FÄRG VARDAGSRUM 2024 – HETA KULÖRER

Innehållsförteckning

Ska ni måla om ert vardagsrum? Men är osäker på vilken färg ni ska välja? Då ska ni spana in detta inlägg där vi tipsar om hur ni ska måla vardagsrummet 2024. Jordnära, naturinspirerade toner kommer att vara särskilt stora enligt färgexperterna och färger som terrakotta och stämningsfulla skogskärninspirerade val som en rik och djupt grön nyans är särskilt framträdande. Läs mer om vardagsrumsfärger 2024 här.

Årets färg vardagsrum 2024

På Gebenna har vi skapat tre övergripande färgpaletter runt den läckra Subtle Shadow som du kan använda när du ska välja nya kulörer till vardagsrummet 2024. En av paletterna kommer ge värme till ditt vardagsrum; en skapar lugn samt harmoni och slutligen en palett som innehåller upplyftande och lekfulla kulörer.

LÄS MER: 4 TRENDIGA FÄRGKULÖRER 2024

Subtle Shadow är en vacker, dämpad greige med lila undertoner som skapar en minimalistisk, stilren och exklusiv look. Vidare så är Subtle Shadow vår tolkning av Årets Färg 2024.

Kulörer till vardagsrummet

Vi gör djärvare val i våra vardagsrum och omfamnar ljusa och rika nyanser såväl som några mer oväntade kulörer under 2024.

LÄS MER: 4 TRENDIGA FÄRGKULÖRER 2024

9 olika färgpaletter att inreda vardagsrummet efter:

 • Varmt & Mysigt: leder tankarna till det ombonade, mysiga och trygga – för att öka på mysfaktorn, kombineras den med andra jordiga nyanser samt med material av keramik, sten och andra liknande, organiska naturmaterial.
 • Mjuk Terrakotta: De brända färgerna balanserar energin i de orange tonerna med jordnära neutrala undertoner, vilket gör dem perfekta för utrymmen så som vardagsrum och kök eftersom de främjar positiva relationer och konversationer.
 • Lugnt & Organiskt: Den lugna färgpaletten för samman skogens mjuka, gröna och jordnära färger. Dessa väcker tankar om naturens lugna atmosfär.
 • Svart & Dramatiskt: Trots att det är ett av de djärvaste designbesluten, har svarta färger i vardagsrummet visat sig vara populärare än klassiska neutrala år 2024. Att lägga till en mjuk svart färg till din inredning väcker en känsla av självförtroende och individualitet.
 • Skönt Grönt: Grönt är den populäraste vardagsrumsfärgen 2024. Mångsidigheten hos de gröna nyanserna gör dem till lite av en “present till hemmet”; men det gör det inte lättare att begränsa ditt val av färgkombination.
 • Upplyftande & Energiskt: Den upplyftande färgpaletten uppmanar till en mer lekfull interiör, där de moderna gula nyanserna kombineras med de drömlika lila kulörerna.
 • Neutralt & Rogivande: Neutrala toner fortsätter att värmas upp med varma benvita och smöriga toner som blir de nya favoriterna 2024.
 • Gult & Fräscht: En delikat och nästan gul, neutral honungsbeige nyans kan kombineras med nästan vilken färg som helst.
 • Lekande Lila: Lila och lavendelfärger hjälper människor att sticka ut och experimentera mer med färg. Mer dämpade, mjukare lila nyanser kommer också att öka i popularitet under det kommande året.

LÄS MER: Här hittar du trend kulörer för 2024

Lugnt, organiskt & terrakotta

De mjuka, krämiga, brända och varma bruna nyanserna är designade för att skapa lätthet och energi. Krämiga färger behöver absolut inte vara tråkiga om du ser dem som en bas för att bygga en rikare och mer färgstark palett. Beige är ett bra val om du vill ha en ljus men omslutande färg till ditt vardagsrum.

