(Innehåller Ellos Jotex Newport Soffadirekt annonslänkar)

Mitt i vad jag anser det vackraste lantliga naturområdet i Västsverige ligger sagolikt vackra Tofta Herrgård. Jag och Jon har provat på att bo där mitt i den Svenska idyllen och vi ångrar inte en minut.

Tofta herrgård har allt och lite till vacker miljö, delikat mat och en jättetrevlig serveringspersonal som är lyhörd till alla våra önskemål. Tofta bjuder även på olika paket som t.ex. golfpaket med härliga stora golfbanor inbäddade i underbart vacker natur.

LÄS MER: 10 sammetsmöbler som rockar hemmet hårt

Tofta Herrgård

Den anrika pampiga huvudbyggnaden stoltserar i en sagolik miljö man sällan beskådar.

Urvackra gamla kakelugnar haglar tätt på Tofta och detta var mitt favoritrum med en helt makalös utsikt från balkongen. Är inte tapeten med de pippifåglar helt underbar?

INREDNINGSVIS FAVORITER

Bord HÄR Gross lampa HÄR Solspegel HÄR Lampa Jotex HÄR

IMG_3053

tofta golfbana 2

Varför inte boka golfpaketet gourmet där både golf, boende och härlig middag på herrgården ingår :)

tofta golfbana

LÄS MER: Så får ni ett lyxigt vardagsrum billigt och snabbt

Om sommaren bjuds även på nöjen som teater och på vintern är det populärt med affärskonferenser på Tofta samt det traditionsrika julbordet varje år. Vill man bo på Tofta Herrgård gör man inte det på själva herrgården då huset är kulturmärkt. Man övernattar istället en liten bit ifrån i mysiga annexen Smedjan och Mejeriet.

Jon bara ÄLSKADE att sova där då han äntligen fick sova ostörd i tystnad något han saknar mitt i Göteborgs centrum. Även frukosten som serveras på Tofta varje morgon är verkligen något i särklass och vi rekommenderar den starkt.

I den vackra gamla matsalen serveras delikat tre rätters middag med bubbel… ljuvligt var det :)

Själv bara avgudade jag att vandra runt i den vackra lantliga omgivningen med hästar och får betandes överallt. Det är lätt att förstå att många även väljer att ha sitt bröllop på Tofta herrgård. Vad är väl mer romantiskt än att bli ett par i bedövande vacker grönskande lantmiljö. Jag ville bara tillbaka till landet och lugnet när jag kom hem till staden och Tofta får mig inse att jag är en sann lantmänniska i grund och botten.

Fakta om Tofta Herrgård

 • Tofta Herrgård ligger nära havet, mellan Kungälv och Marstrand mitt ute på landet. Ca. 35 minuter med bil norr om Göteborg.
 • Herrgårdens huvudbyggnad byggdes i början på 1700-talet och är K-minnesmärkt. I dag rymmer den restaurang, sällskaps- och konferensrum.
 • Tofta herrgård härstammar annars från 1400-talet, då gården förlänades till lagmannen Laurens Clausen från Bohuslän som bodde på gården 1492.
 • Lagmannen Mats Nilson bodde på Tofta 1543 och Claus Jensen 1580. Det var troligen så, att gården ingick i lagmannens avlöning.
 • Under 1600-talet blev gården ett rusthållshemman för Bohusläns dragonregemente.
 • Under andra halvan av 1700-talet byggdes huvudbyggnaden om i karolinsk stil och flyglarna tillkom. En trädgård i fransk stil med geometriska former anlades.
 • Under 1800-talet uppfördes en fyra våningar hög väderkvarn, ett brännvinsbränneri tillkom och 64 tunnland mark vallades in från havet.
 • I början av 1900-talet köpte Eric Adolf Hallin Tofta egendom och inredde den i klassisk Carl Larsson stil.

Inspirationsbilder från Tofta Herrgård

När ord inte räcker till låter vi bilder tala!

tofta hus 2

tofta ridning

Ägorna runt Tofta är bedövande att beskåda och vem vill inte vakna till det här ?

Tofta Herrgård

LÄS MER: 9 bästa badplatser i Göteborg & hångelvänliga

Vi på Inredningsvis ger Tofta Herrgård och hotell tio poäng av tio möjliga… nej, faktiskt hundra av tio för bättre än så här blir det bara inte :)

Ha en skön dag!

LOVE M

OUTLET REA PÅ INREDNING – upp till 70 % rabatt

All inredning med REA ovan hittar ni HÄR

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

35 Comments

 1. What a dreamy place Maria! Wish I was there now! Looks so peaceful, calm and relaxing. Glad you and Jon had a great time there, the photos are amazing! Have a lovely day dear, hugs and kisses! xo

 2. Vilket roligt inlägg! Mina föräldrar var i Marstrand förra året och tyckte verkligen om det!

 3. Tack vad snällt av dig!
  Det har jag faktiskt, har en bra sommar! Det hoppas jag att du också har :)

  Och jag antar att du har det då dina bilder ser så otroligt fina ut, helt underbart!
  Ha en underbar helg du med!

  Är du inredningsexpert förresten? :)

 4. sv: Ja, massa sol och utflykt :D

  Ser så mysigt ut där.
  och ha en härlig helg du med!

 5. Sv: Jaa, dom är för söta :) och superfina bilder! Skulle verkligen vilja åka dit :)

 6. Då tycker jag absolut att du ska komma och bo på hotellet jag jobbar på, Smakrike krog & logi i Ljugarn på Gotland! :)

 7. Herrgården är helt fantastisk! Jag och sambon skall gifta oss där den 6:e September i år! :) Det ser vi verkligen fram emot!

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.