Att välja rätt förlovningsring - bästa tipsen nånsin

Att välja rätt förlovningsring – bästa tipsen nånsin

Att välja rätt förlovingsring kan vara en mardröm, om man inte vet helt partners smak! Vi minns väl alla den klassiska scenen i Sex & the city när Aidan bad fel vän (Miranda) att välja ut Carries förlovningsring. Det var inte alls hennes stil och i slutändan gjorde istället kvinnan med klass, Samantha det rätta ring valet. Denna story är som en förlovningsmetafor, att val av fel ring slutar i katastrof, med rätt val av förlovningsring leder hela vägen till altaret.

Så om man är hel clueless på förlovningsringar, vad ska man då göra? Det finns så många saker att tänka på innan man köper en förlovningsring. Kommer den partnern att gilla den? Är detta rätt sten? Är det rätt metall? Är det rätt stil val? Det kan vara jättejobbigt mentalt att försöka hitta rätt förlovningsring i djungeln av ringar.

LÄS MER: 5 BRÖLLOPSDUKNINGAR MED PERSONLIG PRÄGEL

Sedan finns det också ett annat tvivel som hänger i bakhuvudet … Kommer svaret att bli ja? Eller har jag bara lagt ner all denna tid och pengar på att bli avvisad? Tja, vi kan försöka att försäkra oss om att det är osannolikt. Detta kan dock vara en mycket hektisk tid, och det finns fortfarande fler frågor som du ställer dig själv. Vilken dag ska jag välja? Jul, nyår och alla hjärtans dag tenderar att vara de vanligaste dagarna att föreslå. Så du kan följa trenden eller försöka vara original och välja ett datum som har en speciell betydelse för er båda.

Med dessa frågor ur vägen kan vi nu fokusera på den viktigaste delen, att välja rätt förlovningsring. Låt mig berätta att du inte behöver vara juvelerare för att välja den perfekta ringen, och du behöver inte heller veta något om smycken. Allt du behöver göra är att uppmärksamma din andra halvs smak och stil. Kombinera det med guiden som vi har här, så hittar du säkert den mest fantastiska förlovningsringen. En förlovningsring är mer än bara en ring. Den står som en symbol för kärlek, engagemang, ömsesidig respekt och en evig relation.

Så kom ihåg det när vi går igenom de viktigaste aspekterna du bör tänka på innan du ställer DEN STORA frågan. Här är bästa tipsen för att välja rätt förlovningsring!

(Innehåller adslänkar)

Förlovningsring tips

Förlovningsring Budget

Låt oss börja med grunderna, först måste du definiera en budget. Välj ett belopp som du kan spendera utan att sätta dig i ekonomiska problem. Även om det inte är dags att vara cheap, ska man heller inte ta lån eller maxa kreditkortet för att köpa den perfekta förlovningsringen. Beroende på vilken typ bruden är, så är ju den viktigaste aspekten av att köpa en förlovningsring inte hur mycket du har lagt på den, utan vad den betyder.

Du bör försöka fokusera på att få den bästa kvalitetsringen för din budget och utgå från det och på den andra personens smak. Kom ihåg att för nästan varje budget kommer du alltid att kunna hitta en förlovningsring av hög kvalitet. Mer än att fokusera på priset, försök att fokusera på att få bästa möjliga vigselring för pengarna. Försök istället att fokusera på den bästa pengarna för pengarna.

TOPPSÄLJARE förlovningsringar

Leta förlovningsringar online

Med det pengastressen ur vägen, nu börjar vi vår strävan att hitta den perfekta förlovningsringen. Om du inte har erfarenhet av den här typen av saker, eller om du inte kan se skillnaden mellan en ring och ett örhänge,(som vissa män inte kan)då är det bästa steget att surfa förlovningsringar inspiration på nätet. Försök att få en känsla för vilken typ av mönster som är tillgängliga och vad som ofta används. Detta borde ge dig en mycket bättre uppfattning om jobbet som väntar. Försök att tänka på hur den andra personen skulle känna med en viss design och olika material. När du har gjort detta kommer du nu att kunna veta var du ska leta. På så sätt kan vi lägga undan några mönster och material som inte fungerar.

vilken smak har din partner?

Detta är kanske en av de största utmaningarna, eftersom det innebär mycket gissningsarbete. Tack och lov har du människor på din sida. Rådgör med nära vänner och försök att be om deras råd. Detta ger dig mer inblick i vad den andra personen gillar. Kontrollera smyckena som de bär och försök se vilken typ av stil och design de skulle vilja ha. Att göra dessa saker hjälper dig längs denna förrädiska väg.

VARNING: men tänk här på historien i Sec and the City. Att om fel vän väljer rätt ring, ja då blir valet ändå fel:) Så försök hitta vänner som verkligen VET den kommande brudens tycke och smak.

Boka en smyckeskonsultation

När du har en bra uppfattning om olika mönster och stilar att leta efter, boka en konsultation hos en smyckesbutik. Detta låter dig se mönstren du såg online personligen. Även om vi är för beroende av internet, är vissa saker bättre personligen. Förlovningsringar på grund av sin ringa storlek kan verkligen se annorlunda ut personligen än vid inzoomade bilder. Detsamma händer med de olika metaller och stenar. Se till att du åtminstone besöker en smyckesbutik en gång för att få en personlig känsla för vad du letar efter.

Vid denna tidpunkt bör du ha en bättre uppfattning om vilken typ av förlovningsringar du letar efter. Det är här det roliga börjar, vi delar upp denna process i 2 steg: Att välja stil och välja material. Inom dessa två steg finns några viktiga saker att lägga märke till, och jag kommer att vägleda dig genom dem alla, en efter en.

Välja förlovningsring stil

Detta är lättare sagt än gjort, men nu bör du ha en bra uppfattning om vilken typ av stil och design dina andra hälften gillar. Det finns fortfarande några punkter vi bör överväga, så att vi kan begränsa antalet förlovningsringar du bör överväga. Här kommer några riktlinjer inför stilvalet att gå efter:

Unik design eller klassiskt och traditionellt

Detta beror verkligen på personligheten på partnern. Vissa människor föredrar att ha excentriska och unika tillbehör, inklusive förlovningsringar. Andra föredrar något med mer traditionella linjer, det är vanligare och vill inte sticka ut. Detta är något du måste tänka på tidigt och göra ditt slutliga val utifrån detta. Om din andra hälft är något excentrisk och gillar mycket distinkta och blingiga unika saker, kanske du till och med vill överväga en specialanpassad ring. Även om detta kräver en något större budget, är det värt att kontakta en smyckesdesigner som kan hjälpa dig att designa den mest speciella och unika förlovningsringen.

Undvik trender

Du kanske vill undvika vissa hypade nya trender, som kan försvinna efter några år. Detta beror på att vissa mönster tenderar att vara populära i fem år eller så, och sedan försvinner de för alltid. Oavsett om du väljer något exotiskt eller mer traditionellt, vill du se till att förlovningsringen du köper är ett tidlöst smycke som alltid kommer att vara elegant. Tänk Chanel och Louis Vuitton, tidlösa klassiska brands.

Stenens färg

Även om vi kommer att täcka alla förlovningsringens material mer detaljerat, bör du tänka på färgerna när du väljer stilen. Vissa människor ogillar den gula tonen i guld, och andra ogillar den metalliska färgen på platina och vitt guld. Se till att du vet vad din partner gillar. Från metallens färg till diamantens färg bör detta avgöras innan vi går vidare till nästa fas.

Välja material

Det är här det blir extremt knepigt. Speciellt för oss som inte är bekanta med ädelmetaller, stenar och ringar överlag. Oroa dig inte, jag fick din rygg. Jag kommer att gå igenom alla punkter du bör tänka på när du köper en förlovningsring.

Att välja rätt sten

Diamanter har olika egenskaper, och att välja det perfekta beror på några faktorer. Här är de viktigaste faktorerna att tänka på när du väljer din diamant:

Rund – detta är den vanligaste och traditionella formen. Det är en klassisk snitt som kan fungera underbart på sin, eller kan kombineras. Det är vanligt att förlovningsringar har flera runda diamanter. Du kan inte gå fel med en rund formad diamant.

