fbpx

10 tips att inreda barnrum mer lekfullt

Att inreda barnrum kan vara rätt utmanande, men med några tips och tricks kan ni få ut det mesta av det utrymme ni har. Tänk först på vilka färger ni vill använda. Ljusa, glada färger gör att rummet känns större och mer inbjudande. Du kan också använda mönster och texturer i tapeter, för att lägga till intresse och djup i rummet. För det andra är möbelplaceringen nyckeln i ett litet utrymme, så även i barnrum. Försök att hålla möbler nära väggarna så att det finns mer öppen golvyta i mitten av rummet. Tänk dessutom vertikalt när det gäller lagring. Höga bokhyllor och hyllor är bra för att maximera utrymmet i ett litet rum.

LÄS MER: Inreda barnrum hållbart och eco vänligt

Slutligen kan accessoarer verkligen hjälpa till att knyta ihop allt och få ett litet rum att kännas komplett. Några väl valda konstverk, några färgglada kastkuddar och en mysig filt kan göra hela skillnaden. Med lite kreativitet kan du förvandla även det minsta barnrummet, till ett roligt och inbjudande utrymme för ditt barn att leka & ha kul i.

Ni hittar sänghimmel ovan här

Hur man inreder ditt lilla barns sovrum så att det är organiserat

Om du har små barn vet du hur viktigt det är att hålla sitt sovrum organiserat. Det gör det inte bara lättare för dem att hitta saker, men det hjälper också till att förhindra att röra och röran tar över deras utrymme. Här är några tips om hur du inreder ditt lilla barns sovrum så att det är organiserat:

  • Använd förvaringsfack och korgar. Förvaringsfack och korgar är bra för förvaring av leksaker, kläder och andra föremål. Märk varje papperskorg eller korg så att ditt barn vet vart allt tar vägen.
  • Häng krokar på väggen. Krokar är ett utmärkt sätt att organisera rockar, hattar, ryggsäckar och andra föremål.
  • Använd ett skoställ. Ett skoställ kan hjälpa till att hålla skor organiserade och utanför golvet.
  • Sätt upp en nattlampa i rummet. Ett nattljus kan hjälpa ditt barn att känna sig tryggt på natten och göra det lättare för dem att se i mörkret.
  • Håll golvet rent. Dammsug eller sopa golvet regelbundet för att förhindra att smuts och damm ackumuleras.

Att följa dessa tips hjälper dig att inreda ditt lilla barns sovrum så att det är organiserat och städat. Detta kommer att skapa en inlärningsmiljö för ditt barn och hjälper till att förhindra att röra tar över sitt utrymme.

Hur kan jag göra mina barns sovrum roligare?

Att göra ditt barns sovrum roligare kan vara så enkelt som att lägga till några nya och spännande element. Nedan följer några sätt att göra detta:

·       Lägg till en klättervägg:

Detta är ett utmärkt sätt att lägga till ett element av kul och äventyr i ditt barns sovrum. Du kan köpa färdiga klätterväggar eller skapa dina egna med något som plywood och skummattor.

·       Installera en gunga:

Gungor är inte bara för lekplatser! Du kan enkelt installera en gunga inuti ditt barns sovrum. Se bara till att du använder lämpliga säkerhetsåtgärder, till exempel att fästa den på en tapp i väggen.

·       Lägg till en lekstuga:

En lekstuga är ett perfekt komplement till alla barnrum. Det ger ett roligt utrymme för ditt barn att leka i och kan också användas som förvaringsutrymme för leksaker och andra föremål.

·       Skapa ett fort:

Forts är ett annat bra sätt att lägga till lite kul i ditt barns sovrum. Du kan skapa ett enkelt fort med lakan eller filtar draperade över möbler. Eller så kan du bli mer kreativ och bygga ett mer detaljerat fort med PVC-rör eller träskivor.

·       Installera en bild:

Slides är alltid en hit med barn! Du kan installera en liten bild i ditt barns sovrum om det finns tillräckligt med utrymme. Eller så kan du köpa en färdig bild som fäster på sidan av en säng.

·       Lägg till en pärlridå:

Pärlgardiner är inte bara roliga, men de lägger också till lite visuellt intresse för ett rum. Du kan köpa pärlgardiner eller göra egna med snöre och pärlor.

·       Installera en basketkorg:

Om ditt barn är ett av basket, kommer de att älska att ha sin egen basketkorg i sitt sovrum. Du kan köpa en dörrbåge eller installera en fristående om du har utrymme.

·       Lägg till en tavla:

En tavla är alltid ett roligt tillskott till alla rum. Det är bra för att skriva anteckningar eller rita bilder. Du kan köpa en liten tavla eller göra din egen genom att måla en del av väggen med tavla färg.

Att göra ditt barns sovrum roligare behöver inte vara dyrt eller tidskrävande. Genom att bara lägga till några nya element kan du förvandla deras utrymme till en plats de kommer att älska att spendera tid på.

Ni hittar inredning ovan här

Idéer för att dekorera liten pojkes sovrum

Om du har en liten pojkes sovrum kan du känna att du är begränsad när det gäller design och dekorationsalternativ. Men det finns faktiskt många sätt att få ut det mesta av ett litet utrymme och skapa ett rum som din son kommer att älska.

Ett sätt att dekorera en liten pojkes sovrum är att använda väggdekaler. Väggdekaler är ett billigt sätt att lägga till färg och intresse för ett rum, och de kan enkelt tas bort om din son bestämmer sig för att han vill ha en förändring. Du kan hitta väggdekaler i en mängd olika teman, inklusive sport, bilar, djur eller till och med pirater!

En annan idé för att dekorera en liten pojkes sovrum är att använda djärva färger. Måla en accentvägg i en djärv färg, eller använd färgglada sängkläder och fönsterbehandlingar. Detta kommer att bidra till att rummet känns större och ljusare.

Om du har begränsat utrymme kanske du vill överväga att använda våningssängar. Våningssängar kan vara ett bra sätt att spara utrymme i ett litet rum, och de kan också vara mycket roliga för din son. Du kan hitta våningssängar i olika stilar, inklusive traditionella våningssängar i trä och modernare design som har inbyggda skrivbord eller förvaringsutrymmen.

Om du letar efter något lite annorlunda kanske du vill överväga att använda en murphy-säng. Murphy sängar är nedfällbara sängar som kan förvaras mot en vägg när de inte används. Detta är ett utmärkt alternativ för ett litet sovrum eftersom det frigör utrymme som annars skulle tas upp av en sängram.

Det finns många andra bra idéer för att dekorera en liten pojkes sovrum. Använd bara din fantasi och var kreativ. Kom ihåg att det inte finns något behov av att spendera mycket pengar för att skapa ett rum som din son kommer att älska. Med lite ansträngning kan du enkelt förvandla ett litet utrymme till ett roligt och inbjudande rum.

Sängen ovan hittar ni här

Idéer för att dekorera små flickors sovrum

När det gäller att dekorera en liten flickas sovrum finns det många möjligheter. Med lite kreativitet och fantasi kan du förvandla ett litet rum till ett stort.

Här är några idéer för att komma igång:

Om du har en liten flickas sovrum kan du känna att du är begränsad när det gäller utrymme och designalternativ. Det finns dock många sätt att få ut det mesta av ett litet rum och skapa ett snyggt och funktionellt utrymme för ditt barn.

Ett sätt att maximera utrymmet i ett litet rum är att välja möbler som kan tjäna flera syften. En dagbädd kan till exempel användas som både säng och soffa, vilket gör den perfekt för att slappa och sova. Eller överväg att investera i en Murphy-säng som kan fällas upp i väggen när den inte används.

Ett annat bra sätt att spara utrymme är att använda lagringslösningar som fungerar som inredning. En bagageutrymme eller kista kan användas som soffbord eller en plats att lagra leksaker, samtidigt som det ger extra sittplatser. Vägghyllor är också ett bra sätt att visa föremål och hålla golvet klart.

När det gäller att dekorera, tänk vertikalt. Utnyttja hela väggutrymmet i rummet genom att hänga konstverk, hyllor och krokar. Detta kommer inte bara att lägga till personlighet i utrymmet utan också bidra till att få det att se större ut.

Slutligen, glöm inte belysningen. Ett litet rum kan kännas trångt och mörkt, så var noga med att använda armaturer som lyser upp utrymmet. Bordslampor, golvlampor och strängljus är alla bra alternativ.

Med dessa tips i åtanke är du säker på att skapa en liten flickas sovrum som är både snyggt och funktionellt. Var kreativ och ha kul med det.

Ni hittar sängkläder ovan här

Ni hittar sängkläder ovan här

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis