Hemlarm – bäst i test 2023

Hemlarm – bäst i test 2023

Innehållsförteckning

Förr i tiden var hemlarm något ovanligt. Det var främst de mer förmögna som investerade i skydd för hemmet. Idag är läget ett helt annat. Idag kan du se larmföretagens dekaler på vart och vartannat hus och det är en trend som fortsätter att vara stark.

En anledning till det nya läget är att priserna har gått ner rejält på senare år. En annan anledning är att larmen numera kan göra så mycket mer än att bara larma vid inbrott. Är du nyfiken på hur olika skydd för bostaden fungerar idag? Fortsätt läs i vår artikel om hemlarm som är bäst i test 2023.

Securitas Home

Securitas är ett av världens största företag inom säkerhet. Då är det självklart att man också har ett hemlarm för konsumenter i sortimentet. Securitas produkt har koppling till en egen larmcentral med väktare på plats i hela landet. Som kund betalar du en fast månadsavgift för utrustning och service.

Securitas system är också ett av de smartaste på marknaden. Förutom grundpaket med allt inom just skydd för hemmet erbjuder Securitas mängder av funktioner med smarta hem i fokus.

Exempel på smarta produkter:

  • IP-kameror
  • Fjärrströmbrytare
  • Sensorer
  • Smarta ringklockor
  • Kontroll för garageport
  • Elektroniskt lås

Fördelar

Egen central och egna väktare

Omfattande grundpaket

Många möjligheter till smarta hem

Nackdelar

Lång bindningstid

Nästan för många val att göra

Sector Alarm

Sector Alarm är en stor aktör inom larm i Sverige och räknas till de tre största. Egen larmcentral, kundtjänst som finns tillgänglig dygnet runt och fria utryckningar oavsett anledning är några av de främsta fördelarna med den här aktören.

Sector Alarms koncept bygger på att du köper en tjänst. Du lånar utrustningen med dess delar och betalar en fast kostnad per månad för det. Den här kostnaden är tänkt att täcka utryckningar, kundtjänst, installation, med mera. Det är smidigt, men det är också en lösning som blir något dyrare än genomsnittet.

Fördelar

Fria utryckningar

Egen central

Hög kundnöjdhet

Nackdelar

Du äger inte utrustningen

Relativt dyrt

När får larmcentralen titta på min kamera?

Det är endast när ett larm går, till exempel vid brand eller vid inbrott, som centralen får tillgång till kameran. Tekniska spärrar gör att kameran i alla andra fall är stängd för centralens personal.

Verisure

Verisure måste betraktas som nummer ett på säkerhet för villor och lägenheter i Sverige idag. Är Verisure också bäst i test för hemlarm? Klart är att företaget erbjuder en komplett produkt. Lika klart är att Verisure har ett tydligt fokus på smarta hem. Hos Verisure betalar du en startkostnad (kan rabatteras) och en fast månadskostnad.

Du väljer i grunden själv hur du vill att ditt larm ska se ut. Oavsett vad du väljer har du tillgång till egen larmcentral. En specialitet är appen som styr alla funktioner. Den är användarvänlig och har många flexibla funktioner. En annan fördel är möjligheterna till smarta hem-funktioner.

Fördelar

Bra på smarta hem-funktioner

Egen larmcentral

Stor flexibilitet med olika paket

Nackdelar

Dyrare än många konkurrenter

Operatörslåst i 5 år

Alert Alarm

Om du vill få ner startkostnaden för ditt hemlarm finns alternativet att installera själv. Det kan du göra med systemet från Alert Alarm. Den här aktören har också relativt billiga lösningar både för lägenhet och villa. Samtidigt som den här aktören är billig erbjuder den till exempel egen larmcentral via Verisure. Oavsett händelse har du fria utryckningar vid skarpt läge.

Alert Alarm erbjuder ett lite enklare system. Till exempel saknas kamera. Du har dock ett antal tillval som du kan göra, dock inte för smarta hem-produkter. Du har också en app att använda för att styra utrustningen.

Fördelar

Använder Verisures central

Fria utryckningar

Låg startkostnad

Nackdelar

Du måste installera själv

Begränsat system

Vad kostar en utryckning?

Om du har ett abonnemang hos ett larmföretag med fria utryckningar betalar du ingenting för en utryckning. Det är standard hos de flesta larmföretag med abonnemang idag. En utryckning kostar annars från 800 kr och uppåt. Kostnaden beror huvudsakligen på avstånd.

Svenska Alarm

Ett larm kostar en del, normalt både vid installation och sedan också varje månad. Ett av de billigaste alternativen är Svenska Alarm, särskilt efter att avbetalningen är klar. Den billigare prislappen innebär dock inte sämre kvalitet.

Koppling till central med fria utryckningar finns och systemet är förhållandevis komplett. Inomhuskamera saknas visserligen men övriga funktioner och sensorer finns med. Svenska Alarm har också tagit fram en app för styrning av systemets funktioner.

Fördelar

Fria utryckningar

Rekommenderas av SFF

Billigast lösning på längre sikt

Nackdelar

Inga funktioner för smarta hem

Betalas av på lång tid

Garda Alarm

Garda Alarm erbjuder ett friköpt system med ett flexibelt innehåll och produkter som är av högsta kvalitet. Larmet har koppling till central, men det är endast vid inbrott som utryckningarna är kostnadsfria. Du betalar startavgift och en kostnad för installationen. Sedan betalar du av utrustningen på upp till 78 månader.

Garda Alarm har ett stort fokus på smarta hem med en rad olika produkter. Några exempel är IP-kamera, dörrlås som styrs elektroniskt, smart plugs och kontrollpaneler. De smarta produkterna fungerar naturligtvis självklart med larmet.

Fördelar

Toppmodernt och smart system

Enkelt att komplettera och bygga ut

Friköpt system

Nackdelar

Fria utryckningar endast vid inbrott

12 månader uppsägningstid

Sammanfattning

På vår lista för bäst i test 2023 för hemlarm hittar du produkter av hög kvalitet. Det är inte mycket som skiljer produkterna åt i grunden, men det finns skillnader i antal funktioner. Vi rekommenderar att du noga tänker ut vilka funktioner du behöver och sedan jämför de olika alternativen. På så sätt får du enklare att välja rätt lösning för dig, detta till rätt pris.

 

  1. Vidrig tanke ändå att man måste installera larm och kameror för att skydda sig från andra MÄNNISKOR! Nej usch så obehagliga typer det finns alltså, man blir ju mörkrädd!

  2. jag har lite knap som jag ska prova tänkte måla i flygget eller hitta på nät som ta bilder och så

  3. Ja du man kan inte vara nog så säker, vi har en säker dörr klarar oss utan larm ännu :) ha en ljuvlig lördag kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström
Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024