fbpx

10 snyggaste blommor i trädgården

En välskött trädgård lyfter hela din utomhusupplevelse. Att välja rätt blommor är därför viktigt – om du verkligen vill skapa den där trädgården som du har en bild av i sinnet. Här kommer en topplista med de 10 snyggaste blommorna som du kan välja för att få en trädgård med en förtrollande atmosfär som inte bara du, utan även dina gäster, kan njuta av att vara i och titta på.
Men innan du börjar planera var blommorna ska planteras kanske du har glömt något av det viktigaste? Precis som tavlan behöver en ram, behöver trädgården en häck. Med häckplantor kan du rama in din trädgård på ett snyggt och klassiskt sätt.

Bra blommor i trädgård

  1. Dahlior

Dahlior är fina blommor som sprider en palett av intensiva färger i trädgården. Här får du en färgboost som livar upp och skapar glädjande energi.

  1. Krokusar

I en uppsjö av färger kan du välja och blanda precis som du själv vill om du väljer att plantera krokusar i din trädgård. Kanske en blandning av dina favoritfärger?

  1. Påskliljor

Påskliljor är vårtecken efter en lång vinter. Glada, gula och vita blommor skapar hopp om varmare tider. Friska dofter ger liv åt trädgården och fyller den med förnyelse.

  1. Rosor

Rosen betraktas som en symbol för kärlek och skönhet. Blomman har en tidlös charm och passar i alla trädgårdar. Välj mellan olika färger och skapa en romantisk trädgård. Utforska olika sorter som klätterrosor, buskrosor och hybridteorosor.

  1. Lavendel

Lavendel är inte bara vacker att se på, utan dess doft är också ett lyft för trädgården. De lila blommorna skapar en avkopplande harmoni som gör att du kan varva ner och njuta i trädgården.

  1. Liljor

Liljor är en ikonisk blomma med klassisk och exklusiv elegans. Blommorna är storslagna och oemotståndliga och så doftar de ljuvligt. Utforska olika sorter av liljor för att hitta de som bäst passar i din trädgård.

  1. Blåklint

Med den vackra blå färgen som blåklinten ger sätter du en personlig prägel med färg och liv i trädgården. Kombinera gärna med blommor i andra färger.

  1. Hortensior

Hortensians frodiga, bollformade blomställningar och mjuka pastellfärger ger en känsla av ömhet och lugn. Låt hortensior vara de mjuka som skapar balans mellan färgerna i din trädgård.

  1. Tulpaner

Tulpaner är förknippade med vår och frambringar en glädjefull atmosfär med sina vackra blommor. Deras olika former och nyanser sätter tonen för en festlig och blomstrande trädgård.

  1. Solrosor

Solrosor är solens vackra ljus mitt i trädgården. Deras enorma, strålande blommor sprider harmoni och glad energi. Med sina stolta blommor och färgglada toner är solrosor det perfekta valet för dig som vill ha färg och energi.

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis