fbpx

5 tips för en perfekt tavelvägg

Känns väggarna trista och tomma? Innan ni funderar på att tapetsera, tänk tavlor. Inget kan förändra ett rum så snabbt som att byta eller addera några väl valda tavlor. Eller varför inte ha en stor tavelvägg istället för en stor vit vägg. Gå loss med olika motiv och färger och se ett spännande exotiskt resultat växa fram. Vi är för dåliga på att ta i med färg i Sverige allmänt hemma. Med tavlor kan vi lätt tillsätta färg och krydda i en beige vardag. Testa några färgglada tavlor i vardagsrum eller på arbetsplatsen. Jag lovar humöret kommer höjas när ni ser på väggarna en gråregnig Måndag.

Här får ni nu 5 tips hur ni får till en perfekt tavelvägg. Samt tips på en grym tavelbutik online vid namn Devprint.se

En tavelvägg är ett utmärkt sätt att skapa liv och mönster på en vägg i hemmet. Dessutom finns det ju så många motiv att välja mellan, att man med lätthet kan skapa en unik och personlig tavelvägg.

Men vad ska man tänka på för att få den perfekta tavelväggen?

#1 Tänk att tavelväggen ska vara en enhet

För att lyckas med tavelväggen är det viktigt att tavlorna på något sätt samspelar med varandra. Det här kan du uppnå genom att välja samma ram till alla tavlor. Storleken kan variera, men låt färgen och modellen på ramen vara densamma för alla tavlor.

#2 Sök efter rätt motiv

Det blir riktigt snyggt om motiven på respektive tavla har en liknande färgton. Tack vare smarta sökfunktioner på de flesta webbshoppar som säljer tavlor, kan man nu söka efter motiv som liknar varandra.

#3 Använd olika ramstorlekar för att skapa dynamik

Det enklaste sättet att uppnå en härlig dynamik i tavelväggen är att använda sig av varierande ramstorlekar på tavlorna. Det räcker med så lite som två tavlor placerade bredvid varandra, för att man ska få känslan av att dessa två hör ihop.

#4 Gör en tavelvägg med horisont

Om du vill ha ett bra tips på hur du ska arrangera tavlorna, kan du skapa en så kallad horisont. Det är en rak och fin linje som sträcker sig genom hela tavelväggen. Ovanför och under horisonten placerar du tavelramar av varierande storlek.

#5 Placera tavlorna på golvet först

För att kunna laborera med placeringen av tavlorna, kan du med fördel placera ut dom först på golvet. Då kan du enkelt möblera om och byta ut tavlor. När du väl blivit nöjd med arrangemanget, flyttar du tavlorna till väggen.

Tavlor ovan kommer från Devprint.se som har fotoprodukter och det mesta inom småartiklar som visitkort, kalendrar och etiketter/klistermärken. Hos Devprint.se kan ni få tryckt era favoritfoton på tålig canvas, aluminium eller textil. Ni kan även få personligt anpassade kuddar, där ert favoritfoto trycks på kudden. Just fotoprodukter är även en perfekt present att ge bort. Jag gav själv bort en kudde med tryck av vännens favorit husdjur, vilket blev super uppskattat.

Jag byter även själv tavlor regelbundet och blir alltid lika chockad över resultatet varje gång. När ni ska välja tavlor till ett rum, börja med känna på känslan. Känn efter vad ni vill att tavlorna ska ge rummet och välj motiv efter det. Många kopierar jag tavlor rakt av från vad andra har på väggarna, speciellt på Instagram. Det är fullkomligt fel och är inget personligt val. Vi måste börja välja inredning utifrån vår egen smak och inte efter vad alla andra har.

/Maria

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis