fbpx

Blomkrukor utomhus – 10 snygga utekrukor stilar

När man väljer blomkrukor utomhus så ska man tänka på några saker. Först vilken stil ska krukorna ha för att matcha med övrig uteplats dekor? Sedan om de ska vara självvattnande om man åker iväg på semester. Samt vilken kvalitet krukorna ska ha för att klara det ibland tuffa sommarklimatet i Sverige. Sedan bör man även tänka på hur man placerar krukorna på ett symetriskt vis så att det ser bra ut med övrig dekor. Ofta är det snyggast att placera krukor i små grupper av krukor i olika storlekar.

LÄS MER: 10 hängstolar för en skön lat sommar

I detta inlägg tipsar vi om 10 både snygga och praktiska utomhus krukor!

Blomkrukor utomhus – 10 stilar

Kruka Köpenhamn ovan finns HÄR

Krukan Emilia ovan finns HÄR

1. KLASSISKA KRUKOR – KÖPENHAMN OCH EMILIA

Klassiska krukor ute som Köpenhamn och Emila ovan blir aldrig gamla, de blir bara bättre med tiden. Dessa handgjorda krukor kommer från det populära märket Bergs Potter, som gör alla sina krukor i den Toskanska idyllen, och visst har de en romantisk medelhavskänsla? Den oglaserade ytan på dessa krukor ger ett naturligt utseende, och tack vare det passar de bra med andra keramik- eller betongkrukor.

2. TRENDIG KRUKA – SHELL POT FRÅN FERM LIVING

Ni hittar ursnygg udda kruka ovan HÄR

Den vackra krukan Shell kommer från trendiga varumärket Ferm Living och fullkomligt utstrålar elegans. Designen som är inspirerad av pärlbåtens vackra skal gör denna kruka till ett riktigt statement piece och gör sig lika bra ute som inne!

3. SMART VÄGGHÄNGD KRUKA – BROSTE COPENHAGEN

Ni hittar vägghängd kruka ovan HÄR

Att ha vägghängda krukor är smart på mindre uteplatser då det sparar plats. En stilren och naturfärgad kruka som Sandy ovan, fungerar alltid – oavsett uteplats och växt. Och det blir inte mer elegant än med denna snygga väggkruka från Broste Copenhagen som ger liv och glädje till både hem och själ.

4. TIDLÖST STILRENA – NAPPULA KRUKA FRÅN IITTALA

Ni hittar trend krukor ovan HÄR

Nappula krukan från Iittala är en tidlös och snygg keramikkruka att ha inomhus eller utomhus på din inglasade veranda. Med ett lekfullt och mjukt formspråk framhävs dina vackraste växter i denna kruka.

5. MEDELHAVSINSPIRERAT- ECHO KRUKA FRÅN MUUBS

Krukor ovan finns HÄR

Terrakottakrukor och krukor med rustik finish ger din terrass en härlig medelhavsatmosfär. Muubs rustika bikupeformade kruka Echo är perfekt för det. Krukan är ett riktigt blickfång, passar bäst till en inglasad veranda eller på vardagsrumsgolvet.

6. INDUSTRIELL BALKONGLÅDA – BAU FRÅN FERM LIVING

Ni hittar balkonglåda ovan HÄR

Vill du uppdatera din balkong för alla fester och myskvällar i sommar? En balkonglåda är den perfekta platsen där utrymmet är begränsat och den snygga Bau-balkongen från Ferm Living ger din balkong en stilren industriell känsla.

7. FUNKTIONELLA BLOMKRUKA – RO FRÅN ROSENDAHL

Ni hittar kruka ovan HÄR

Den funktionella Ro kruka i en vacker mörkgrön nyans är ett terrass-must-have i år! Dessa snygga krukor är lika lämpliga för utomhusbruk som de är gjorda av 100 % återvunnen plast och frostbeständigt material. Ro är perfekta för att plantera gröna växter eller doftande blommor för att lägga till grönska till din trädgård. Ro krukan är också lätt, så att du enkelt kan flytta runt den och stapla flera ovanpå varandra för förvaring.

8. MODERN STILREN KRUKA – ROND FRÅN SERAX

Ni hittar Rond krukor ovan HÄR

Om du vill ha en enkel men elegant kruka för utomhus- eller inomhusbruk kan vi rekommendera Serax märket Rondia. Denna snygga kruka är gjord av betong, så du kan använda den utomhus. Dess grova finish ger din terrass ett industriellt utseende, och tack vare det distinkta sidohandtaget blir krukan omedelbart mer distinkt.

9. KUL KRUKA – CLOUDY FRÅN DKBD

Kruka ovan finns HÄR

DBKD-krukor är viktiga för trendsökaren. Hanna Wessmans DBKD Cloudy-serie innehåller flera favoriter för ett trendigt och romantiskt hem. Nuba-blomkrukan är gjord av keramik och har en matt ”bubbelliknande” struktur, vilket har blivit ett inslag i hela serien, vilket väcker lust. Krukan blir ett läckert prydnadsföremål som passar till både krukväxter och om så önskas även till snittblommor.

10. TERRAKOTTA KRUKA- KAVE HOME

Ni hittar kruka med rabatt HÄR

Denna terrakotta kruka med små ben är perfekt för den lilla balkongen. Släta terrakotta krukor är snygga tillsammans med andra krukor som har annorlunda former och struktur. Det är dessutom 20 % rabatt på kruka ovan just nu!

BONUS – STOR KRUKA MED RABATT

Ni hittar stor kruka HÄR

För alla som älskar stora krukor tipsar vi om denna snygga krukan ovan!

Tips om ni ska ha krukor utomhus hela året

Om du planerar att hålla krukorna utomhus hela året, kan det vara en bra idé att tänka på:

Är krukan frostsäker?

Kan en kruka överleva vintern utomhus? Om inte, bör du tänka om vad du planterar där.

Finns det dräneringshål i botten av krukan? Använd i så fall en behållare under krukan för att skydda bottenytan från vatten som kan rinna av under vattning. Om inte kan du alltid ha plantan i originalkrukan och lägga vad du vill i krukan så att rötterna inte blir för blöta.

Ska du att plantera en växt eller blomma med spridda rötter? Lägg sedan i en stor kruka där blomman/trädet har gott om plats att växa.

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis