Grönt badrum - inspiration och tips

Grönt badrum – inspiration och tips

Innehållsförteckning

Sugen på ett grönt badrum? Vilken grön nyans du än väljer för väggarna i ditt badrum, så kommer du säkerligen att få ett badrum som utstrålar fräschör och knyter sig tillbaka till naturen. Grönt väcker en lugnande effekt som väcker känslor av natur, friskhet, lugn, liv, vila och förnyelse – allt gott du behöver känna när du duschar.

LÄS MER: Så väljer ni rätt badrumsgolv – den ultimata golv guiden

Dessutom fungerar grönt perfekt med en mängd olika badrumsstilar, från modernt till rustikt. Oavsett om du älskar färgen grön eller fortfarande bestämmer dig för om du ska satsa på denna mångsidiga färg i ditt badrum, kommer den här artikeln att ge dig tusen och en anledning till varför det är den perfekta färgen för att skapa en spa-liknande atmosfär.

Grönt badrum inspiration

badrum med mintgröna väggar och guldspegel

Foto hillceramic

Superfint grönt kakel ovan HÄR

Gå all green in

Att inreda ditt badrum i ett helt grönt kan skapa det ultimata fridfulla och naturliga utrymmet som främjar avkoppling och lugn. Här är några tips för att skapa ett helt grönt badrum som känns som en naturlig oas:
• Välj en grön nyans som passar dig. Från skogsgrönt till havsskum finns det många nyanser av grönt. Tänk på vilken stämning du vill skapa i ditt badrum och välj en nyans som matchar den atmosfären.
• Använd olika texturer och material. Att införliva en mängd olika texturer och material kan lägga till djup och intresse till ett monokromatiskt badrum.
• Håll det enkelt. Ett helt grönt badrum kan vara djärvt, så håll andra element enkla. Välj neutralfärgade handdukar och tillbehör för att låta det gröna lysa.

Blanda mörkare nyanser av grönt med ljusare nyanser.

Det finns många nyanser av grönt att välja mellan, allt från ljust och luftigt till mörkt och stämningsfullt. Du kan välja en ljusgrön färg som mynta eller salvia för en fräsch och lugnande look. Alternativt kan du välja en mörkare grön nyans, som skog eller smaragd, för en mer dramatisk och lynnig look. Nyansvalet beror på dina preferenser och vilken stämning du vill skapa i ditt badrum. Att blanda och matcha de olika nyanserna kommer att räcka långt för att skapa ett grönt badrum med mer karaktär.

Om jag inte vill ha ett grönt badrum fullt ut?

Istället för att stänka grönt över hela ditt badrum kan du dekorera det med gröna accenter. Spegelramen, kranarna, kranarna och badrumstillbehören kan alla vara gröna för att få in en touch av natur i ditt utrymme utan att överväldiga ögat.

Blanda grönt med andra färger.

Grönt är en mångsidig färg som kan matchas med olika andra färger för att skapa en vacker och sammanhållen look. Du kan kombinera grönt med vitt eller beige för en lugn och fridfull look. Alternativt kan du skapa en djärv, livfull look genom att kombinera grönt med kontrasterande färger.

Beige och grönt badrum med spegel Grönt kakel ovan HÄR

Vilka färger kan jag matcha med grönt i mitt badrum?

För att skapa en vacker och sammanhållen look kan du matcha grönt med olika färger, som vitt, beige, rosa, orange eller gult.

Det finns inget bättre sätt att liva upp grönt än att para ihop det med djärvare och mer färgglada nyanser. Om grönt är den dominerande färgen, kan du introducera ett föremål i djärva nyanser som ett uttalande för ditt badrum. Det kan vara ett handfat eller duschdraperi för att bryta badets estetik och få utrymmet att se mer kurerat ut. Nyckeln är att hitta rätt balans mellan grönt och andra färger för att skapa en harmonisk look.

Använd grönt som accentfärg.

Det senaste decenniet har sett de flesta designers och husägare dras mot ett neutralt färgat badrum. Tanken på djärva väggar i badrummet kan låta skrämmande för de flesta, men en enda vägg klädd i grönt är acceptabelt för fler. Måla den, kakla den eller tapetsera den; du kan inte gå fel med en grön vägg bakom toalettstolen. Skapa en vacker vägg med grönt kakel eller tapeter för en djärv och dramatisk look.

Kontrastgrönt kakel med vita fogar

Att använda ljusare kakelfogar ihop med mörka kakel är ett djärvt sätt att lysa upp kaklets skönhet, ge mönster och struktur och därmed mer karaktär. Om du letar efter ett rent och fräscht utseende i ditt badrum kan det vara ett utmärkt val att använda vitt injekteringsbruk med grönt kakel.

Den vita fogmassan kommer att få de gröna plattorna att poppa upp och skapa en vacker kontrast som ger ditt badrum en modern och sofistikerad känsla. Dessutom är vit fog lättare att rengöra och underhålla än mörkare fogfärger, vilket gör det till ett praktiskt val för ett badrum.

badrum med mörkgrönt kakel och stor spegel Mörkt grönt kakel ovan HÄR

Det gröna är i detaljerna.

Du kan matcha badrumsdetaljer och material med färgschemat för att skapa en sammanhållen look i ditt gröna badrum. Det enklaste sättet att kontrollera material i ett badrum är att använda kakel. Du kan välja grönt kakel till dina badrumsväggar eller golv. Alternativt kan du välja kakel med gröna accenter för att skapa en subtil grön look. Andra detaljer och material som du kan matcha med grönt inkluderar:
• Tillbehör: Du kan lägga till gröna tillbehör som handdukar, badmattor och duschdraperier för att komplettera det gröna färgschemat.
• Växter: Att lägga till växter i ditt gröna badrum är ett bra sätt att ta in naturen inomhus och skapa en lugnande atmosfär.
• Armaturer: Du kan välja gröna armaturer som kranar, duschmunstycken och toalettsitsar för att lägga till en nyans av färg till ditt badrum

Använd naturens gröna palett.

Använd naturliga material för att komplettera de gröna elementen i ditt badrum. Grönt förknippas ofta med naturen, så överväg att införliva naturliga material som bambu, jute, trä, sten och sisal i din badrumsinredning för att skapa en sammanhållen och organisk look.

Go green med lövverk.

Det enklaste sättet att lägga till grönt i alla utrymmen, när grönt inte är bland dina favoritfärger för inredning, är att inreda med inomhusväxter! Ja, vi kan lägga till växter i vårt badrum, omedelbart förvandla det till frisk luft och förbättra luftkvaliteten. Välj växter som trivs i fuktiga miljöer, som ormbunkar och spindelväxter.

Vilka växter är lämpliga för badrum?

Det finns en ton av krukväxter som kan överleva i badrumsutrymmet, eftersom det är ett allmänt fuktigt och varmt område. Förutom ormbunkar inkluderar några vanliga vackra badrumsvänliga växter:
• Filodendron
• Pothos
• Spindelväxt

Dessa växter kan hängas upp och krypa för att täcka stora områden med sina fallande vinstockar och löv.

grönt badrum med mönstrad tapet och rund spegel

HUR SNYGGT!!!

Grönt kakel ovan finns HÄR

Att välja rätt nyans av grönt

Du kanske undrar om storleken på ditt badrum är för stor eller för liten för färgen grön. När grönt används i badrummet är det viktigt att tänka på balansen mellan färger och material i rummet. För mycket grönt kan överväldiga ditt badrum och få det att kännas rörigt, medan användning av för lite kan gå obemärkt förbi.

För att undvika detta, överväg att använda grönt som en accentfärg eller i kombination med andra färger som vit eller beige i ett litet badrum och gå djärvt med helt grönt eller använd dramatisk grön tapet för stora badrum.

Är grönt en bra färg för små badrum?

Ja, grönt kan vara en bra färg för små badrum. Ljusare gröna nyanser som mint eller havsskum kan skapa en lugnande och lugnande miljö och få små badrum att kännas rymligare och luftigare. Dessutom skapar grönt en känsla av natur och fräschör, vilket gör att ett litet badrum känns ljusare och mer öppet.

Sammanfattningsvis, att inreda ditt badrum i gröna nyanser är ett bra sätt att skapa en lugnande och lugnande atmosfär. Genom att matcha grönt med andra färger, badrumsdetaljer och material kan du skapa ett vackert utrymme som känns och ser ut som en miljon dollar.

 

Foto längst upp: hillceramic.se

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024