Budapest tips- 4 termal spa bad som helar

(Innehåller Jotex & Hemtex annonslänkar)

Jag är BESATT av Spa bad i alla former! Därmed har jag på senare tid fått upp bad ögonen rejält för gudomliga historiska Budapest. Denna stad är sprängfylld med gudomliga sk. termal bad, dvs. bassänger som är uppvärmda från varma naturliga källor. Många lyxiga Budapest hotell erbjuder SPA-paketpriser till vrak priser och det är det allra bästa med Budapest, att det är så billigt (jag och baden då)

LÄS MER: Hetaste inredningsnyheter höst 2020 från bästa butikerna

Här får ni Budapest tips med de 4 kändaste hetaste termal spa baden, snacka om våta drömmar :)

Széchenyi badet!

Detta är i särklass Europas största badanläggning alla kategorier. Spaet är beläget i Budapest allra största park, Városliget som ligger nära stadens centrum.  Den neobarock byggnaden av Széchenyi Spa grundades 1913, och påminner om den habsburgska atmosfären vid den tidpunkten. Flertal ångbastur, bastur och kallvattenbassänger påminner oss om nordiska badtraditioner.

LÄS MER: 5 stränder i Kroatien ni måste besöka innan ni dör

Széchenyi badet har den djupaste och hetaste källan av alla Budapest spa. Det medicinska vattnet dyker upp från ett djup på 1250 meter, och når ytan med en temperatur på 75 grader. Det finns ett stort utomhus område med 3 bassänger för män och kvinnor och 15 olika pooler och olika sportaktiviteter väntar dig inne. Széchenyi spa erbjuder en mängd olika wellness services och behandlingar, som lerinpackningar eller kolsyrat bad.

SOMMAR REA FAVORITER

Gellert badet!

Budapest vackraste spa bad är Gellert badhus. Det är beläget i hjärtat av Budapest, vid foten av Gellertberget på Budasidan av staden.

Gellértberget, med sina pittoreska vyer över Donau, gömmer ett stort antal varma källor. Dessa källor levererar vatten till Gellért termalbadet. (Sju större olika källor förenas i ett offentligt brunn framför Gellert hotellet: med drickbart vatten av dessa 7 termalkällor.

LÄS MER: 4 Afternoon tea ställen i Göteborg ni måste besöka

Den eleganta hotell- och spaanläggningen byggdes i jugendstil 1918. Utomhuspooler tillkom senare, och idag kombineras den moderna tekniska utvecklingen med ett rikt historiskt arv. Det finns en inomhus- och utomhusbassäng, barnpool, termalbad, ångbad, bastu i badhuset. Gellért Spa erbjuder massage och sjukvård. Det varma källvatten är rikt på magnesium, kalcium, sulfat, klorid, vätekarbonat, joner fluorid och natrium.

Király termalbad!

Turkiska Arslan, Pasha av Budapest, började byggandet av Király-badet innanför slottsmurarna i Buda 1565 vilket slutfördes av hans efterföljare, Sokoli Mustafa.

En intressant detalj är att Király termalbad inte har några varma källor i närheten av sig, i motsats till de flesta andra av Budapests termalbad. Turkarna byggde badet innanför murarna till slottet, långt från källorna, för att säkra möjligheten till bad även under en eventuell belägring. Vattnet kom från källor nära Lukács-badet och har så gjort sedan 1500-talet.

RESE KÖPTIPS: BILLIGT Flyg + hotell paket hittar ni just nu HÄR

Lukács termalbad!

Lukács termalbad ligger på den äldre Frankel Leo gatan, nära Margitbron (Margit híd), på Buda-sidan. Det ligger lättillgängligt med de offentliga transportmedlen, spårvagn 4 och 6, busslinjerna 6, 60 eller 86 samt med lokaltågen som kallas HÉV.

Spaet är uppkallat efter S:t Lukas. Utanför byggnaden finns en spa-park med gigantiska Platanträd. Det svavelhaltiga vattnet är gynnsamt mot matsmältningssjukdomar som mag- och gallproblem. ”Spa-turister” från hela världen besöker Budapest Lukács termalbad för sitt kurerande vatten. Under dagtid får polikliniska patienter från sjukhuset komplett fysioterapi i en egen avdelning. Medicinska och uppfriskande massage, vatten-stråle massage, gyttjebehandlingar, ångbastu och torrbastu erbjuds.

En notis är att detta termal bad var även Brangelinas favo ställe i Budapest när de fortfarande var ett par.

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

RESE KÖPTIPS: REA priser på flyg + hotell paket Budapest hittar ni HÄR

För mig som lider av återkommande kronisk stelhet och värk på vissa ställen i rygg, så verkar Budapest baden vara heaven on earth. Det blir helt klart ett spa-bad Budapest besök inom snar framtid, frågan är bara vilket bad man ska testa först.

Jag har tom. läst att folk med obotliga sjukdomar badat i Budapest termal bad flera gånger och blivit helt friska. Det är något extremt läkande med termal baden och bara den vetskapen i sig gör det hela bara ännu mer lockande att testa.

Det finns såklart massa mer kul att göra i Budapest än att bli våt. Denna gamla stad har välkända museum att besöka och ett lyxigt nattliv med spel, fest och njutbar Ungersk mat.

Billiga SPA må bra paket hittar ni hos budapest.nu flyg ingår dock inte i priset.

Bada i Budapest!

LOVE M

SOMMAR REA SHOP

Jotex
3 849,305 499
Jotex
3 779,305 399
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
895 SEK1395 SEK
Soffadirekt
6495 SEK10575 SEK
Soffadirekt
749510175
Soffadirekt
3795 SEK4795 SEK
Soffadirekt
10 495 SEK
Soffadirekt
79959495
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
Jotex
5 739,30 -30%8 199

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis