fbpx

En pool som håller länge: Tips för dig som vill skaffa pool

Att skaffa pool är ett fantastiskt sätt att ta vara på utomhusmiljön och göra sommaren mer njutbar under många år framöver. En pool ger många fördelar – avkoppling, roliga sammankomster, motion och möjligheten att svalka sig precis utanför dörren. Dessutom, oavsett om den är stor eller liten, ger en välskött pool mervärde till alla fastigheter.

För att bli riktigt nöjd med din pool är det bra att ha koll på några saker först; från ordentlig planering i förväg till underhåll.

Pool som håller i 100 år

En pool är en stor investering för de flesta hushåll, men det är också ett köp som ger nytta och nöje under lång tid framöver. Att skaffa en pool som håller i 100 år är fullt möjligt, men det kräver högkvalitativt material och regelbundet underhåll. Thermopoolen GJUTA från Svenska Pool & Spa är exempel på en hållbar, stabil pool, bestående av en platta med isolering och armering, armeringsjärn och thermoblock som staplas på varandra. Innan gjutningen monteras en linerlist runt hela stommen.

Fundera också på vilken storlek som passar bäst. För de som mestadels letar efter ett enkelt sätt att få svalka under en varm sommardag kan en mindre pool vara precis vad som behövs. Men för de familjer som önskar att spendera mer tid tillsammans i vattnet och ha mer utrymme för simning eller lek, så kan en större pool vara rätt val. Storleken på din trädgård eller altan kan förstås också spela in i valet av dimension på din pool.

Uppvärmning av poolen

Att ha en uppvärmd pool förlänger sommaren markant. Det är inte heller särskilt lockande att hoppa i en kall pool, inte ens på varma sommardagar, så uppvärmning är definitivt att rekommendera. Tänk på att uppvärmningen kostar och kan landa på olika pris beroende på det aktuella elpriset, hur stor poolen är och hur välisolerad den är.

En poolvärmepump är ofta det mest kostnadseffektiva sättet att värma upp vattnet. Har du möjlighet att installera solceller, så kan detta spara pengar på sikt. Pooltak eller pooltäckning är väldigt viktigt då det isolerar värmen när poolen inte används, till exempel under nätterna, och dessutom skyddar vattnet från skräp.

Se över budgeten

Att installera en hållbar pool är en fantastisk investering, men det är också viktigt att tänka på kostnaderna som följer med installationen. Se till att budgeten täcker alla kostnader som är associerade med installationen. Det innebär att tänka på faktorer som exempelvis:

  • Poolens storlek – större pool blir dyrare
  • Val av material
  • Värmepump
  • Filter och rengöringsutrustning
  • Skyddsstaket runt omkring poolen

 Kolla området där du planerar att installera poolen

Inspektera själv eller låt en expert kolla på området där du planerar att installera poolen, innan byggandet påbörjas. Kanske vill du ha så mycket sol som möjligt vid poolen samt skyddat från vinden. Beroende på hur området ser ut kan du få reda på vilken typ av pool som passar bäst, vilka byggtekniker som bör användas och ifall något behöver fixas innan du börjar bygga.

Allt som allt är det ingen liten sak att bygga en pool i trädgården. Från att välja rätt leverantör, till storlek och material, kostnader i samband med underhåll och uppvärmning – det finns mycket att tänka på när man påbörjar detta projekt. Det bästa sättet att undvika detta är att planera ordentligt från början och ta hjälp av erfarna poolexperter. När du sedan tar steget att anlägga poolen kan du se fram emot många år, till och med decennier, av badglädje med din nya oas.

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis