Inreda vardagsrum perfekt - så här gör du

Hur ska jag inreda vardagsrum snyggt?

Innehållsförteckning

Hur kan man inreda vardagsrum och få det se ut som taget ut Vogue living? Vi har här satt samman den ultimata vardagsrum guiden. Med konkreta tips för nybörjare och vilka fel man ofta kan göra när man ska inreda vardagsrum.

Det viktigaste rummet i ditt hem förtjänar den allra bästa omtanken och planeringen. Vardagsrummet är även platsen för att prägla din stil, personlighet och inredningsförmåga. Man vill skapa ett utrymme som känns speciellt, avkopplande och välkomnande för dig och din familj. Den vardagsrum inredning du väljer är utgångsläget för inredningen i hela hemmet sammanfattat.

LÄS MER: 6 tips att inreda liren lägenhet större

På grund av de olika aktiviteterna i vardagsrummet och de olika människorna som besöker ditt hem, och de oändliga alternativen som finns, kan du slitas mellan vilken inredning och möbler som passar bäst för just ditt utrymme. Vi har här sammanställt en omfattande lista med experttips om hur du kan inreda ditt vardagsrum som ett proffs. Samt vacker vardagsrum inspiration och tips vilka möbler ni ska ha i ert vardagsrum oavsett det är litet eller stort.

I detta inlägg går vi igenom:

 • Planera vardagsrum rätt
 • Vilka möbler och färger ska rummet ha
 • Hur inreder man litet vardagsrum
 • Hur placerar man TVn bäst

Inreda vardagsrum tips

Inreda vardagsrum – basen

Tre huvudsakliga saker utgör en vardagsrumsdesign:

 • Möbler
 • Placering
 • Färger
 • Tillbehör

Det viktigaste när man börjar inreda vardagsrummet är basen och utgångsläget. Det betyder att alla vardagsrum behöver en lämplig bas på vilken de dekorativa föremålen kommer att sättas. Utan tvekan, när du gör de andra tre elementen, kommer du att vara på väg att skapa den perfekta platsen för din familj att koppla av med vännerna.

10 Steg till den bästa vardagsrumsdesignen

Du behöver inte vara inredningsarkitekt eller stylist för att uppnå ett funktionellt, snyggt och varmt vardagsrum. Med dessa enkla steg till den bästa vardagsrumsdekorationen kommer du att vara 3/4 väg till en fantastisk lounge.

1. Förstå ditt utrymme

Vad är storleken på vardagsrummet? Är den smal, bred eller har den högt i tak? Hur mycket naturlig belysning får den? Var finns eluttagen? Vilket syfte kommer vardagsrummet att tjäna? Förstå ditt utrymme låter du veta vad du arbetar med och vilka objekt som fungerar för det utrymmet. Detta första steg hjälper främst till att planera och fatta viktiga designbeslut. Ställ dig själv några av dessa frågor när du granskar idéerna för utrymme och basbelysning av vardagsrumsdekorationer och designbeslut på deras svar.

2. Välj en stil

En enhetlig inredning hjälper till att göra ett vardagsrum bättre lämpat för sin funktion och ser bättre ut. Det guidar dig också när du handlar. Listan över inredningsstilar utvecklas ständigt, och även om du ville byta upp ditt loungeutrymme till en ny inredningsstil, skulle du knappt uttömma alla stilar som finns. En omdesign av vardagsrummet kan vara intensiv och kräva ekonomi, engagemang och tid, men människor har knappast några nuförtiden. Att välja en design- och dekorationsstil som tjänar dig på lång sikt beror på dina gillar och livsstil. Detta kommer inte att tråka ut dig efter en kort stund och kommer att göra ditt loungeutrymme mer funktionellt.

3. Mät, mät och mät

Allt du köper för vardagsrumsdekoration måste passa in i utrymmet för att se korrekt och avsiktligt ut. Skala och proportioner säkerställer att dina tillbehör flyter naturligt och ser rätt ut på plats. Det kan vara frustrerande att ha hittat det bästa soffbordet, bara för att det ska vara för stort för din soffa. Låt oss inte ens börja med de gardiner som hänger i en besvärlig höjd från golvet. Felstora bitar kan kompensera den perfekta vardagsrumsdesignen.

