en illusion av mer utrymme.
 4. Inred med hyllor och smart förvaring som maximerar utrymmet. Använd till exempel toaletthyllor för att förvara extra handdukar och toalettartiklar.

stor vit dusch med tegelsten kakel och vit komod.

Hur man gör ditt lilla badrum mer stylish?

Badrum i lägenheter är ofta ett av de minsta rummen i huset och det kan vara knepigt att få dem kännas rymliga. Det finns dock några enkla knep som kan hjälpa till att förvandla ditt lilla badrum till en oas av stil och lyx.

LÄS MER: Renovera hållbart med naturliga material

1. Använd nätta lätta saker

Ett av de bästa sätten att få ett litet badrum att kännas rymligare är att hålla saker lätta och luftiga. Använd ljusa färger för väggar och golv, och välj möbler och armaturer som är snygga och minimala. Speglar är också ett bra sätt att skapa en illusion av rymden, så var noga med att lägga till en eller två i ditt badrum. Överväg dessutom att installera duschvägg  paneler i ljusa färger eller mönster. De förhöjer inte bara estetiken utan bidrar också till en snygg, sömlös look som gör att badrummet känns större.

2. Lägg till lagring

Ett annat sätt att göra ditt lilla badrum snyggare är att lägga till förvaring. Leta efter kreativa sätt att lägga till förvaring, till exempel väggmonterade hyllor eller ett litet skåp. Detta hjälper till att rensa utrymmet och få det att känna sig rymligare.

3. Använd unika armaturer

Ett annat sätt att lägga till stil i ditt lilla badrum är att använda unika armaturer. Istället för att välja den vanliga vita lampan, leta efter något som är mer iögonfallande och unika. Detta kan verkligen hjälpa till att höja utseendet på ditt badrum och få det att kännas lyxigare.

litet badrum med vita väggar och schackrutigt golv

4. Försköna med grönt

Ett sista sätt att göra ditt lilla badrum snyggare är att lägga till lite grönska. Växter kan verkligen hjälpa till att lysa upp ett utrymme och få det att kännas mer inbjudande. Välj växter som är lågt underhållna så att du inte behöver oroa dig för dem för mycket.

Genom att följa dessa enkla tips kan du enkelt göra ditt lilla badrum snyggare och lyxigare. Kom bara ihåg att hålla saker lätta och luftiga, lägg till förvaring, använd unika armaturer och lägg till lite grönska. Med dessa enkla knep kommer ditt lilla badrum att kännas som en oas av stil och lyx.

5. Byt ut knoppar och handtag

Detta är ett knep att ta till i hemmets alla rum. Att byta ut knoppar och handtag på möbler, det kan göra mirakel för inredningen. Tänk trista IKEA möbler och byt ut beslag på dessa, volila och du får en helt nu lyxig möbel långt från Ikea. Testa även att göra detta i ert lilla badrum, det kommer garanterat ta badrumsmöblerna till en helt ny nivå!

Checklista – få större badrum

Det finns några enkla knep som du kan använda för att få ett litet badrum att se större ut än det faktiskt är. Ett av de mest effektiva sätten att göra detta är att använda ljusa färger på väggarna och i taket. Detta kommer att skapa en illusion av mer utrymme och få rummet att känna sig ljusare och luftigare.

Ett annat sätt att få ett litet badrum att se större ut är att använda speglar. Du kan antingen hänga en stor spegel på en vägg eller använda flera mindre placerade strategiskt runt rummet. Speglar reflekterar ljus och skapar en illusion av mer utrymme, så de är ett idealiskt sätt att få ett litet badrum att se större ut.

Genom att använda dessa enkla knep kan du få ett litet badrum att se större och rymligare ut.

Gör ett litet badrum lyxigare och glam

Att lägga till lyx och glamour till ett litet badrum behöver inte vara svårt eller dyrt. Med några enkla tips och tricks kan du enkelt förvandla ditt vanliga badrum till en lyxig reträtt.

Ett sätt att lägga till lyx i ditt lilla badrum är att använda avancerade material. Byt ut detaljer och belysning till mer lyxiga.

LÄS MER: Grönt badrum – inspiration och tips

Välj till exempel en bänkskiva i marmor istället för laminat, eller välj glas duschdörrar istället för plastigt duschdraperi. Vill ni absolut ha duschdraperi, tipsar jag om den dyrare varianten av vattenavvisande linnetyg.

Du kan också göra ditt lilla badrum mer glamoröst genom att lägga till mer glans. Glansiga kakelplattor är ett utmärkt sätt att reflektera ljus och få utrymmet att kännas större. Har ni högt i tak så överväg att installera en ljuskrona, för en touch av elegans.

litet badrum med beige kakel och stor spegel.

Slutsats!

Glöm inte detaljerna. Lyxiga badrum har ofta snygga detaljer, som kristallknoppar och stilrena handduksstänger. Att inreda med några av dessa finjusteringar kan verkligen ta ditt badrum upp ett snäpp.

Med dessa tips kan du enkelt förvandla ditt lilla badrum till en lyxig reträtt. Kom bara ihåg att hålla saker enkla saker kan göra stor skillnad i ett litet badrum.

Live small dream big!

Maria Ljungström

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024