Oval – Oval är också en mycket traditionell snitt, även om den är mer excentrisk, är den fortfarande elegant. Den ovala diamanten är otroligt fantastisk om din partner har längre fingrar.

Prinsessa – prinsessklippet är också extremt populärt. Dess pyramidformade design gör att diamanten ser större ut än den faktiskt är. Även om det är lite mer modernt snitt, är det fortfarande tidlöst.

Kuddform – Kuddeklippet får sitt namn på grund av dess likhet med kuddar. Det är ett mer exotiskt snitt som också är elegant och traditionellt på samma gång. Även om de först introducerades på 1700 -talet har deras popularitet ökat under de senaste åren. Det är en blandning mellan en fyrkantig och rundad diamant form.

Populära förlovningsringar

Smaragd – Denna snitt är uppkallad efter likheten mellan smaragdsnitt. Det är ett landmärke i art deco -perioden och utstrålar diamantens klarhet. Designen fungerar särskilt bra med korta fingrar, eftersom den får dem att se längre ut.

Marquise – Marquise -formen liknar den ovala formen, även om den har olika raka kanter. På grund av sin långa form gynnar den dem som har långa fingrar. Det kan vara ett mycket ovanligt val som säkert kommer att fånga andras uppmärksamhet.

Päron – Päronsnittet är bland de mest traditionella. Även om det har tappat en viss popularitet på senare tid är det fortfarande en av de mest ikoniska diamantformerna. Dess form hjälper den att se större ut än vad den faktiskt är. Det ser också extremt känsligt och elegant ut.

Asscher – Detta är en annan ikonisk form från art deco -perioden. Det är kanske en av de mest exotiska och fashionabla snittarna. Det har förblivit extremt populärt sedan det ursprungligen skapades.

Även om det finns några fler diamantslipningar som är välkända, är detta verkligen mina personliga favoriter. De kommer garanterat att göra din partner glad och nöjd. Men att välja diamant handlar inte bara om formen eller snittet. Det finns mer att tänka på (SUCK).

rätt Storlek på diamant

Hur många gånger har vi sagt att storleken inte spelar någon roll? Det spelar väl någon roll, åtminstone när det gäller diamanter. En av anledningarna till att jag inledningsvis nämnde former och snitt är att vissa former faktiskt ser större ut än vad de är. Diamantens storlek kommer alltid att återspeglas i priset.

Diamantstorleken mäts i karat, eller dess vikt. Även om vissa diamanter kan ha fler karat, så gör det hur det ser ut på fingret en enorm skillnad som du bör tänka på när du väljer rätt förlovningsring.

Färg

Diamanter har olika färger som påverkar hur de glimrar. De mest eftertraktade diamanterna tenderar att inte ha några färger alls. Detta gör att de kan reflektera ljus perfekt. En ny trend som blivit allt populärare är dock färgade diamanter. De kan vara gula eller rosa och till och med några mörkare färger. Om du väljer att gå med en exotisk färg, se till att din andra hälft skulle gilla det, eftersom det inte är ett klassiskt val, men det kan bli en unik personlig förlovningsring.

Stenens yta

Inte varje diamant är perfekt och några av dem har faktiskt flera brister. På ett sätt är de precis som människor, ingen är perfekta och vi har alla några brister som gör oss till de vi är. Vet varifrån stenen kommer Ju mindre brister en diamant har, desto högre blir priset, så tänk på det.

Att välja metall

När det gäller metall, var säker på att det inte finns så många alternativ. Vissa viktiga saker bör dock tas upp. Den mest traditionella metallen som används i förlovningsringar är guld. Guld kan vara gult eller vitt guld som har en silverfärg. Nyligen har rosenguld också blivit mycket populärt. Denna distinkta färg är kombinationen av guld, silver och koppar som ger den sin rosa tonalitet. Du kan välja mellan de tre färgerna beroende på vad din partner skulle vilja ha mest.