Det finns knappt ett helt standard vardagsrum. Även om de flesta soffor, gardiner och mattor tillverkas i standardstorlekar, är det inte garanterat att de automatiskt passar in i ditt vardagsrum. Ibland kan du behöva anpassa vissa bitar för att passa in i ditt utrymme korrekt, särskilt om du har ett stort eller litet vardagsrum. Mät alltid och gör eftergifter, som för gardiner och draperier.

Foto: @citydhimah

4. Välj rätt färgschema i vardagsrummet

Oavsett om du gillar det helgrå vardagsrummet eller föredrar att blanda och matcha färger, är det viktigt att välja ett välkoordinerat färgschema att hålla fast vid när du målar eller plockar ut föremål. Valet av färg kan bero på interiörstilen. Medan minimalism uppskattar vita, neutrala och monokromatiska paletter, är maximalism exakt motsatsen, vilket kräver att du använder ljusa och mättade nyanser.

Ett viktigt tips för en färgpalett i vardagsrummet är att inkludera nyanser som värmer upp utrymmet för att göra det mer inbjudande och mysigt, även i kallare väder. Vita är en utmärkt bas för att välja ett sekundärt och tertiärt vardagsrum. Infusera svalare färger som uppmuntrar till avkoppling. Färg- och färgval kan också påverkas av andra faktorer som storlek, belysning och om du har husdjur och barn.

Drömsoffan ovan hittar ni HÄR

5. Välj rätt soffa först.

Att inreda vardagsrummet styrs helt runt soffan! Soffan är de viktigaste vardagsrumsmöblerna du bör basera din övriga inredning i vardagsrummet på, men ändå det svåraste beslutet att fatta.

Tips för att välja rätt soffa för ditt vardagsrum.

Så mycket av din tid i vardagsrummet spenderas på soffan. Det är där familjen skapar femtioelva minnen. Soffan kan också lätt vara ditt vardagsrums kontaktpunkt.

Att välja den bästa soffan för ditt vardagsrum kan vara ansträngande eftersom det finns många alternativ för design, storlek och material från olika leverantörer. Det ultimata beslutet handlar om din livsstil och dina behov. Här är enkla steg för att hitta den bästa soffan för ditt loungeutrymme:

● Tänk på din livsstil

Tänk på alla aktiviteter, människor och husdjur i ditt hem innan du dyker in i de olika stilarna och tillverkarna. En sektionssoffa är mest bekväm för dig om du har en stor familj eller gott om utrymme. För ultimat avkoppling i ditt loungeutrymme kanske du vill köpa vilstolssoffor som gör att du kan trycka tillbaka och sätta upp fötterna för att njuta av den komfort och avkoppling som soffan erbjuder.

Med husdjur och barn i närheten kan det vara en hemsk idé att ha en lädersoffa, lyxig och sofistikerad som den kan se ut. Fläck- och reptåligt material säkerställer din soffas livslängd. Om du har ett litet utrymme kan du välja en bäddsoffa där din gäst kan sova över natten.

● Mät, mät alltid.

Jämför det tillgängliga utrymmet med storleken på soffan du behöver köpa. Kom ihåg att också ge andningsbart utrymme runt soffan för att undvika en trång känsla. Dessutom vill du se till att soffan är När du tar soffmått,

Ni hittar alla snygga soffor ovan HÄR

● Välj en soffa enligt din dekorationsstil.

Ett annat enkelt sätt att hitta den bästa soffan är att basera valet på din inredningsstil. Köp en soffa som matchar din klass för att enkelt göra inredning i den stilen. Om du vill ha ett luftigare utseende, välj en benig soffa snarare än en skrymmande.

● Hitta färger som fungerar för dig.

