10 bästa inredningsbutiker i Göteborg

Dags för några av mina numer välkända Göteborg tips igen! Idag tipsar jag om inredningsbutiker i Göteborg centrum som ingen får missa. Jag går alltid en regelbunden glo-ögonen-ur-mig runda förbi dessa dekorgodis fyllda favo butiker.

Göteborg är en mycket populär turiststad, speciellt om sommaren. Dessa butikstips är därför till för både inbodda Göteborgare som har missat det göttaste och för de nya besökare som inte känner till Götet alls. Framför allt är Göteborgs äldsta och kändaste shoppinggata i Haga mycket välbesökt året om.

LÄS ÄVEN: 5 loppis och vintage ställen i Göteborg ni måste besöka

Vassegooo! här får ni 10 bästa inredningsbutiker i Göteborgs som garanterat kommer trigga shoppingnerven till max!

Göteborg tips

Letar ni  snygga Buddha statyer då är Iems butiken ni ska besöka!

1. Iems Kasernstorget!

Iems på Kaserntorget kommer alltid att vara en av mina personliga favo butiker inom inredning i Göteborg. Även om jag måste säga jag gillade deras butiksspace bättre innan mäklar byrån Eklund Sthlm NY (ESNY) oväntat tog över butikens ena halva. Iems är sprängfylld med dekorgodis så man blir helt kollrig. Det de satsar mest på är snygga inredningsdetaljer som Buddha statyer, vaser, ljushållare, snygga kuddar och mycket mer. En fullkomligt perfekt presentbutik om ni är på jakt efter det.

Läge: Kaserntorget nummer 5 numer vägg i vägg med Eklund Sthlm New York

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

2. Grönbergs interiör

Vi stannar på Kaserntorget för går man bara liiiite snett uppåt från Iems så hittar man en annan divine inredningsbutik. Jag talar om butik Grönbergs den Fransk inspirerade lilla pärlan. Att gå in där är som att entra ett mini Paris mixat med Moulin Rouge, omringad av tonerna till Edith Piaf från högtalarna. Jättetrevlig hjälpsam personal vilket gör att det blir ännu roligare att gå in. Japp! det doftar Fransk blomsterromantik över hela butiken och även lite utanför också. Just nu har de väldigt fina pelargoner jag kan tipsa er om.

LÄS MER: 10 billiga sammetsmöbler för ett lyxigt hem med WOW-känsla

Grönbergs är alla vintage älskares våta dröm och här hittar man detaljer som inte någon annan butik har. Sedan måste ni spana in deras prydnadskuddar för de är i särklass. En butik ALLA måste besöka någon gång enligt mig.

Läge: Kungsgatan 18 vid Kaserntorget och Fysiken gym.

Ursäkta sådär kamera kvalitet på ingången men det var sådant där ljus den gången som inte blir bra hur mycket man än försöker och från vilket håll, ja ni vet vad jag menar:)

LÄS ÄVEN: 10 hemliga tips för ett sexigare sovrum i höst

3. Grandmas

Grandmas är en mysig inredningsbutik mitt i centrum där butiken är uppdelad i två våningar. På första våning möts man av mycket porslin och vacker inspo av dukningar. På andra plan satsar de mycket på framför allt textilier. Där finns även godsaker till barnrum, badrum samt snygg förvaring. En bra butik om man gillar klassisk inredning.

Läge: Ligger precis i början av Grand passagen närmare bestämt med ingång från Vallgatan 36.

För alla vintage lovers!

4. RAW Interiör

Denna lilla butik är alla vintage/retro älskares wet dream came true! Hela butiken är sprängfylld med vintage och industriell inspirerad inredning samt några nya fynd i retro tappning. Ägarinnan berättade en intressant historia att butiken startade först blygsamt på Kungshöjd, där de bara sålde några enstaka grejer. Men efterfrågan på den råa inredningsstilen var stor och idag driver familjen denna butiken i stan, men även vintage/loppis butiken vid Sockerbruket nere vid Röda Sten.

Alla vintage lovers GÅ DIT!

Läge: Södra Larmgatan 2 en supermysig gata precis bredvid Grönsakstorget.

5. ZARA Home

Zara Home är relativt ny på inredningsfronten i Göteborg. Den Spanskättade butiken öppnade i Kompassen förra året till min och mångas förtjusning. Denna butik är nog varje inredningsnarkomans våta dröm som blivit sann. På ca. 700 kvm samsas inredning som doftljus, prydnadssaker, fotoramar, underbara sängkläder, barnsaker och faktiskt även en liten kläd och skohörna (se ovan)

LÄS MER: Så här får ni ett lyxigt vardagsrum med rätt möbelval

Zara Home är helt enkelt ett MÅSTE om ni gillar classy inredning till normala priser och butiken är verkligen den perfekta presentköpar platsen.

Läge: Zara Home ligger mitt i Kompassen mitt i centrala GBG och går inte att missa.

För lyx älskaren!

6. Lilla soffbutiken

Sist men inte sämst! Hos Lilla Soffbutiken är det class all the way som gäller! Märkesvarorna avbyter varandra och det är en sann njutning att vandra genom de smakfullt inredda rummen. Butiken är nämligen uppdelad i olika rum med olika stilar, nästan som att komma hem fast i butik. Stilar man ser är New England, Ralph Lauren flärd, lantligt och city classy med sann Manhattan/New York feeling.

Läge: Butiken ligger på Linnéplatsen i hörnet där taxi alltid stannar, går ej att missa. Slottskogen börjar även där så det är lätt att slinka in och titta på lite snygg inredning innan naturpromenaden.


Läs även: 7 butiker i Haga ni måste besöka bums

Göteborg tips

Sådär där ja! där har ni mina personliga favoriter bland inredningsbutiker i centrala Göteborg värda ett besök. Jag poängterar personliga val därför att förra gången jag skrev mitt numer kända inlägg om Haga butiker, var det vissa butiker i Haga som skrev och sa de borde varit med. Jag säger nej till det därför att dessa tips är mina personligt utvalda val till läsarna och alla kan inte komma med så är det bara.

Mina Göteborg tips kommer att fortsätta snart om ställen värda att besöka i Götet så stay tuned.

Skippa Liseberg nästa gång, Göteborg har mycket mer att erbjuda:)

LOVE M

INREDNINGSVIS SHOP

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

Casino utan svensk licens

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis