Ingen stadsdel i Göteborg är så mysig och genuin i all sin bohemiska charm som Haga. Denna välbesökta kullerstensbeklädda Göteborgsikon till gata är också sprängfylld med mysiga butiker och cafeér. Haga kallas allmänt den lilla staden i staden och det är inte konstigt med tanke på allt som erbjuds.

LÄS MEr: INREDNINGSTRENDER HÖST 2021 – 6 HETA TRENDER

Alla kommer garanterat att hitta sin personliga butiksfavorit i Haga, jag lovar. Liseberg i all ära men jag som Göteborgare anser det finns SÅ många fler mycket mer sevärda platser i mini London.

Här har jag nu valt ut 7 sköna butiker som ni INTE får missa nästa gång ni besöker Götet!

Haga

(Innehåller annonslänkar)

hagabutiker i haga

1 Haga Hem

Såklart börjar jag med den butik som tom har namnet efter Haga. Denna kända interiörbutik vid namn Haga hem ligger precis i början av Haga huvudgata. Den är sprängfylld med ögongodis av mässing och porslin. De har även massor av urläckra doftljus med tofsar som smycke på askarna. Haga hem har även ett mindre sortiment av mode.

Rekommenderas starkt till alla suktande inredningsnarkomaner!

sommar REA FAVORITER

tebutik i haga

2 Tea´s kaffe & te

Detta är min absoluta favorit te-butik i Göteborg. Den är sprängfylld med teér av alla de sorter samt väldoftande kaffe. Letar ni några speciella teér kan jag nästan garantera att butik Teas har dem.

LÄS MER: 3 populära Instagram sovrum – så får ni samma stil

Tetips -Som sann tenarkoman är mitt absoluta favorit te alla kategorier det gröna teét Goji & Havtorn, rekommenderas och bara doften gör en ju knäsvag :)

chokladbutik göteborg

3 Bräutigams

För alla chokladnarkomaner är denna butik paradiset på rätt plats! Bräutigams är en genuin gammal Göteborgsbutik med sin egna tillverkning och huvudsäte i vackra Fjärås lite utanför Göteborg. Ett familjeföretag där Emil Bräutigam år 1870 startade företaget Bräutigams. I generationer har företaget gått vidare med sin grundares namn och butiken är lika aktuell idag som för över 100 år sedan.

All choklad och marsipan är såklart handgjord av allra högsta klass och Bräutigams är den perfekta turistfällan mitt i Haga.

regnbågen göteborg

4 Regnbågens böcker & smycken

OK denna butiken är jag bara KÄR i! Jag älskar allt andligt och har efter kronisk sjukdom sysslat mycket med personlig utveckling. I butik Regnbågen finns allt för att få en förlorad själ att hitta banan igen. Andliga böcker om personlig utveckling, eteriska oljor, rökelser, drömfångare, healing stenar är bara lite av vad denna butik serverar.

LÄS MER: 6 snygga sammetsgardiner för lyxigare fönster

Regnbågen tipsar även om event i Göteborg inom hälsa samt håller healing kurser och andliga cirklar. Varje gång jag känner själslig utmattning mår jag alltid bättre när jag går ut från butik Regnbågen, som om den är full av positiv energi.

shopping inredning göteborghaga butiker göteborg

5 Market 29

Detta är ett inredningsmecka för alla med öga för modern dekor. Moderna lampor, mattor, kuddar och minimalistiska möbler ingår i Market 29s sortiment. Ta med stora väskan och plånboken in, då jag garanterar att alla moderna inredningsälskare ej går tomhänta ur butiken.

antikviteter göteborgantik butik haga

 6 Fåfängan antik

Håll i i hatten alla vintagefantaster för detta är Göteborgs i särklass mes välfyllda unika antikbutik. Här hittar alla som älskar gamla saker garanterat något för varje smak och bak. Bara huset butiken ligger i ger mig lätt gåshud av förtjusning. Ett gammalt vackert trähus från Hagas gyllene glansdagar.

Utanför butiken står alltid massa gamla härliga vintageprylar som skriker köp mig idag, imorgon står jag i någon annans hem.

götebor restips

7 Rum för Inspiration

Sist men inte sämst tipsar jag om den urgulliga lilla inredningsbutiken Rum för inspiration. Här hittar ni garanterat den perfekta presenten till bruden, lillasyrran eller mamma. Shabby chic prylar, Fransk inspirerade inredningsdetaljer, väldoftande äkta tvålar, och läckra prydnadskuddar är bara lite av mumman i denna härliga lilla pärla till butik.

göteborg shopping

Haga Göteborg

LÄS MER: Så får ni ett lyxigt vardagsrum med rätt val av möbler 

Där har ni mina bästa butikstips från härliga Haga, så nu vet ni vilka butiker ni ska besöka bums nästa gång ni är i Götet!

Intressanta fakta om Haga:

  • Det äldsta huset i Haga i dag är en röd liten stuga nedanför Skansberget som byggdes 1790.
  • Skansen Kronan har varit både fängelse och nödbostad.
  • Träden i Allén använts som predikstol.
  • På 1700 talet serverades hetvägg en föregångare till semlan, på värdshuset i Haga.

Skynda fynda I Haga!

LOVE M

30 % rabatt på alla Jotex möbler

Jotex
3 499,304 999
Jotex
3 499,304 999
Jotex
1 4993 599
Jotex
4 1995 999
Jotex
1 4692 099
Jotex
3 3244 749
Jotex
4 5846 549
Jotex
3 3244 749
Jotex
7 55910 799
Jotex
1 2591 799
Homeroom
4 299 SEK
Jotex
6 919,20 SEK8 649 SEK

 

 

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

5 Comments

  1. Haga, kära gamla Haga! Jag var där för någon vecka sedan och fikade. Nu är det fantastiskt där, det jag minns av Haga är slitna gamla kvarter och små dragiga lägenheter med utedass. Det var andra tider det på 70-talet!
    Jag var i utkanten av Göteborg helgen när du var på konsert. Min son var där och jag var barnvakt!
    Ha en trevlig helg!

  2. Och missa inte stans eller kanske världen finaste tvålbutik Tvåla & Tvaga!

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.