Sofffärger är lika viktiga som soffans tyg och stil. Om du har små barn kanske du vill undvika vita och neutrala. Ljusa färger är mycket svårare att underhålla eftersom de behöver konstant rengöring, vilket kan leda till att soffan slits ut mycket snabbare. Men i allmänhet är neutrala färger mycket lättare att styla upp.

● Test för komfort

Du måste sitta i soffan för att testa för komfort. Den vackraste soffan i showroomet kan vara den mest obekväma av dem alla. Det kan vara så lågt att det ger dig problem när du står upp, eller så är kuddarna så styva att du känner att du sitter på trä. Det kan också vara så att tyget är för grovt för att röra vid. Så testa din soffa för att säkerställa att den har den komfort den ska erbjuda.

● Kvalitet framför kvantitet och utseende

Det är mycket svårare att justera och byta ut din soffa än för andra föremål; de är en så betydande investering att du inte har råd att byta ut dem ofta. Fokusera inte på utseendet på din soffa utan kontrollera tygkvaliteten och robustheten för att säkerställa att du inte byter soffa var 12: e månad. En bra soffa ska tjäna dig i 7-15 år. Välj klädsel som erbjuder livslängd och lyx och förblir motståndskraftig mot repor och fläckar. De sista detaljerna, som sömmarna i en soffa, kan också berätta om soffan är av hög kvalitet.

Foto: @Homewithmila

6. Uppmuntra till att socialisera

Kommer du ihåg första gången du köpte flyttade du till ditt eget utrymme? Du måste ha undrat hur du placerar möblerna i ditt vardagsrum för att få ut det mesta av det arrangemanget.

En stor del av den tid som spenderas på att leva tas upp av konvertering. Vardagsrummet ger en idealisk miljö för lätta och djupgående samtal, oavsett om du låter din mamma veta hur din dag i skolan gick eller pratar om den senaste titeln med dina bokklubbsmedlemmar. Därför är det viktigt att skapa mysiga konversationscirklar som framkallar meningsfull interaktion.

● Ordna möbler på ett cirkel- eller halvcirkelformat sätt

Vardagsrumsmöbler behöver inte nödvändigtvis möta varandra utan ska vara ordnade på ett sätt som är lätt att fokusera på att någon pratar. Halvcirkeln kan placeras runt en kontaktpunkt som TV, öppen spis eller en intressant utsikt, särskilt på natursköna platser.

● Inkludera rörliga möbler

Efter att ha behandlat huvudsätet, lägg till rörliga pallar däremellan. Dessa pallar kan användas för att hålla drycker, böcker och till och med brädspel och kan enkelt flyttas runt beroende på behovet. Ottomaner kan också fungera som extra sittplatser, soffbord och fotstöd.

● Lägg till kast och fler kast.

Kast är det perfekta sättet att bjuda in människor till soffan utan att säga några ord och få dem att känna sig mer avslappnade. Både kastkuddar och filtar stöder ryggen och känns varmare, vilket säkerställer att den som sitter i soffan är så bekväm som möjligt.

Foto: @saratornblad

7. Expert inredningstips

Dekorera enligt zonen

Vardagsrummet är hemmets största multifunktionella rum. Även när du inte sparkar tillbaka i soffan kan du titta på ditt favorit-tv-program, skriva bort på din dator eller underhålla ett par vänner. Att skapa zoner hjälper till att hålla utrymmet organiserat och funktionellt. Det låter dig också veta vilka dekorartiklar som ska gå och inte stanna överfulla i en zon. Tänk på din livsstil och alla aktiviteter som sannolikt kommer att äga rum i ditt vardagsrum och se vilka bitar du ska köpa för varje enskild zon och vilka element som kan delas mellan separata zoner.

Undvik det vanliga & tänk utanför boxen.

I design kan vanligt komma ut som tråkigt eftersom alla gör det, och det krävs inte mycket för att uppnå. Unika och inte så tråkiga bitar är viktiga för att skapa ett verkligt personligt och eklektiskt vardagsrum. Anpassa, stoppa och vänd möbler och inredning för att göra ett vardagligt föremål extraordinärt. Du kan måla om och lägga pallar för att skapa ett elegant soffbord som kan spara några mynt. Om du är bra med händerna kan du göra DIYs som ger karaktär till ditt vardagsrum.

Maxa utrymmet

Många önskar att de hade större, mer regelbundet formade eller mer expansiva vardagsrumsutrymmen. Inredning kan användas för att överlista den planlösningen. Med geniala möbelplaceringar, färgkombinationer, ljuskällor och konstverk kan du lura ögat att uppfatta ditt vardagsrum precis som du vill att det ska se ut.

Foto: Bo Sthlm

8. Hur inreder jag ett litet vardagsrum?

De flesta människor måste nöja sig med små vardagsrum, särskilt de som bor i sina första lägenheter, bor i staden eller försöker spara pengar på hyran. Bara för att den är liten behöver den inte kännas trång eller vara underdekorerad av rädsla för utmattande funktionellt utrymme. För begränsat utrymme fungerar ljusa färger bra för att reflektera ljus och göra rummet mer öppet och varmare, medan neutrala ljusa färger förbättrar luftighet och ljusstyrka.

Tricket med tvåfärgat måleri där de mörka nyanserna går till botten och den ljusare nyansen på toppen och håller i sig i taket fungerar som magi för att få rummet att kännas mer expansivt och förlänga taket. Andra strategier som att prioritera (inte offra) funktionalitet framför estetik hjälper dig att hindra dig från att samla röran i inredningens namn medan du använder multifunktionella bitar sparar mycket utrymme.

I ett liknande ljus kanske du också undrar vad du ska göra med smala vardagsrum när det gäller dekorationer.

Hur inreder man ett smalt vardagsrum?

I ett smalt vardagsrum är det en vanlig instinkt att skjuta möblerna mot väggen och ställa upp dem så att du kan lämna utrymme i mitten. Detta kan göra att rummet känns mindre. Lämna istället ut lite utrymme mellan väggar och möbler så att ögat tror att det finns mer utrymme än det finns. Stora speglar är också praktiska i det smala vardagsrummet eftersom de reflekterar ljuset och utsikten, vilket gör att rummet ser bredare ut.

9. Dölj fula eluttag.

Du kan inte göra utan eluttag. Men dessa små viktiga saker kan fläcka din vägg och göra det svårt att uppnå den bästa vardagsrumsinredningen. Även om du har liten kontroll över var uttagen kan placeras, finns det många sätt att dölja uttag, strömbrytare, kontakter och sladdar. Det enklaste sättet att dölja oanvända uttag är att sätta möbler framför dem. Du kan också dölja vägguttag i din lounge med konstverk genom att antingen hänga ut det ur uttaget på hängande ramar runt det för att kamouflera de små lådorna.

10. Minimera dödutrymme

För många döda utrymmen i vardagsrummet ger en känsla av undermöblering, dekoration och till och med latskap. Dra nytta av utrymmen där ingenting verkar passa eller utrymmen mellan möbler för att visa inomhusväxter, skulpturer, lampor och vissa typer av fåtöljer.

11. Undvik kala väggar

Odekorerade väggar är en allvarlig ögon för alla inredningsarkitekter, dekoratörer eller stylister. Det finns oändliga väggkonst- och dekorationsalternativ som ingen borde ha en ursäkt för att bo i en vit låda. Från enkla inramade bilder till stora levande former av väggdekoration som väggmålningar och tapeter, du kan hitta även den mest vardagliga dekorationen att klä din vägg i. Även för en minimalistisk inredning har du möjlighet att väggpanela och wainscoting i samma färg som väggen och en fondvägg med en något annorlunda färg om du inte vill gå ut med en helt annan kontrasterande nyans. Du kan också använda liknande enkla ramar med minimalistiska utskrifter.

