Hitta bäst fackförbund med jämförsajten facket.net

Hitta bäst fackförbund med jämförsajten Facket.net

Innehållsförteckning

Frågorna om lönevillkor och jämställdhet är hetare än hetast på arbetsmarknaden. Om det nånsin kommer bli riktigt jämställt återstår att se. Men tills vi når dit är det iaf bra att förbund som Facket finns och hjälper till med jobbtryggheten på våra arbetsplatser. Facket står för den lilla människan och gör arbetsplatsen till ett tryggare ställe att vistas på. Detta är viktigt speciellt om man är nyanställd och inte vet vilka rättigheter och regler som gäller på sin arbetsplats. Så vilket fackförbund av alla otaliga som finns i Sverige ska man då välja?

Som tur är finns det numer bra jämförsajter för fackförbund som Facket.net där man enkelt kan jämföra och hitta sin personliga favorit av alla fackföreningar.

Hitta bästa fackförbund

Foto: unionen.se

Vad är Facket? fakta

Fackets uppdrag är att driva sådana frågor som deras medlemmar tycker är viktiga. Det kan handla om löner, semesterregler, pensionsavtal, kollektivavtal, arbetsmiljö och säkerhet, jämställdhet, villkor, jämställdhetsfrågor och mycket mer. Facket ska finnas på arbetstagarens sida och vara dennes röst. Genom att flera arbetstagare går ihop i ett fack ökar chansen att få igenom flera frågor jämfört med om varje arbetstagare skulle förhandla själv med arbetsgivarparten.

4 tips när ni ska välja rätt fackförening (från facket.net)

Jämför medlemsavgift och a-kassa avgift. Medlemsavgift varierar ofta beroende på jobb och lön, se därför till att hitta ett erbjudande som passar din situation.

Försäkra dig om försäkring. Kolla om inkomstförsäkring ingår i medlemskapet, om det ingår ska du kolla vilket tak som erbjuds på försäkringen och om det täcker hela din lön.

Utforska Utvecklingsmöjligheter. Fackförbund är inte bara till för att göra det bättre på arbetsplatsen utan också stärka dig i ditt arbetsliv. Se vilka karriärverktyg som erbjuds och om dom passar dina framtidsplaner.

Vilka förmåner får du? Som ni redan förstått finns det många anledningar att bli medlem i facket. Vissa förbund erbjuder bland annat medlemslån, försäkringar och stipendium till sina medlemmar. Se vad ditt fack erbjuder.

Visst är det bra att förbund som Facket finns då det kan kännas ensamt annars utan nån form av jobbtrygghet. Jag driver ju eget och är inte med i facket. Det har såklart massa fördelar men iland är det även tufft att kämpa med allt helt ensam. Vi behöver alla hjälp ibland vare sig det är från facket eller från en medmänniska. Ensam är inte alltid stark.

LOVE M

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024