GUBI Multi-Lite lampan – ett modernt konstverk

Inga är så bra på design som Danskarna det är solklart! Dansk design är även större i nutid än någonsin och då speciellt Danska designlampor. En Dansk lampserie jag vill lägga lite speciellt fokus på är GUBI Multi-Lite serien. Denna består av en mycket smart tillverkad takpendel samt golvlampor med samma moderna look. Dessa GUBI lampor har en tidlös design och passar lika bra i köket som i vardagsrummet.

GUBI Multi-Lite

Det som gör GUBI Multi-Lite lampan till ett modernt konstverk i min bok, är dess genomtänkta smarta design.  Man kan nämligen själv justera/rotera lampskärmen och därmed uppnå olika kombinationer där ljuset pekar i olika riktningar. Detta går att göra både på tak och golvlamporna i Multi-Lite serien.

Ett tips är att hänga ett gäng med GUBI taklampor ovanför matbordet som nedan. Detta ger rummet ett spännande intryck med mer volym över belysningen. Låt gärna någon av lampskärmarna vara riktad annorlunda än de andra.

Fakta om designern bakom GUBI Multi-Lite takpendel:

Multi-Lite Takpendel från GUBI tecknades första gången 1972 då Louis Weisdorf gjorde ett undantag i förhållande till hans typiska design. Lampan avspeglade hans passion för diversitet, vilket var annorlunda från hans tidigare design som var känd för att använda upprepade elementer. Lampan omfamnar den gyllene eran av dansk design. Man kan själv justera/rotera lampan och därmed uppnå olika kombinationer där ljuset pekar i olika riktningar. Multi-Lite Takpendel har en tidlös design som får den att passa in i olika sammanhang. Lampan används speciellt som matbordslampa, mysbelysning i vardagsrummet eller som en dekorativ lampa. Gubi Multi-Lite Pendeln finns i sju olika färgkombinationer varav krom och mässing är genomgående färger för alla modellerna.

Jag tycker det är så fascinerande att dessa designlampor kommer vara lika moderna oavsett årtal, de går aldrig ur tiden som det mesta annat. Nej designlamporna kommer att fortsätta sprida sin strålglans på inredningshimmelen långt efter vi är borta.

Har ni själva en designlampa därhemma?

Belys och mys!

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

6 kommentarer

Lauren tisdag, maj 1, 2018 - 06:50

Stunning inspiration!

Lauren,
http://www.atouchofsoutherngrace.com

Svara
Sussi tisdag, maj 1, 2018 - 09:24

Häftiga lampor. Vad fint det var när dom satt ihop flera stycken.

Svara
Angelica tisdag, maj 1, 2018 - 12:24

Så läcker!

Svara
Biggeros tisdag, maj 1, 2018 - 13:17

Danskar kan verkligen det där med design. Ursnygg!!!
Vi ska byta ut vår matsalbelysning men det blir nogbara en taklampa med ett flertal spotlights. Trevlig 1 Maj// kram

Svara
Annika tisdag, maj 1, 2018 - 15:32

Tack för kommentaren. Snygga lampor.

Svara
Miss Jennifer tisdag, maj 1, 2018 - 21:36

SÅ fräcka :D

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 kommentarer 468 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis