7 tips att köpa rätt gamingstol

7 tips att köpa rätt gamingstol

Innehållsförteckning

Att välja rätta gamingstol kan ha en enorm inverkan på din spelprestation. Faktum är att rätt stol kan avgöra om du blir the  winner or a lame looser. För professionella spelare är en bra gamingstol helt avgörande. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller professionell spelare, det är fortfarande viktigt att ha rätt stol. Det finns flera fördelar med att ha rätt ergonomisk stol, och det kan påverka din hälsa. Sedan känns det ju även bättre när man sitter och jobbar eller spelar i en rätt ergonomisk stol.

Här är några bra tips ni kan tänka på innan ni ska köpa en ny gamingstol samt några grymma gamingstolar väl värda att shoppa.

Saker att utgå ifrån när du köper gamingstol:

 • Ergonomi: Gamingstolar är utformade för att ge stöd och komfort under långa perioder av användning. Välj en stol med justerbara funktioner som kan anpassas efter din kroppsform och behov.
 • Komfort: En gamingstol ska vara bekväm att sitta i, även under långa perioder. Välj en stol med en mjuk dyna och vadderade armstöd.
 • Stil: Gamingstolar finns i en mängd olika färger och stilar. Välj en stol som matchar din inredningsstil och personlighet.
 • Pris: Gamingstolar finns i en mängd olika prisklasser. Välj en stol som passar din budget.

Gamingstol köptips

Ni hittar stol ovan HÄR

 • Ovan har jag valt ut några rikitgt bra gamingstolar med kvalitet som levererar :)
 • Varför är gamingstolar så viktiga?
 • Som sagt spelstolar är inte bara avsedda för professionella spelare. Dessa specialgjorda stolar har speciella funktioner i fjädring och komfort, för att passa en spelare perfekt. När man spelar är det viktigt att hålla fokus på skärmen. Med rätt stol slipper man få nack och ryggproblem. Ni kan helt enkelt luta er tillbaka och låta er gamingstol göra er till vinnare.
 • Rätt ergonomi
 • Ergonomi vad är det frågar ni? Detta är kanske ett av de mest intressanta områdena inom möbler och som ofta ignoreras av de flesta. När en stol är ergonomisk är det specialbyggd för att passa kroppens funktiner. Den ska ge stöd åt nacke och rygg, samt ha skön sittkomfort. Många sajter tipsar ju om snygg inredning och möbler. Men det spelar ingen roll hur snygg en gamingstol är om det ger rygg och nackont.
 • Om en kontors eller spelstol däremot är ergonomisk, då underlättar den för både spel och jobb. Detta gör att du kan få en bekväm position under långa arbetsdagar och spelstunder, vid ditt skrivbord. Stolen måste även vara höj och sänkbar så du får rätt mängd benutrymme. Att ha rätt spelstol undviker obekväma ryggsmärtor och låter dig vara bekväm vid ditt skrivbord. Oavsett om du spelar spel eller arbetar.
 • Öka effektivitet
 • En annan direkt konsekvens av att ha rätt spelstol är effektivitetsökningen. För de av oss som arbetar, kan rätt stol hjälpa oss att ta oss igenom arbetsdagen bekvämt och gör att vi kan få fler saker gjorda på kortare tid. Det är extremt viktiga punkter som man inte ska bortse från.

Vit snygg spelstol HÄR

 • Hur väljer man den bästa spelstolen?
 • Först och främst innan vi går in i valet av din nya spelstol måste vi se till att du svara på några frågor innan vi börjar handla. Letar du efter en stol bara för att spela spel? Eller vill du ha en kombinerad stol för gaming och jobb/skola?
 • Detta är viktigaste om du vill använda en spelstol för olika ändamål, är att stolen är justerbar. Man använder kroppen på olika vis när man spelar eller jobbar/studerar. Detta är baserat på hur din ryggrad och ländrygg, får stöd från stolen vid olika positioner. När man spelar måste stolen man sitter i ha armstöd. Medan när man jobbar funkar det med en arbetsstiol utan armstöd. Detta är faktorer ni bör tänka på innan ni köer en gamingstol.

Ni hittar stol ovan att köpa HÄR

 • Stolen ovan har fått superbra betyg! en skön stol med bra material och materialet andas bättre än skinn. Bra stöd och bra möjligheter för inställningar,
 • Välj komfort framför design
 • Detta är en annan extremt viktig punkt. Det är alltid lätt att falla för en möbel som är snyggasy på utsidan i butiken. Men sedan när man beställt hem stolen, då är den jätteobekväm att sitta på. Sedan finns det stolar som inte är så snygga, men SÅ himla sköna att sitta i. Därför säger jag att välj ALLTID komforten framför designen och utseendet på stolen. Er rygg kommer tacka er i sluändan.
 • Några fler viktiga saker att tänka på
 • Det finns också andra viktiga saker att tänka på, inför ditt gamingstol köp. En av
  dem är hur stort utrymmet är, där du planerar att ha din spelstol. Det här är jätteviktigt att ta reda på
  innan du väljer rätt spelstol, att få de rätta måtten. Mät därför i rummet där stolen ska stå så den får plats vid skrivbordet. Ta reda på måtten på stolen där ni ska köpa de och jämför med måtten hemma.

Beige snygg spelstol HÄR

En annan viktig faktor inför köp, är att alla kroppar är olika. Vissa av oss är längre och detta tvingar oss att välja stolsdesign som passar längre personer bättre. Vem vill att ens nya stol vid skrivbordet, ska kännas som för långa ben i flyget. (Horror show) Ni måste även tänka på materialet på er nya stol samt färgvalet. Vissa nya spelstolar är väldigt flashiga i färgerna och det kan såklart vara kul och spännande för den yngre publiken. Men för de äldre som gillar mer traditionell design, då är det bättre med fokus enbart på komfort och enkelhet.

TOP rejtad stol ovan hittar ni HÄR

Slutsats

Se till att du kollar några av de spelstolar som finns och läser recensionerna noga innan köp. Om du är
ska välja en stol baserat på komfort, se till att recensionerna nämner det. I slutändan är köpet av en gamingstol personligt och det ska passa just DIG och ingen annan. Med rätt stol kommer du spela bättre och vem gillar inte känslan av “The winner takes it all”

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024