(Innehåller Ellos Jotex Newport Soffadirekt annonslänkar)

Inget är så folkkärt i Sverige som att campa om sommaren. Både kära äldre par och unga barnfamiljer gillar att ta med husvagnen och sin bil på semestern. Runt om Göteborg där fröken Inredningsvis bor finns jättehärliga camping platser att tipsa om.

LÄS MER: Hetaste inredningsnyheter höst 2020 från bästa butikerna

Här listar nu Inredningsvis bästa camping platser i Göteborg som ger ännu ett skäl att ta husvagnen på vädring i sommar.

Campingplatser i Göteborg

bästa camping göteborg

camping platser i Gööteborg

Med Delsjön som granne och min absoluta FAVO camping i Göteborg

1. Lisebergsbyn Kärralund

Eftersom Liseberg är Göteborgs signum börjar vi med den kändaste camping platsen vid mitt favo ställe Delsjön :)

Lisebergsbyn Kärralund är en året-runt-öppen camping anläggning belägen mitt i naturen men ändå jättenära till Göteborgs centrum. Mitt-i-stan dvs. Avenyn, Liseberg och Svenska Mässan ligger på bara åtta minuters avstånd och är raka spåret med 5:ans spårvagn. Intill Kärralund ligger enligt mig Bohusläns vackraste sjö Delsjön med sitt naturreservat. Vid delsjön finns motionsspår, vandringsleder, frisbeegolf och mycket, mycket mer.

LÄS MER: 9 bästa badplatser i Göteborg och hångelvänliga

Tar du med ditt egna boende så erbjuder Lisebergsbyn hela 147 husvagnsplatser med el och Tv-uttag. För tält finns cirka 40 tomter men som ej går att förboka och även 12 stycken husbilsplatser, samt ett modernt servicehus.

Lisebergsbyn erbjuder även övernattning i olika typer av stugor eller på vandrarhem. Eller varför inte det Lisebergsinspirerade Bed & Breakfast och frukostbuffe ingår såklart.

Trendiga nyheter

bästa camping i göteborg 3

2. Almöns bad och camping

Inga Göteborgs tips utan att nämna en ö :)

På Almöns bad och camping finns både lantlig idyll och cityvimmel i nära anslutning. Naturen är inpå knuten är och det är ändå nära till både Uddevalla, Stenungsund och Göteborg, med besök på Liseberg och shopping som förslag på utflyktsgöromål.

LÄS MER: Glamping – så här får ni en lyxig husvagn billigt

Stannar man kvar på ön kan man uppleva Tjörns rika kulturliv. Koppla av i lilla pittoreska Skärhamn, besök Pilane gravfält eller Nordiska Akvarellmuséet – eller bara njut på klipporna eller vid badplatsen alldeles intill havet.

Som gäst på Almöns camping har du tillgång till tre servicestationer, inkluderat dusch och toalett samt kök. Det finns även en bra matbutik med det viktigaste nära camping platsen.

camping lilleby

3. Camping Lilleby

Av alla camping platser i Göteborg så är Lilleby på Hisingen den billigaste den är nämligen en sk. lågprisfamiljecamping. Campingplatsen ligger vid havet i Torslanda som tillhör den sydligaste delen av Bohuslän.

Bara 250 m från campingen finner du en av Göteborgs mest attraktiva badstränder (blåflaggad!). Campingen ligger även vackert omhuldad av skog och berg. På området finns lekplats, stig upp till en utsiktsplats och runt om campingplatsen finns vackra stigar och motionsslingor. Torslanda torg ligger nära och där finns mataffärer mm.

Fiske
Vid havsbadet ligger ett av av Göteborgs bättre öringställen. Det är framför allt det tidiga vårfisket, som ger bästa resultat.

bästa camping i göteborg
Göteborgs bästa camping enligt många :)

4. Åsa Camping & Havsbad

Ok detta är inte supernära Göteborg centrum då denna camping ligger i Kungsbacka MEN den har ändå blivit utvald av gäster till Göteborgs bästa camping SÅ vi kör ändå :)

Åsa Camping & Havsbad ligger i Kungsbacka kommun och i norra Halland. Halland är vackert ett landskap där norra västkustens klippor går över i södra västkustens långgrunda sandstränder.

Åsa camping är en perfekt plats för alla som vill bo nära allt – stranden, lugnet, Göteborg (ganska nära) med Liseberg och Avenyn, Varberg, Kungsbacka, Ullared och UNDERBARA Tjolöholms slott.

Garanterat på min bästa camping i Göteborg lista Då allt man behöver för en härlig semester finns omkring Åsa, men allra mest finns här lugnet :)

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

bästa camping

5. Lisebergs camping vid Askim Strand

Liseberg har en känd camping plats till och det är Lisebergs camping vid Askim Strand. Detta är alla barnfamiljers mest uppskattade camping.

Här kan man bo i husvagn, husbil, tält eller i deras vandrarhemsrum med eget kök. På bara en kvart kommer man in till stan med bilen och på ytterligare fem minuter är man vid Lisebergsparkens entré.

LÄS MER: 4 afternoon tea ställen i Göteborg ni måste besöka

På Askim camping finns aktiviteter som minigolf, lekplats och barnvänliga aktivitetsrum och det finns även fina servicehus, bastu, tvättstuga och servicebutik. Vandrarhemsrummen har eget kök så att gästerna kan laga sin egen lunch eller middag. Gemensam dusch och toalett finns separat för vandrarhemsgästerna i nära anslutning till vandrarhemsrummen.

På gångavstånd finner du Askimsbadet – en av Göteborgs mest populära familjebadplatser. Vill du hellre bada från klippor och bryggor – och kanske fånga en och annan krabba – går du ut på halvön Marholmen.

OBS Har ni barn är det Askims camping som gäller :)

göteborg och liseberg

Bästa camping platser i Göteborg

LÄS MER: 10 billiga sammetsstolar som ser lyxiga och dyra ut

Där har ni min lista på bästa campingplatser i Göteborg. Om ni har några egna campar tips så dela gärna med er till Inredningsvis.

Kepp calm and camp on :)

LOVE M

REA fynd SHOP

Jotex
3 849,305 499
Jotex
3 779,305 399
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
895 SEK1395 SEK
Soffadirekt
6495 SEK10575 SEK
Soffadirekt
749510175
Soffadirekt
3795 SEK4795 SEK
Soffadirekt
10 495 SEK
Soffadirekt
79959495
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
Jotex
5 739,30 -30%8 199

 

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

1 Comment

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.