5 barnvänliga badplatser i göteborg med sandstrand

Södra skärgården – bada på mysiga Asperö

(Innehåller annonslänkar)

Ni MÅSTE besöka Södra skärgården i Göteborg! Det gör jag själv varje sommar och det har verkligen blivit en klassiker att ta sig dit med båten från Saltholmen varje sommar. Jag leta fram mina gamla badkläder från längst in i garderoben och drog till min egen lilla favo ö pärla Asperö. Häng med till lill-landet av flakmoppar, gooooaaaaa fiskargubbar och grymma klippbad med salt bad!

LÄS MER: 9 bästa badplatser i Göteborg & hångelvänliga

Asperö

södra skärgården

INGEN sommar utan äkta klippbad i skärgården :)

I södra skärgården på min lilla ö-pärla Asperö ligger en urmysig badplats jag varmt rekommenderar er att besöka. Det finns två bryggor och ett mindre hopptorn. Det är härlig fläkt från havet och perfekt ställe att picknicka på eller myshångla :)

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

asperö

På Asperö och allmänt i Södra skärgården är bilar ett minne blott nej här får ni tampas med gamla härliga flakmoppar. Hela familjer puttrar förbi och hälsar vänligt på oss turister.

LÄS MER: Att bo på Brännö är att bli sitt sanna jag – min semester krönika

Här ser vi två trendiga flakmoppar i höstens färger blå och grön, varför inte prova ragga ala flakmoppe haha :)

bad göteborg

En mysig infart till asperö mot Brännö och här ser vi färjan jag åkte på väg in. Det tar bara ca tio minuter från Saltholmen till Asperö med båten. Vad är väl härligare än att åka båt på böljan blå en stekhet sommardag :)

Sommaren ska spenderas till havs PUNKT!

beach volley göteborg

På Asperö finns även en liten lanthandellik butik samt denna härliga beach volley boll plan.

södra skärgården asperö

Asperö

LÄS MER: 4 Afternoon tea ställen i Göteborg ni måste besöka 

Åk till Asperö om ni vill njuta av LUGN, tysthet, salt bad och ogriniga glada folk till skillnad från oss värmegriniga landkrabbor :)

Fler Södra skärgården tips hägrar snart.

Bada på i helgen nu !

SHOPPA SOMMARKLÄNNINGAR

 

  1. Åh det ser alldeles bedårande ut – som en härlig sommardag när man var liten och kunde ta cykeln överallt! Slår vad om att det dessutom var hyfsat varmt i vattnet efter värmeböljan som ni haft!

    Och tack för att du kikade förbi bloggen! Jag är så fascinerad av dessa storslagna engelska herrgårdar och slott där inredningen ifrån 17- och 1800 talet bevarats – man förväntar sig den tidens Counts och Countesses komma svepande runt nästa hörn vilket ögonblick som helst. Jag har några fler ställen uppradade för besök och längtar SÅ – självklart med en mysig afternoon tea efteråt :)

    Kram iida

  2. Härliga skärgården. För 7 år sedan hade jag en egen motorbåt, man kunde sova i. Saknar det lite faktiskt. Hade en egen trampolin, hihih.
    kramisen på dig

  3. Så fint det ser ut!

  4. Wow! amazing place :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024