fbpx

6 stora trädgård & uteplats trender 2021

(Innehåller annonslänkar)

Ja vi är mitt i iskalla vintern! Men nu drömmer vi om vårsol och hämtar kraften från uteplats trender och trädgårdsinspiration på Pinterest. Jag har själv planer på att flytta till varmare breddgrader nästa vinter. Då vill jag ha en egen uteplats, jag har ingen i nuläget. Det är så mysigt att inreda en uteplats med lyxiga lyktor, textil och grönskande grenar. Det finns i dagsläget otaliga uteplats stilar. Så vilken stil ska man välja? Tänk på att följa en röd tråd ihop med hemmets övriga inredning. Om man tex kör lantligt på insidan kan det verka konstigt att ha New England uteplats. Försök ha en om samma stil både inne och ute.

LÄS MER: 6 HETA INREDNINGSTRENDER HÖST/VINTER 2021

Här får ni nu de största uteplats trender för det nya året 2021! I år ska det vara naturligt både inne och ute :)

Uteplats trender 2021

Låg lounge uteplats stil

Den lyxiga lounge stilen kom för några år sedan och ligger fortfande i topp. Många Svenskar har förälskat sig i denna snygga enkla uteplats stil. Inte konstigt då den ger härliga Miami vibbar och känslan av lyxhotell alá La Via Loca.

Heta nyheter

Bild: Sköna Hem

Rotting regerar

Rotting slog igenom förra året och i år blir detta trendiga material ännu större. Dessa rottingmöbler går att mixa och matcha med en både modern stil, men vissa rotting möbler passar även i mer lantliga uterum. Ett hållbart vackert material, helt rätt i tiden.

Rotting rätta utemöbler

Trendiga rottingmöbler ovan hittar ni HÄR och HÄR

Vi drömmer oss tillbaka till tiden innan pandemin och ljuva solresor till Medelhavet.

Bohemian delux relax

Vi saknar vagabond livet och utlandet efter alla karantäner och Corona kriser i pandemin. Det speglas i årets uteplats trender. Vi ser mycket bohemiska och orinentaliska uterum med massa vackra textilier. Men även mer Medelhavs inspirerande uteplatser, som påminner om de forna resorna till Spaniens soliga kust.

Res bort fast hemma på uteplatsen!

Nyheter som trendar

Mixa mönster & material

Mönster har vi sett mycket i inomhustrenderna i år, nu även i årets uteplats trender. På uteplatsen kommer även mönster i mattor och möbler att trenda stort. Matcha och mixa olika mönster utan att det behöver se rörigt ut.

Rustik trä trend

Trä trenden regerar 2021! Både inom och utomhus trendar trämaterial stort. Trägolv och trämöbler kommer vi se mycket av detta nya år. Framför allt ljusa träslag känns helt rätt just nu.

Shopping favoriter

Foto: hildurblad.se

personlig & unik uteplats

Även personliga uteplatser är inne ute! Fynda saker på loppis eller retrorätta butiker. Matcha och mixa med massa färger, växter och inbjudande textilier. Den personliga uteplatsen blir vännernas favorit och de kommer stanna hela långa sommarkvällen, jag lovar!

Uteplats trenderna i år är mycket personlighet och inte så stelt som förr. Man kan mixa och matcha precis allt med varandra utan att det behöver kännas rörigt. Hitta unika personliga föremål och prydnader på loppis och i retroshoppar. Matcha med mer moderna utemöbler i rotting. Vi ser även att saknaden av resandet speglas i våra uterum. Vi vill få orientens mystik och ljuvliga solresor vibbar till vår trädgård, nu när det inte är lika lockande att resa. Trä ser vi både ute och inne 2021 och vad ger väl en mer ombonad känsla?

Hur ni än väljer att inreda uteplatsen, så tänk att alltid följa hjärtat mer än alla uteplats trender. Om NI mår bra kommer även era gäster må bra tro mig. Nu längtar vi lite mer till varma soliga sommardagar, ljumma kvällar på uteplatsen med mysiga lyktor och ett glas glittrande Rosé.

Välkommen vår!

LOVE M

HALVA PRISET PÅ INREDNING

Ni hittar inredning med rabatt ovan HÄR

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis