Hitta rätt fackförbund efter yrke med gåmedifacket

Hitta rätt fackförbund efter yrke med Gåmedifacket

Innehållsförteckning

Vi står inför en av de värsta ekonomiska kriserna i modern tid, ihop med Corona krisen. Många företag kommer sorgligt nog gå i konkurs. Tusentals människor i drabbade branscher kommer förlora jobbet. Värst är det för de i resebranschen nu. Ta Stordalen tex han förlorar en hel årsinkomst varje månad i nuläget. Alla i drabbade jobbområden måste hitta nya jobb för att överleva. De företag som fortfarande är kvar på marknaden står alla för en svår tid framöver. Då är det även extra viktigt att vara med i facket för att få den där extra tryggheten och stödet vi alla behöver nu.

Så vilket fackförbund ska man välja som företag? Det finns en bra sida som heter gåmedifacket.nu Där kan man enkelt hitta rätt fackförbund efter yrke och få massa goda företags och facktips.

Hitta rätt fackförbund

Vad är Facket? fakta

Fackets uppdrag är att driva sådana frågor som deras medlemmar tycker är viktiga. Det kan handla om löner, semesterregler, pensionsavtal, kollektivavtal, arbetsmiljö och säkerhet, jämställdhet, villkor, jämställdhetsfrågor och mycket mer. Facket ska finnas på arbetstagarens sida och vara dennes röst. Genom att flera arbetstagare går ihop i ett fack ökar chansen att få igenom flera frågor jämfört med om varje arbetstagare skulle förhandla själv med arbetsgivarparten.

3 viktigast saker ett fackförbund ska hjälpa dig med.

 • Försäkringar – Inkomstförsäkring är den främsta och den blir relevant om du förlorar ditt jobb. Med denna försäkring kan du få ut mer i ersättning och därmed klara den arbetslösa tiden bättre. Men se också över andra viktiga försäkringar som hemförsäkring. Du kan få ett bra erbjudande som tack för att du blir medlem i förbundet.
 • A-Kassa – Du bör också få hjälp med A-Kassa när du är medlem i ett fackförbund.
 • Löneförhandlingar – Ett bra fackförbund ska kunna hjälpa dig att förhandla lön på effektivt sätt.

I dessa kristider känns det extra viktigt att hitta ett bra fackförbund med försäkring som täcker vid ev. arbetslöshet. Det kan annars kännas ensamt annars utan nån form av jobbtrygghet. Jag driver ju eget och är inte med i facket. Det har såklart massa fördelar men ibland är det även tufft att kämpa med allt helt ensam. Vi behöver alla hjälp ibland vare sig det är från facket eller från en medmänniska. Ensam är inte alltid stark.

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024