Det finns också några andra metaller du kanske vill överväga. De är säkert mer exotiska, men det kan vara ett intressant val om du letar efter något mer unikt, nämligen platina och palladium. Båda dessa metaller är också vanliga val för förlovningsringar, och allt beror på vad du tror att din partner skulle vilja.

Det finns två viktiga aspekter när det gäller att välja rätt metall. Den första är karaterna, och den andra är plätering.

Karat – Karat i guld definierar hur rent guldet är. De varierar beroende på renhet, där 24k är 100% guld.
9k – 37,5% guld
10k – 41,66%
14k – 58,33%
18k – 75%
22k – 91,66%
24k – 100%

Detta är viktigt att komma ihåg eftersom liknande ringar med samma vikt av olika karat bör ha mycket olika priser på grund av att deras guldinnehåll är annorlunda. Kom ihåg detta och fråga alltid din juvelerare hur många guldkarat ringen du är intresserad av har.

Plätering

Slutligen bör vi också nämna guldplätering. Guldplätering är en extremt vanlig metod som gör att smycken som har en mycket liten andel guld kan säljas i massor. Detta är mycket vanligt, och även om några av de guldpläterade ringarna kan vara underbara, är deras värde mycket lågt. Eftersom de är gjorda av billiga material och har en mycket mycket tunn beläggning av ädelmetallen. Tänk på det när du väljer metall.

Några andra och sista saker att tänka på

Även om vi har täckt några av de viktigaste aspekterna av att välja den perfekta förlovningsringen, finns det fortfarande några saker du måste tänka på innan du bestämmer dig.

Se till att storleken är perfekt

Att se till att storleken är perfekt kan vara en komplicerad del av proceduren. Men det finns sätt att gå runt det. Kom ihåg att juvelerare alltid kan justera storleken på ringen, men du vill se till att du väljer rätt storlek vid första försöket. Jag har ett litet speciellt knep för detta som innebär lite styggt beteende. Men jag kommer att dela det med dig, men jag hoppas att du håller det för dig själv.

När din partner är distraherad eller borta från hemmet, ta en av deras ringar. Men du måste se till att ringen du tar bärs på samma finger som vigselringen kommer att vara. Se till att den passar på fjärde fingret på vänster hand. Du kan till och med leka med ett finger medan du distraherar din partner för att se om ringen passar perfekt. När du väl har ringen i din ägo, menar jag skynda! Ta dig till närmaste smyckesbutik och be någon där att mäta ringen. Juvelerare har ringmätningsverktyg som kan berätta den exakta storleken på varje ring. Var noga med att skriva ner storleken och skynda hem för att undvika misstankar. Detta är det enklaste sättet att få din partners ringstorlek utan att de någonsin misstänker att du kommer att föreslå, du måste bara vara snabb och ha bra timing.

Var man ska handla ringen?

När du väl har bestämt dig för den exakta ringen eller designen, undrar du förmodligen var du ska handla. Idag finns det alla möjliga alternativ. Du kan alltid göra det traditionella sättet och gå till din lokala smyckesbutik. Om din budget är snäv och du kan få ett bättre pris online kan du överväga det. Det finns också ett annat alternativ som tenderar att vara populärt bland älskare av vintageartiklar – Vintagebutiker. Vissa människor föredrar faktiskt vintage förlovningsringar och du kan också hitta dessa online och i flera butiker. Det är dock inte för alla!

Mr Big valde rätt ring och fick sin Carrie till slut!

PUHHHH! så var tipsen att hitta rätt förlovningsring äntligen avklarade och detta är även min längsta bloggpost nånsin haha. Men jag kände att det var värt att gå in på djupet med ringvalet, då att förlova sig är kanske den största stunden i många människors liv.

Att välja rätt förlovningsring är helt enkelt som att välja rätt partner. Man letar länge mödosamt och noggrant, men när man väl hittat rätt då faller allt på plats. Och en partner är precis som en diamant, den må ha några flel och brister men är i slutändan DIN diamant och det gör den till den vackraste i världen.

Länge leve kärleken!

/Maria

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024