10 vackra vitrinskåp som ändrar allt

10 vackra vitrinskåp som ändrar allt

Innehållsförteckning

Få möbler gör ett sådant pampigt intryck i ett rum, som ett vitrinskåp gör! En gammal förvaringsmöbel med en gedigen historia som vi tittar närmare på i detta inlägg. Namnet vitrinskåp kommer från latinets ord för glas ”vitrum”. Det finns numer massa olika modeller och färger på vitrinskåpen. Så vilken stil och skåp ska ni välja till just ert hem?

LÄS MER: 20 balkongmöbler som passar till små balkonger

Här tipsar vi 10 lyxiga vitrinskåptyper som garanterat förvandlar hemmet till mer exklusivt!

Ni hittar det vackra trä vitrinskåpet ovan HÄR

Ni hittar skåp ovan HÄR

Klassiskt vitt vitrinskåp hittar ni HÄR

Ni hittar skåp ovan HÄR

Ni hittar svart vitrinskåp ovan HÄR

BILLIGA VITRINSKÅP

Här tipsar vi billiga vitrinskåp som kostar under 10 000 kr och mindre!

Ni hittar mindre skåp ovan HÄR

Ni hittar skåpet ovan HÄR

Ni hittar skåpet ovan HÄR

Ni hittar skåpet ovan HÄR

Vitrinskåpets historia

På 1700-talet skönhetens årtal, var ett vitrinskåpet en högt uppskattad möbel i fina hem. Där visade rika familjer upp sina bästa vitrinskåp och mest värdefulla och exotiska ägodelar. På 1800-talet, när folkskolan infördes, ökade läskunnigheten i Sverige. Även vanliga folk började inreda med vitrinskåp och ha böcker tillsammans med porslinsfigurer i skåpen. Att äga böcker var även ett sätt att visa att man var utbildad.

På 1960-talet blev vitrinskåpet mycket populärt. När TVn kom in i hemmen blev skåpet en kombinerad bokhylla/vitrinskåp med plats för tv och annat väsentligt i alla vardagsrum. Man visade upp vackra flaskor med bananlikör, whisky och taxfree sherry. Idag har vitrinskåpen blivit en trendig möbel i alla hem, där man inreder skåpet med vaser, dekorationer, porslin eller foton.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024