Tjäna pengar online - 10 bästa tipsen

Tjäna pengar online – 10 bästa tipsen

Vill du få en extrainkomst genom att tjäna pengar online? Det finns många olika sätt att tjäna allt från några hundralappar extra till flera tusen varje månad. Vissa lever helt på att tjäna pengar online, medan andra använder det för att ge lite extra pengar i kassan varje månad.

Fördelen med att tjäna pengar online, är att man i många fall kan bygga upp så kallade passiva inkomster. Det innebär att du gör ett grundarbete, för att sedan låta pengar ticka in kontinuerligt utan att du behöver göra så mycket arbete på lång sikt. Vi återkommer till detta lite senare!

LÄS MER: Voltbox scam eller nåt som sparar pengar på el

Här ska vi nu gå igenom 10 enskilda ekonomi tips på hur du kan tjäna pengar online. Om du verkligen vill satsa på att bli självförsörjande genom att sitta framför datorn, bör du överväga att satsa på flera av dessa tips samtidigt. Då öka du dina chanser att lyckas. Grundare bakom Inredningsvis lever idag helt på sidan och passiva inkomster. Så vi vet att dessa tips går genomföra, det krävs bara en sak….hårt arbete!

Tjäna pengar online tips

#1 Affiliate marketing

Du har säkert hört begreppet förut – affiliate marketing handlar om att man annonserar på sin egen hemsida och på så sätt tjänar pengar. Det finns olika modeller här, där man kan få betalt per klick på en annons, eller betalt om den som klickar går vidare och gör ett köp. Här har man alltså möjligheten att bygga upp en hemsida med ett visst tema, exempelvis inom “fordon”. Sedan, när man få fler och fler besökare, kan man lägga ut annonser som pekar mot bilhandlare och liknande, för att matcha sin målgrupp med annonserna.

Det finns så kallade affiliate-nätverk, som tillhandahåller tjänster inom detta område. Dom ger dig som innehavare av en hemsida möjligheten att ta del av färdiggjorda annonser, så att du slipper koda själv. Dessa klistras in på din egen hemsida och sedan håller affiliaten reda på din statistik och sköter utbetalningar av annonsintäkter.

#2 Aktier online

Ett sätt att tjäna pengar online är att börja med trading. Det här kan du enkelt och bekvämt sköta framför din dator. Det finns många bra grundkurser att ta del av på nätet och så länge du inte investerar några stora belopp i början, så har du råd att lära av dina misstag.

Om du till exempel startar med affiliatemarknadsföring och får in en liten summa varje månad, kan du investera dom pengarna på börsen och få dom att växa snabbare. Aktiehandel kan alltså hjälpa till att accelerera dina intäkter och göra så att din förmögenhet växer.

#3 Frilansa

Är du duktig på grafisk design, programmering eller att skriva? Det finns många communities på nätet som sammanför säljare och köpare av olika tjänster och tidsbegränsade projekt. Det här kallas ofta för gig-jobb och gig-ekonomin växer hela tiden. Börja med att skapa en profil på någon av de stora sajterna och erbjud dina tjänster till ett mycket konkurrenskraftigt pris. I början måste du vara beredd på att sälja dig billigt. Allt eftersom du bygger upp ett rykte, kan du höja dina priser.

#4 Skapa en blogg eller Instagram konto

En blogg är ett bra sätt att tjäna pengar på. Om du väljer att blogga om ett tema som verkligen intresserar dig, kommer bloggandet inte att upplevas som ett jobb, utan någonting kul. Det kräver en hel del jobb, men om du lyckas få trogna läsare, som läser dina inlägg och delar dom på sociala medier, kommer du snart kunna se hur din blogg växer i popularitet. En hemsida eller blogg som har många besökare är en guldgruva när det kommer till annonsering och intäkter från affiliatenätverk.

Inredningsvis här startades av Maria Ljungström 2012 som hobby. Idag lever hon heltid på webbsidan och sina sociala media. Det ska här nämnas att succén kom inte över en natt. Det tar lång tid att få upp trafik, brand reputation och knyta alla kontakter som behövs. Alla är inte gjorda för att driva hemsidor och bloggar. Man måste ha TÅLAMOD i massor och sinne för business/marknadsföring.

#5 Dropshipping

Dropshipping innebär att du startar en webshop och erbjuder produkter, men utan att ha dessa på eget lager. När du får in en order, skickar istället din leverantör produkten direkt till din kund, men med dig som avsändare. Det här gör att vem som helst kan starta en webshop och administrera den direkt från datorn, utan att behöva bekymra sig över logistik.

#6 One product store

Någonting som blir allt vanligare är så kallade one product stores. Det är alltså en webbshop som bara erbjuder en produkt. Fördelen med detta är att du kan minimera din risk genom att inte köpa upp ett stort sortiment av många olika produkter, som du är osäker på om dom kommer sälja. Istället satsar du allt på ett kort och kan dessutom rikta dina annonser direkt mot en specifik målgrupp. Det finns webshop-leverantörer som erbjuder färdiga mallar för den här typen av webbshoppar.

#7 Online poker

Vi kan så klart inte gå igenom tips på hur man tjänar pengar online, utan att nämna poker. För den som är disciplinerad och har en viss talang för detta kortspel, finns det stora pengar att tjäna. Detta är att mixa nöje med chans att få mer pengar.

OBS: Vi rekommenderar INGEN att spela på lånade pengar eller spela över sin budget och absolut inga spel för barn under 15 år.

#8 Passiv inkomst

Med passiv inkomst menar vi en inkomst som inte är direkt kopplad till en arbetsprestation. Ett exempel på passiv inkomst är just affiliatemarknadsföring, där du kan låta din hemsida vara under flera månader och samtidigt tjäna pengar på besökare som klickar på dina annonser.

Ett annat exempel är avkastning på aktier och fonder – en så kallad pengamaskin!

#9 Pengamaskiner

Avkastning på aktier och fonder brukar ibland kallas pengamaskiner. Här handlar det alltså om att investera sina pengar långsiktigt och göra väldigt få förändringar i sin portfölj över tid. Istället fokuserar man på utdelningar, det vill säga det belopp som börsbolagen betalar ut till sina aktieägare en gång per år (ibland fler).

Man behöver ett relativt stort aktiekapital för att kunna leva helt och hållet på utdelningar. Du behöver i runda slängar minst 6 miljoner kronor. Men om du börjar med att försöka få ut någon tusenlapp extra i månaden, blir målet mer lättsmält.

#10 Köp och sälj online

Tack vare alla köp- och säljsajter som finns och den allt ökade handeln med begagnade varor, går det att tjäna bra med pengar bara på att fynda produkter till låga priser och sälja dom vidare för ett högre pris. Många säljer fina produkter till ett alldeles för lågt pris, vilket du som köpare kan utnyttja och på så sätt tjäna pengar.

Ett annat sätt att spara pengar på är att samla lån och dyra krediter. Att göra sig av med dyra räntor och smålån kan i längden göra att man sparar massor av pengar, som man istället kan lägga på nåt nyttigare.

SLUTSUMMERING

I denna moderna tid find det otaliga inkomstkällor att tillgå. En känd miljonär sa att det sämsta man kan göra, är att förlita sig på bara EN inkomstkälla. Att istället få inkomst från olika källor, det är nyckeln till framgång och säker succé. Vi hoppas att ni lärt er i detta inlägg hur ni kan börja tjäna pengar online och ha kul samtidigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Annonsering

Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024