En av tidens största trender är att kombinera terrakottanyanser med glada citrusnyanser och lugnande neutrala färger. Detta färgschema ger en känsla av komfort och kreativitet i ditt hem.

LÄS MER: Vilken färg ska man ha i vardagsrum?

Svart, mörkt & dramatiskt

En djup, mörk och nästan svart nyans kan vara både dramatisk och lite lynnig men adderar en touch av elegans. En mjuk, svart ton i din inredning väcker en känsla av självförtroende och individualitet. En allmän tumregel när man inreder med svart är att välja en off-black -dvs. en svart nyans som lutar mot grafitgrå samt välja en svart med en subtil glans för att bättre fånga naturligt ljus. En djup marinblå kan se nästan svart ut om det inte finns tillräckligt med naturligt ljus och kan ge en mjukare touch.

rum med gröna väggar och trämöbler

Grönt & skönt

Det ultimata inom naturinspirerade interiörer! Mångsidigheten hos de gröna nyanserna gör dem till lite av en “present till hemmet”. Generellt sett kan ljusare, gröna nyanser avmätta rum där det finns många detaljer av det varmare slaget. De djupare, gröna tonerna fungerar som en bra accent i mer neutrala rum.

Gult & fräscht

Den delikata gula är modern, neutral samt anpassningsbar och kan med fördel ta platsen från de svala gråtonerna vi såg förra året. Den upplyftande färgpaletten uppmanar till en mer lekfull interiör, där de moderna gula nyanserna kombineras med de drömlika lila kulörerna.

Lekande lila nyanser i vardagsrummet

Lila kan kännas lite skrämmande att arbeta med men är extremt mångsidig. Mer dämpade, mjukare lila nyanser kommer också att öka i popularitet under 2024. Lila är bra följeslagare till rosa, blått och grönt och kan skapa djup eller liv beroende på lila nyansen. Den upplyftande färgpaletten uppmanar till en mer lekfull interiör, där de moderna gula nyanserna kombineras med de drömlika lila kulörerna.

Mer om olika färgtrender hittar du här.

rum med gula väggar och trägolv

Gebenna.com – En värld av färger

Gebenna.com är ett danskt, familjeägt företag. Vi är en innovativ färgleverantör som uteslutande säljer produkter online; detta då vår ambition är att alltid kunna erbjuda de skarpaste priserna till våra kunder. Vi garanterar alltid högsta kvalitet, snabba leveranser (tre vardagar till hela Sverige), prismatch, expertrådgivning och alltid låga priser!

Vi är en värld av färger, målarverktyg samt dekorativa lösningar. Vi erbjuder allt som både den professionella och den privata målaren behöver i samband med målningsprojekt. Vi har bl.a. många olika färgkollektioner, impregneringar, lim, grundfärger, lacker, produkter för dekorativa lösningar, glitterfärger, struktur- och effektfärger, marmorfärger m.m. för inomhusbruk.

Vi har även ett brett sortiment av olika produkter för utomhusbruk så som utomhusfärger, fasadfärger, träskyddande produkter m.m. Slutligen har vi även ett brett utbud av tillbehör så som olika penslar, rollers, målartillbehör, maskeringstejp, målarmallar m.m. Tänk även på att välja rätt belysning som ltser upp väggarna ni målat.

rum med beige väggar och gul soffa

Gebenna värnar för miljön & hållbarhet

Det är av grundläggande betydelse för oss att våra produkter tillverkas på ett miljövänligt sätt och att de är säkra för konsumenten samt miljön att använda. Det är därför vi letar efter europeiska partners för att minimera transporter och för att säkerställa att våra produkter uppfyller de strängaste europeiska standarderna och kraven. Alla våra produkter är bundsolida, robusta samt utvecklade för det krävande skandinaviska klimatet och de är skapade för att prestera optimalt – både ute och inne – med exceptionell täckning.

 

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024