Halloween 2023 – Bästa fest tips nånsin

Dags för Halloween 2023! Låt oss vara ärliga, fester kan vara stressiga att organisera och Halloween-fester är inte annorlunda. Halloween kommer med en mängd förväntningar, det är trots allt festhelgen som kräver att alla bär kostym, och där skräck och underhållande skräck förväntas. Halloweenhelgen blir dessutom mer och mer populär för varje år. Det gör att förväntningarna är skyhöga detta året.

LÄS MER: 10 tips för en skräck Halloween trädgård

Så hur gör jag Halloween 2023 till årets party? Oavsett om du är en långvarig Halloween-festarrangör eller en Halloween-nybörjare, har vi några tips för dig som hjälper dig att skapa en minnesvärd händelse.

Halloween 2023 – fest tips & tricks

Skapa unika DIY inbjudningar

Inbjudningar till din Halloween-fest är VIKTIGA. Inte bara berättar de för människor om platsen och tidpunkterna för din fest, men de sätter också temat eller atmosfären för kvällen! Om du håller en barns Halloween-fest, varför inte inkludera tecknade spöklika karaktärer på din inbjudan. För en mer mogen vuxen sak, tänk droppar blod på inbjudan för en oroande anteckning.

Håll en kul kostymtävling

Om din Halloween-fest begär att dina dödsfall bär kostymer, varför inte spela på deras konkurrenskraftiga sida och vara värd för en tävling? Du har ingen aning om hur investerade dina gäster kommer att bli – och du kommer att se några fantastiska kostymer. Det kan finnas flera priser – från bästa barndräkt, bästa handgjorda kostym eller läskigaste kostym. Priser för tävlingen kan vara godis med Halloween-tema – vem älskar inte några söta godisar.

Kör spöklik, skrämmande musik

Ställ in atmosfären omedelbart för din fest genom att ha lite skrämmande bakgrundsmusik medan dina gäster anländer och börjar mingla. De flesta musikplattformar har Halloween-festspellistor redo att strömma eller skapa din egen spellista från din favoritmusik med Halloween- och skräcktema.

Ha hårresande mat och dryck

En fest är inte en fest utan några drycker och snacks, och mat och dryck är ett bra sätt att komma över ett tema. För Halloween mat och dryck överväga skräck snacks som fingerformad korv komplett med ketchupblod, ”mamma” inslagna korvar och ”ögonglob” stans.

 • Fingerformade korv komplett med ketchupblod.
 • ”Mamma” inslagna korvar
 • ”Eyeball” stans
 • Gummy maskar

OBS: Glöm inte att tillgodose eventuella kostproblem som dina gäster kan ha. Som tex. allergier, gluten och laktosintollerans.

Ordna party Spel

Vad är en Halloweenfest utan spel – och det finns mycket att välja mellan! Barnspel som guppar efter äpplen är alltid en hit. Om du letar efter något mer komplicerat – varför inte prova ett spöklikt mordmysteriespel och se vilka av dina gäster som kan lösa ledtrådarna och korrekt identifiera mördaren.

Fixa egna Halloween dekorationer

För dem som letar efter en fest på en budget är ett bra sätt att sänka kostnaderna att göra dina egna dekorationer. Detta hjälper inte bara din budget, utan det visar också dina gäster att du har lagt ner mycket arbete på din fest och lägger till den lilla extra personliga touchen. Det finns ett antal enkla DIY-projektfestdekorationer att slutföra – från att skapa papperskransar eller snida pumpor med skrämmande ansikten. Titta online för inspiration till festinredning – webbplatser som Pinterest är bra för att samla och dela idéer. Glöm inte att dekorera ingången till din fest – ljus uppför vägen eller till och med lite självlysande färg ser supereffektiv ut den mörka oktobernatten!

Skrämmande filmgalenskap

Stora, högljudda fester kanske inte är din grej, och det är ok! Om du letar efter en mer chill Halloween-fest, tänk på att vara värd för ett Halloween-filmmaraton. Det finns ett antal fantastiska kusliga filmer som du kan visa för alla åldrar – från kusliga tecknade filmer till blodisande seriemördarprogram. Såklart ska Halloween Kills vara med på skräckfilmslistan!

Top 10 bästa Halloween horrors

 • 1. Halloween Kills
 • 2. American Horror Story – Freak show
 • 3. The Shining
 • 4. Psycho
 • 5. Scream
 • 6. When a Stranger calls
 • 7. The Nun 2
 • 8. A Haunting in Venice
 • 9. Friday the 13th

Photobooth Kul

För att hjälpa dina festgäster att komma ihåg sin kväll, varför inte ställa in en kamera för att skapa en Halloween-fotobås! Ta en låda och fyll den med några extra kostymer, masker och peruker, och kombinera detta med läskiga bakgrunder och spöklika fotobåsrekvisita för att skapa några fantastiska bilder som definitivt är insta-värdiga!

Pumpa Carving Contest

Om du letar efter en rolig, men rörig, tävling, ta några pumpor och få carving! Detta gör att din gästs kreativitet kan lysa! Kanske har ett par exempel på pumpor för att hjälpa till att gnista deras fantasi. Detta kommer till och med att lägga till din inredning med Halloween-tema!

BONUS TIPS – Besök Halloween på Liseberg

Jag som skriver detta bor i Göteborg och måste därför tipsa alla om att besöka Halloween på Liseberg. Massa sköna skräck och skrämselupplevelser utlovas inne på Sveriges största mest välkända nöjespark Liseberg i Göteborg.

Slutsummering – Halloween 2023

Halloweenfester är en stor chans att förvandla din omgivning och visa upp din kreativitet. Genom att lägga till några spöklika dekorationer, spela rätt musik och designa några superroliga spel kommer din fest att bli en som dina gäster inte kommer ihåg. Vi tror att genom våra tips ovan kommer Halloween 2023 bli stor succé. Det viktigaste är ändå att dina gäster trivs – Happy Halloween!

FAQ

Hur kan jag se till att min fest inte är för läskig för barn?

Naturligtvis handlar Halloween om hopp och skräck, men om du har yngre barn på din fest är det viktigt att inte skrämma dem för mycket! Försök att se till att det finns områden i din fest som inte är för mörka och spela några nya Halloween-spel för att göra stämningen lätt och rolig.

Vad händer om folk dyker upp utan kostym?

Det kommer alltid att finnas en person som inte kan hitta en kostym eller som saknar memot. För att se till att de inte känner sig utanför, ha några extra kostymer, tillbehör eller masker som folk kan låna så att de kan ha lika roligt som du är!

Hur skapar jag en kuslig atmosfär på en budget?

Halloweenfester behöver inte kosta en förmögenhet. Istället för att köpa dyra dekorationer, gör dina egna med hjälp av det du har runt huset – tänk gamla syltburkar för spöklika lyktor, rippade lakan för läskiga gardiner och gammal kartong för att klippa för läskiga fladdermussilhuetter.

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

2 kommentarer

Ajli måndag, november 26, 2018 - 05:52

Nu har jag klickat och drömt. Jag flyttar till ny lägenhet på fredag så det kliiiiiar i fingrarna!

Svara
Maria Ljungström måndag, november 26, 2018 - 09:55

underbart att höra och sänd gärna foto hur du inredde sen ;)

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 kommentarer 347 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis