fbpx

3 smarta tips för att inreda din första bostad

När man flyttar hemifrån första gången har många en klar vision av hur ens bostad ska komma att se ut. Kanske man tänkt sig en stilren inredning med detaljer i svart och vitt, eller så är man mer lagd åt retro-hållet eller kanske en mer klassisk stil. Det är såklart inte alla gånger det blir som man tänkt. Speciellt om man är student eller lägst ner i näringskedjan på det nya jobbet. 

Här har du tre smarta tips på vad du kan göra för att inreda din första bostad både smart och ekonomiskt. 

Ha eknomin i ordning 

Det som står i vägen för de flesta är såklart ekonomin. Vare sig du fått hjälp att köpa din första bostad eller om du hyr en mindre etta eller studentlägenhet, har man ofta inte så mycket pengar över till inredningen i början. 

Om man inte har införskaffat nödvändigheterna, som säng eller TV, är det många som tar ett snabblån utan UC. Ett lån utan uc är ett lån där kreditupplysningen görs genom ett annat företag än UC (upplysningscentralen). Även om dessa lån kan hjälpa i nödsituationer, så kan de snabbt göra dig skuldsatt om du inte kan betala tillbaka lånet inom den angivna tiden. Nstart, tidigare känt som Nystart Finans, kan hjälpa dig vända din ekonomi. Nstart erbjuder inte konsumtionslån och gör alltid en UC på sina kunder. Dock är inte ett högt UC score nödvändigtvis ett hinder för att få ett lån via Nstart. Hos Nstart går ni tillsammans igenom din privatekonomi och betalningsförmåga för att få koll på din ekonomiska situation. Det är alltid värt att ha sin ekonomi i ordning när man flyttar in i en ny bostad, för att slippa ekonomiska problem i framtiden och hamna hos kronofogden

Inred billigt med stil

Att inreda billigt är kanske inte lika snabbt och smidigt som att beställa hem möbler från de stora dyra möbelkedjorna, men det är klart värt det. Du behöver inte spendera mycket pengar för att inreda ditt nya hem med stil. Däremot kan det ta lite tid och uthållighet. 

Innan du börjar kolla vad som finns på möbelmarknaden, bör du alltid kolla vad familjen har på vinden. Man vet aldrig vad moster, farfar eller mamma gömmer på vinden. Ibland kan man göra riktigt häftiga fynd som passar perfekt in i den nya lägenheten. Om inte annat kan man säkert hitta användbara saker som man senare kan byta ut, som taklampor eller byråer. 

Men det bästa sättet att inreda billigt efter din egen stil är såklart att handla second hand. Anmäl dig till alla lokala köp och sälj-grupper, lägg in bevakningar på blocket och ta alltid vägen förbi en second hand butik. Man får ibland bevaka alla dessa säljkanaler som en hök för att inte missa den perfekta möbeln till ditt hem, för mindre än halva nypriset. 

Mindre ger mer 

Något som de flesta är bekanta med är att ju mer plats du har, desto mer grejer har du. Det spelar ingen roll hur mycket garderobsutrymme eller hur många köksskåp du har, på något sätt är de alltid för fulla. De flesta av oss fyller upp utrymmen i våra hem utan att tänka på det, men behöver vi egentligen alla dessa saker? 

Ens första lägenhet är ofta ganska liten. Då ska man istället tänka tvärtom: mindre ger mer. Tänk noga innan du börjar inreda ditt hem på vad du egentligen behöver. Rensa ut gamla kläder och prylar som du inte har använt på flera år. Du kommer garanterat inte sakna dem. Fixa också smarta förvaringslösningar, som utdragbara lådor under sängen och lösningar du kan hänga upp på väggar eller dörrar. Om man har en liten lägenhet är det viktigt att försöka ha så många öppna ytor som möjligt för att det ska kännas hemtrevligt. 

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis