Gekås ullared - så blev det megasuccé

Gekås Ullared – så blev det megasuccé

Innehållsförteckning

Säg den Svensk som inte hört talas om Gekås Ullared! Till och med för Danskarna och Norrmännen, är Ullared synonymt med billig shopping. Ullared har blivit något av ett fenomen, ett namn som fullständigt tagit över den lilla bebyggelsen som namnet härstammar ifrån. Faktum är att varuhuset heter Gekås Ullared AB och vissa säger Gekås, men de flesta säger bara enkelt och rakt….Ullared!

LÄS MER: Top 5 bästa camping platser i Göteborg

Varuhuset som är beläget öster om vackra Varberg, och ligger nästan mitt i ingenstans. Man kör genom skogar och på landsvägar och så plötsligt dyker bara detta enorma komplex upp, med butiker, hotell och camping area. Den totala ytan uppgår till hela 90.000 kvm. Här finns bland annat 9000 kundvagnar, 82 kassor och plats för 7500 kunder shoppandes samtidigt.

Gekås Ullared

Ullareds historia

Ullared startade som vilken butik som helst, med ett litet sortiment av gabardinbyxor och städrockar. Året var 1963 och Göran Karlsson valde sina initialer, GK, för att representera företagets namn, Gekås. Lite visste han nog vad som skulle komma att bli av hans lilla butik. I början gick det knackigt, men sedan hände det något. Göran Karlsson hade ett sinne för affärer och lyckades skapa en modell med stora inköp till låga priser och ett sätt att börja tjäna mer och mer pengar. Med åren gick det bättre och bättre och sortimentet utökades successivt. Sakta men säkert växte Gekås Ullared AB till ett stort företag med miljoner i omsättning.

1991 valde GK att kliva av och sälja hela bolaget till 6 anställda. Vilken investering dessa anställda gjorde! När han sålde företaget var det värderat till 130 miljoner kronor. Nu gör Gekås dubbel så mycket i ren vinst per år! Omsättningen är cirka 4 miljarder kronor.

Sveriges största lågprisvaruhus

Kunderna fullkomligen älskar Ullared. Så till den grad att det blivit en dokusåpa där vi får följa entusiastiska besökare som vallfärdar till Ullared och i princip bunkrar upp med alla tänkbara varor. Det finns dom som köper alla julklappar på Ullared redan på sommaren.

Ullared ligger också perfekt, rent geografiskt, vilket kan vara en del av förklaringen till den stora framgången. Alla som reser genom landet via E6:an kan åka till Ullared genom att ta en liten avstickare inåt landet. Dessutom vallfärdar många danskar till Ullared genom att ta färjan från Grenå till Halmstad.

Från Halmstad anordnas bussresor till och från Ullared. Shopping rent generellt är billigt för danskar som kommer till Sverige. Ullared blir dock något utöver det vanliga. Hit kan danskarna komma och få uppleva extremt låga priser. Det blir helt enkelt värt att åka både färja och buss för att få shoppa på Ullared.

Tips för besökare

Det finns mycket att tänka på om man vill besöka Ullared och få ut så mycket som möjligt av sitt besök. Kanske vill man pricka in någon av dagarna då det inte är allt för mycket folk och kanske vill man ha någonstans att bo för att kunna lägga en heldag på att besöka varuhuset. Här kommer några väl valda tips!

Vart ska man bo i Ullared?

Ullared erbjuder såväl hotellboende som camping. På campingen finns dessutom stugor att hyra. Ta husvagnen eller husbilen till campingen och checka in för att kombinera shopping med campinglivet. Vem vet, kanske hittar du en massa bra saker att ha i din husvagn eller husbil?

Gör en kompistripp till Ullared genom att boka antingen hotellet eller en campingstuga. Ett perfekt sätt att komma bort från vardagen och stressen och bara njuta av goda vänners sällskap och av att få bränna lite pengar på sådant som man inte behöver.

Hotellet ligger bara 250 meter från själva varuhuset och har 154 rum. Här finns vanliga dubbelrum och fyrbäddsrum. En god frukost serveras på morgonen så att man har fullt med energi inför dagens shopping.

Här finns också en ställplats för husbilar så att man kan övernatta nära varuhuset och enkelt lasta av allt man handlat med jämna mellanrum. Det kostar en liten slant men betalas via betalautomat på själva parkeringen.

Ullared har också ett klassiskt gammalt motell med rum på 20 kvm och egen uteplats. Rummen har dusch och toalett och ett litet pentry med kylskåp, micro och kaffebryggare. Här kan man alltså sköta om sig själv och det finns dessutom porslin att tillgå. Det enda man behöver ha med sig är matvarorna.

När det är bäst att shoppa?

Sensommaren och hösten är högsäsongen för Ullared. I och med att man får ta in maximalt 7500 besökare samtidigt, bildas det ofta då ett kösystem utanför varuhusets entré. Så fort en person går ut får en ny komma in. Men detta leder ofta till hundratals meter långa köer. Den längsta kön som uppmätts på Gekås var 1,4 km lång!

Enligt Gekås själva är det som minst besökare vecka 1-10, förmodligen eftersom att många har ont om pengar efter julen och eventuella skidsemestrar. Av naturliga förklaringar är helger och veckoslut också mer populära än mitt i veckan.

Om du vill kunna njuta av shopping på Ullared med minimal trängsel, bör du alltså besöka varuhuset en måndag till torsdag samt undvika sommaren och hösten.

FAQ – Vanliga frågor om Ullared

Många har frågor om Ullared och därför har vi samlat några av de vanligast förekommande frågorna här.

Är det verkligen billigt på Gekås?

Ja, Gekås köper in stora partier av ofta utgångna modeller av produkter och säljer dessa billigt! När prisjämförelsesajten Pricerunner gjorde en undersökning, fann man att 34% av varorna på Gekås gick att hitta billigare på nätet, men att det fanns rejäla fynd att göra. Exempelvis ett par hörlurar som var 75% billigare på Gekås än på nätet.

Vad är mest prisvärt på Ullared?

Det mest prisvärda på Ullared är ekonomipack av olika hushållsprodukter samt fyndvaror på respektive avdelning. Ha gärna med dig mobilen och gör prisjämförelser online när du ser någon produkt som du vill köpa.

När är det bäst att åka till Ullared?

Enligt Gekås är det bara kö utanför varuhuset 10-15 dagar per år. Högsäsongen är hösten och vill man undvika trängsel bör man besöka varuhuset en måndag till torsdag under vecka 1-10.

Hitta till Gekås Ullared

För att komma till Gekås Ullared knappar du in Danska Vägen 13, 311 60 Ullared. Om du kör E6 tar du av mot Ullared in på väg 153. Det finns 3200 parkeringsplatser på området.

Summering – Gekås Ullared

Ullared har blivit synonymt med shoppingvaruhuset Gekås. Hit kommer 5 miljoner besökare varje år för att fynda bland lågprisprodukter. Ullared har blivit ett mecka för shoppingentusiaster där man erbjuder en helhetsupplevelse med hotellboende, camping, stugbyar, ställplatser och motell för den som vill övernatta och shoppa flera dagar.

Ullared har en stor restaurang som uppskattas av många. Här kan man ibland se hur männen till shoppande fruar sitter och tar en öl i väntan på att frun ska bli klar och det blivit dags att betala för kalaset. I alla fall om man ska tro de scener som utspelar sig i realityserien om Ullared på Kanal 5.

Prismässigt ligger Gekås Ullared bra till i jämförelserna. Men det betyder inte att alla produkter är billigast på Ullared. Cirka 34% av produkterna är faktiskt dyrare än på andra ställen. Så var uppmärksam och ha med dig din mobil så att du lätt kan göra jämförelser när du ser produkter som du gillar.

 

 

 

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024