12. Blanda det och matcha det

Håll inte tillbaka från att blanda stilar i vardagsrummet. Hitta bitar från olika epoker och stilar och försök matcha dem istället för att köpa två identiska föremål. När du köper vardagsrumsmöbler bör du undvika ett matchy-matchy utseende som överdriver bristen på kreativitet och ger en intetsägande estetik. Välj istället möbler med olika stilar som ser bra ut tillsammans. Om du till exempel har en skrymmande tresitsig soffa som huvudmöbler kan du ha två beniga accentstolar vid varje sida av soffan.

13. Spegel på väggen eller golvet

En spegel blir långsamt en inredning i vardagsrummet. Det speglar och förstorar inte bara ett rum, det skapar också en känsla av lyx som kan höja även ett tråkigt vardagsrum. En vardagsrumsspegel kan hänga upp bakom en soffa, stå lång och ljus i ett hörn eller utgöra en del av inredningen på en fokusvägg. Speciellt om du har ett begränsat eller besvärligt format vardagsrum, kommer spegeln att få in en välbehövlig bländning.

14. Enkel färgkombination

När du väljer en vardagsrumsfärg, desto enklare vinner färgpaletten alltid för att hålla loungen sofistikerad. Välj tre-fyra färger som smälter sömlöst och möblerar ditt boende inom den begränsningen. Även när du väljer en monokromatisk palett är upp till fyra olika nyanser tillräckliga för att skapa ett mysigt vardagsrum.

15. Investera i inbyggda möbler

Inbyggda har så många fördelar som nästan helt hindrar dig från att ignorera dem. Byggd för att spara mycket golvyta, ge känsla till ett vardagsrum och skapa fler ytor och möjligheter till dekoration. Inbyggda hyllor, till exempel, klär enkelt en vägg och ger en förhöjd yta där du kan visa upp vackra tillbehör som vaser, böcker, konstverk etc.

Inbyggda vardagsrumsskåp ger förvaringsutrymme och håller allt röran borta från synhåll för att upprätthålla rena linjer i ditt vardagsrum. Inbyggda säten kan å andra sidan byggas under trappan eller under ett fönster för att ta upp det oanvända utrymmet samtidigt som de är funktionella.

16. Inred varmt, mysigt och inbjudande

Allt sagt och gjort, det bästa vardagsrummet är ett mysigt vardagsrum. Det finns för att uppnå den bästa vardagsrumsdesignen eftersom vissa funktioner vanligtvis är förutbestämda, men ett bekvämt vardagsrum är ett måste.

Hur får jag ett mysigt vardagsrum?

En av de mest grundläggande tricken för att få ett mysigt vardagsrum är att ha massa lyxiga textilier.  Och hur många kuddar räcker exakt för soffan? Sanningen är att du aldrig kan ha tillräckligt med kastkuddar. Har så många prydnadskuddar på lager,  att du lätt kan byta till ett annat utseende eller passa en säsongs tema. Det rekommenderas dock att du bara visar 4-6 kuddar åt gången i soffan.

Tre om du har en liten soffa och 5-6  om du har en ganska stor. Använd kuddarna för att klä upp och styla soffan. Välj mönstrade och texturerade tyger som ger dimension till din soffa, särskilt om du har en enkel soffa. Om din soffa är djärvt färgad eller mönstrad, skulle vanliga kast göra dig bra för att tona ner estetiken.

Ett annat bra trick för ett mysigt vardagsrum är att blanda grova och släta texturer för att upprätthålla en balans. Att lägga till jordnära toner hjälper också till att skapa en avkopplande och varm vardagsrumsestetik. Med hjälp av växter, naturmaterial och maximal naturlig belysning är en touch av naturen avgörande för att göra vardagsrummet avslappnat och mysigt.

17. Häng gardinerna rätt

Ett av de absolut bästa tricken för att få ett lyxigt rum snabbt, är att hänga gardinerna högt. Detta trick använder sig alla inredningsdesigners av för att få den lyxiga “hotellkänslan” i rummen. Börja med att köpa en sk. gardinskena för tak efter ni mätt såklart. Tänk på att det ser snyggare ut om ni låter gardinerna gå minst 50 cm utanför varje sida av fönstret. Detta gör även att fönstren upplevs som mycket större än de är.

Borra upp gardinskenan i taket och häng sedan upp gardinerna så att de går från taket till golvet. Detta ger rummet ett lyxigt intryck direkt. Det ger även intrycket av högre i tak, även om ni inte har högt i tak. Att hänga gardinerna högt är absolut ett av de bästa tricken nånsin för att få ett snyggt vardagsrum.

18. Hur ska jag inreda med lampor

Tänk på rymden

Det är lätt att förlora sig i alla drömmiga bilder online på belysning. Men tänk på att de lamporna kanske inte platsar lika bra i just ert hem. Den stora lyxiga bordslampan kan se bra ut på bilden, men hur ser den ut på ert lilla sidobord? Eller tänk på att de flesta golvlampor behöver bra space runt om lampan, så den inte ser intryckt ut.

Tänk på storlek & syfte

Lampans storlek är lika viktig som det tillgängliga utrymmet. Balansera storleken på ditt rum med de lampor du väljer. En  golvlampa  i ett hörn av ett rum kan vara högre, medan en golvlampa  nära en lässtol,  enkelt ska vara inom räckhåll för att tändas. Tänk på  syftet med  din  armatur och inte bara på utseendet.  Mät noga i rummet innan och  sök sedan efter lampor som är i rätt skala (och stil) för just dina behov.

Det är självklart  att stora lampor kommer att erbjuda mer ljus än små lampor, men glödlampans effekt kommer också att påverka  ljuseffekten. Lampans form och dess skugga är också faktorer att tänka på.  Uppåtvända  lampskärmar  skapar mer spridd  belysning än nedåtvända.  Därför är det viktigt att överväga dessa saker när ni handlar ny belysning.

Använd alltid dimmers

Om jag bara fick ge ett tips inom belysning, så är det använd dimmers! Dimmers är bra för områden där både dämpad och allmänbelysning  önskas. Lampan kan med dimmer enkelt ställas in på full styrka för allmänbelysning och sedan dimmas till ett lugnt, mjukt ljus när du vill ha  en mer avslappnad eller mysig atmosfär.  3-vägslampor erbjuder en liknande funktion och  har tre inställda  belysningsintensiteter.  Men dessa lampor tenderar att fokusera mer på allmänna belysningsbehov än mysbelysning.

Punktbelys med spotlights

Ännu ett bra belysningstips för vardgasrummet, är att använda spotlights. Dessa små starka riktbara lampor är superbra om man vill höja upp och punktbelysa vissa delar av inredningen. Jag själv använder spotar för att belysa gardiner och tavlor. Ni sätter helt enkelt upp små enstaka spottar, gärna vita som taket. Och rikta dem sedan mot saker som förtjänar ett extra öga. Så som konstverk, stora målningar eller vackra gardiner och textilier. Detta är ett trick många designers använder i tex. hotell.

Foto: Henrik Nero

19. Hur ska man placera TV i vardagsrummet?

Tvn är en viktig Tänk på att TVn måste vara i behaglig position annars får man lätt ont i nacken. En tumregel är att ni placerar TVn i ögonhöjd när ni sitter ner. Är TV rätt placerad ska man inte behöva titta upp med varken blick eller genom att vända upp huvudet. Många ser Tv som “gud” i vardagsrummet. Sluta med det, det är inte TVn som ska vara utgångscentrum för allt, utan helt tvärtom. Köp TV efter hur resten av inredningen ser ut. En TV kan vara jättesnygg i butik, men hemma med er inredning ser den klumpig och missanpassad ut. TVn ska vara ett onödigt ont och bara en del av resten av inredningen.

Istället för att utgå från TVn när ni inreder vardagsrum, börja istället med möblerna och detaljerna. På så vis blir det inte lika tydlig fokus på och kring TVn utan den blir istället en del av hela vardagsrummet.

Måste TVn stå på TV-bänk?

Kort sagt nej! En tv måste inte stå på en tv-bänk, utan det gäller att tänka utanför ramarna. Vilken möbel som helst fungerar i princip som TV-möbel. Det enda som brukar kunna skilja en traditionell tv-bänk från en vanlig bänk är baksidan, som ofta har hål för sladdarna. Köper ni tex. en antik skänk som ni vill ha som TV-bänk. Häng förslagsvis Tvn ovanför möbeln på väggen och gör hål i baksidan av möbeln för TVns sladdar.

Borden ovan 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR 6. HÄR

Soffbordet – vardagsrummets centermöbel

Vi får inte glömma hur viktig soffbordet är i ett vardagsrums inredning. Detta lilla bord gör stor skillnad och syns nästan mer än soffan gör. Därför är det extra viktigt att ni väljer rätt soffbord i förhållande till rummets storlek och form.

1. Storleken på ditt vardagsrum

Storleken på ditt vardagsrum bör vara en av de mest avgörande faktorerna för att välja ditt soffbord. I huvudsak vill du välja ett soffbord som inte ser för stort eller för litet ut, och passar perfekt i vardagsrummet. Om ditt vardagsrum är stort kan du antingen köpa ett större soffbord eller till och med kombinera två mindre sidobord. Om ditt vardagsrum är litet, vill du undvika att köpa ett för stort soffbord som kommer att göra utrymmet ännu mindre och trångt.

Av denna anledning är ett av de bästa sätten att välja ett soffbord att börja med att mäta din soffa,
och utrymmet du har framför den. På så sätt kommer du att kunna kolla soffbord
online och förstå exakt hur stora de är, i förhållande till rummet ni mätt.

Placera gärna soffbordet lite ifrån soffan, för att få tillräckligt med benutrymme, och
plats för en eller två personer att passera. Något att också tänka på också är vilken typ av material du har i ditt vardagsrum. Vissa inredningsstilar har mycket trä eller metall, och du kanske då vill skapa lite kontrast med ditt soffbord.

2. Placering av dina övriga vardagsrumsmöbler

Tro det eller ej, placeringen av dina vardagsrumsmöbler spelar en stor roll för att välja det bästa
soffbordet. Detta beror på att hur sofforna placeras, kan påverka hur soffbordet utseende. Ett exempel på detta är att ett rektangulärt eller kvadratiskt soffbord tenderar att fungera väldigt bra när du
ha din soffa i ett hörn. Detta beror på att du redan har många raka linjer igång, och

Att matcha soffbordet med dessa linjer kommer att få allt att se mer naturligt och flytande ut.
Ett annat exempel är att runda soffbord eller ovala soffbord fungerar bättre i stora boenden
rum, där soffan inte står nära väggen. De fungerar också bättre om du har en liten individ
soffor bredvid en större soffa. Ta alltid hänsyn till hur dina soffor är placerade så att du kan
välj ett soffbord som passar in naturligt.

3. Storlek på soffbordet

Självklart kommer storleken på soffbordet alltid att bero på storleken på vardagsrummet, men inte
alla väljer rätt storlek. Vissa människor slutar med ett mindre soffbord än vad de
behov, och i vissa fall större.

Målet här är att välja ett bord som har tillräckligt med utrymme mellan sig själv och soffan, medan kl
samtidigt ser det ut som en pusselbit som passar rätt. Vanligtvis vill du välja en
soffbord som inte är längre än din större soffa, och detta borde vara den enda regeln du behöver
att använda.

Ni hittar soffbordet ovan här

Slutsummering – hur inreda vardagsrum

Där har du vänner, vår omfattande vardagsrum guide för att inreda vardagsrum och kommer ge ett rum perfekt för dig, din familj och dina vänner att socialisera i. Använd några av våra tips ovan och se ditt vardagsrum förvandlas till drömrummet.

 

 

 

Featured foto längst upp från Hemnet/Innerstadsspecialisten

 1. Love the pretty pink & purple inspiration!

  Melissah
  Scrapbook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström
Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024