(Innehåller Ellos Jotex Newport Soffadirekt annonslänkar)

Så var den äntligen här efter all kyla, mörker, snålblåst, gnäll och eviga förväntan. Jag talar såklart om våren den underbara som intagit Göteborg och alla Göteborgs cafeer med soliga stormsteg de närmsta dagarna. Själv har jag tagit ut cykeln på vädring och DÅ är det banne mig vår på riktigt.

Jag känner därför att det är dags för en cafe tips Göteborg special, genom att lista de bästa gröna cafeerna. Det är även de grönskande cafèer jag själv väljer främst, då jag inte gillar sitta och fika mitt i allt trafik bröt.

Så här har ni fröken Inredningsvis top 5 bästa gröna cafe tips i Göteborg, väl värda ett besök!

LÄS MER: OUTLET REA på inredning med 70 % rabatt

Cafe tips Göteborg

cafe tips i göteborg

 Top 5 gröna cafe tips Göteborg

1. Botaniska cafeét

Är beläget i den makalöst vackra parken Botaniska mitt i Göteborg. En grön oas dit jag alltid går och svalkar mig varma sommardagar. Det första gröna cafeét jag tipsar om ligger bedårande inbakat i naturen.

Cafe plus: LÄGET är oslagbart och bra annorlunda utbud av teer och inhemska råvaror.

Cafe minus: maten är rätt dyr och utbudet är inte det allra bästa.

Summa: Hit går man enbart och njuter av MILJÖN och en lättare fika.

INREDNINGSVIS FAVORITER

Bord HÄR Gross lampa HÄR Solspegel HÄR Lampa Jotex HÄR

cafe slottskogen göteborg

2. Villa Belparc:

Jag bara måste ta med detta ljuvliga cafe i slottskogen då jag bor precis bredvid. Om sommaren har de härligt utomhuscafe och bar. Om vintern kan man mysa inne bland rokokomöbler och härlig dekor.

LÄS MER: 9 bästa mest hångelvänliga badplatser i Göteborg

Cafe plus: Ni har hela vackra slottskogen med sjön att titta på under hela kaffedrickandet. Man träffar alltid någon man känner då cafeet är STORT. God fräsch fika, söta servitörer och ok snabbmat.

Cafe minus: MYCKET fåglar över hela stället, har aldrig fattat vaför det är så många just där. Det kan även ibland va väldigt brötigt om sommaren då högljudd musik hörs från Slottskogens aktiviteter.

Summan: Ett härligt cafe med Göteborgs bästa gröna läge.

cafe tips gööteborg

gröna cafeer i göteborg

3. Saltholmens kaffestuga:

är en dold pärla inte många känner till då det ligger något dolt. Jag bor bara tio minuter från härliga Saltholmen så hit har jag gått ofta. Det ligger inbäddat i en liten skogsdunge bredvid ett känt badställe vid Saltholmen. Många missar det då de skyndar till båtarna istället:)

Cafe plus: URMYSIG gammaldags dekor precis som på mormors tid. Känns nästan som man stigit in i en Karl Larsson tavla. Trevlig personal och vackert gammaldags porslin.

Cafe minus: det gömda läget gör att många turister tyvärr missar det. Det kan vara mycket getingar just i det skuggiga läget på hösten, jag har GETINGFOBI haha:)

Summa: UNDERBART läge precis vid havet och bästa utgångsläge att besöka alla härliga öar i Göteborgs vackra skärgård.

grönt cafe göteborgrosencafeet göteborg

4. Rosencafeet i Trädgårdsföreningen:

Har Göteborgs i särklass det vackraste cafe namn. För alla trädgårdsälskare är detta DA PLACE inbäddat i tusen vackra rosor och blomster. Supermysig uteplats med paviljongkänsla. Grönare på ett cafe än så här blir det inte i Göteborg:)

LÄS MER: 6 grymma inredningsbutiker i Göteborg ni måste besöka

Cafe plus: Så vackert ögonen blöder av all rosenprakt. Goda smörgåsar och ok stora tekoppar. Maten har jag inte smakat så kan ej ge betyg där.

Cafe minus: DYRT som attans speciellt räkmackan. Inomhusmiljön är skittrist med hårda fula trästolar och allmänt litet. Blir outhärdligt med massa barnskrik osv på så liten cafeyta. Rosencafeet ska upplevas UTOMHUS punkt.

Summan: Vackrast cafe i Göteborg om man talar blomsterfägring, härligt område allmänt. Dyr men god fika, trångt med massor av folk och mindre ok inomhusmiljö.

bertilssons-stuga-delsjon

5. Bertilssons stuga:

Sist men inte minst mitt eget favoritcafé av ALLA! Nämligen Bertilssons stuga vid lilla Delsjön. Miljön påminner om min uppväxt på landet och på mysigare plats kan man bara inte fika än där. Maten är hemlagad och smakar i särklass, samt mycket trevlig genuin personal.

Cafe plus: man vet att Delsjön är NÄRA om man vill bada eller vandra vid den. Det är mysigt att sitta mitt i skogen och fika, lite skogsmulle fast på stadsbovis.

Cafe minus: Inte mycket skulle vara alla jäkla getingar på sensommaren då, tyvärr älskar de små äcklen Delsjön allmänt.

Summan: BÄSTA läge mitt i skogen, underbart god hemlagad fika och en härlig naturpromenad vid den vackraste sjön på köpet.

 

delsjon-tips

LÄS MER: 20 lyxiga sittpuffar i sammet som rockar hemmet hårt

Cafe tips göteborg

SÅÅÅÅ där har ni min gröna cafe tips Göteborg special att sätta fika klorna i . Hoppas ni besöker några av dem i sommar, däremot hoppas jag INTE getingarna gör det:)

Ha en härlig solig cafe-helg!

LOVE M

OUTLET REA PÅ INREDNING – upp till 70 % rabatt

All inredning med REA ovan hittar ni HÄR

 

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

7 Comments

 1. Åh cafe slottsskogen det är ju helt underbart mysigt att sitta där på sommaren, jag hade en vän som bodde i Göteborg förut så då blev det att man var där en hel del, när vi var där så minns jag dock att det var en jäkla massa fiskmåsar som flög runt överallt.
  Ha en fin helg
  Kram Linda

 2. Saltholmens kaffestuga har jag aldrig besökt. Men de övriga har jag. Gillar harmoniska genuina ställen. Gillar åv kronhusbodarna. Finns dock ej någon grönska.
  kramis

 3. Om du gillar härliga miljöer så borde du besöka caféet på Gunnebo slott. Ekologiskt och väldigt rustika och mysiga lokaler! Dessutom så finns det en massa fina promenadstigar runt knuten så man kan vandra bort den där kakan efteråt.. Om man vill dvs ;)

  • Tack jag vet är där varje sommar:) men det hör ju till Mölndal inte GBG så därför kom det inte med tyvärr. LOVE M

 4. you ALWAYS have such lovely photos on your blog, but these here… we’re coming out of winter where i am, and spring’s just started blooming… but even our spring isn’t near as lush and inviting as these pictures make yours seem.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.