fbpx

Tapet trender 2023 – detta gäller på väggarna nu

Dags för tapet trender 2023 efter mitt populära inredningstrender jag släppt nyss. De senaste åren har tapeter göra en stor comeback, och vi har sett många tapet trender i hem i olika stilar.  Till skillnad från tidigare generationer tapeter, är den nuvarande tapeten lättare att installera och underhålla.  Du kan också hitta den i fler mönster, färger och stilar än tidigare. 

LÄS MER: Inredningstrender 2023 – 10 största nya trender

Liksom alla andra material finns tapeter i flera stilar, vilket gör det svårt att bosätta sig på rätt val. Att vara uppdaterad med populära trender kan dock hjälpa dig att begränsa dina val. För att hjälpa dig med det diskuterar den här artikeln några av de tapettrender som kan förväntas 2023, enligt flera experter på hemdesign.

Ni hittar stormönstrad tapet ovan HÄR

Stormönstrade tapeter

En sak tapeter är bra på är att göra ett uttalande. För många människor är detta ett utmärkt sätt att uttrycka sin personlighet och smak. Oavsett om du väljer blommigt eller geometriskt, abstrakt eller mönstrat, finns det flera sätt som bakgrundsbilder kan påverka ditt utrymme.  En trend som varit het i år är storskaliga tryck. De dominerar ett utrymme och är lämpliga för vardagsrummet eller sovrummet. Om du bestämmer dig för att följa den här vägen, gå till nedskalade utskrifter, eftersom de kommer att slutföra ditt rums andra element och ditt rum inte ser överväldigande ut. Tapetet ska vara ankare, och du kan designa runt det.

Vilket uttryck ger mönstrade tapeter?

De iögonfallande mönstrade tapeter är idealiska för att ge ditt rum ett modernt utseende. De ger ditt utrymme en väggmålningseffekt. För en ännu större effekt, prova mönster i djärvare nyanser. Om du går för ”subtila” är neutrala ett bra ställe att börja.

Shoppa billiga favoriter

Ni hittar tapet med blommor ovan HÄR

Botaniska mönster

Det finns inget bättre sätt att få en explosion av sommar och vår till ditt hem, än att täcka dina väggar i blommiga tapeter.  Blommor på tapeter spelar en stor roll för att lägga till karaktär i ditt rum.  Dessutom återspeglar de naturen och är därför idealiska för att skapa lugnande hela systemet i kroppen. I synnerhet gula tapeter är en het trend, med sin varma glöd och påminner även om soliga sommardagar.

Om du inte är ett stort av vanliga växter har du alternativet abstrakta utskrifter. De har ofta organiska former samtidigt som de upprätthåller en koppling till Moder Natur och är ett modernt sätt att införliva blommor och färger i ditt hem.  Abstrakta växter har varit en enorm trend 2022 och kommer att fortsätta att vara så även 2023, eftersom människor älskar biofila mönster.

Var kan du använda botaniska tapettryck?

Utskrifterna kommer att se fantastiska ut i korridoren, badrummet eller andra smala områden. Dessa utskrifter ser mer nyckfulla ut i små utrymmen.

Ni hittar trendiga tapeter ovan HÄR HÄR HÄR & HÄR

Faux textur

Medan marknaden idag är full av en mängd präglade tapeter,kommer inget i närheten av den nya trend av faux-texturer som har blivit varje hushålls favorit. Texturerna skapar en illusion av unika ytor på dina väggar. De kan ge din inomhus en utomhuskänsla eller få ditt utrymme att se storslaget ut på en mindre budget.  Inredningsarkitekter hävdar att kärleken till denna tapeter härrör från dess förmåga att ge en illusion av textur utan beständighet av betong, linne, trä eller panel.

Återkomsten av 70-tals tapeter

Gissa vad? Retro är tillbaka. Bortsett från abstrakter och barockdesigner kommer nästa år att bevittna comeback av rika färger som gult, grönt, orange och brunt.  Dessa mönster är perfekta för oväntade platser som kök och entré.

Medan tapettryck från 70-talet kan vara väldigt djärva, är det som hemdesigners ofta ser att återupplivade epoker ofta uttrycker sig i nya  färgpaletter varje gång.

Ni hittar super trendig palm tapet ovan HÄR

Väggmålning mönster

Väggmålningar kan vara snygga, moderna eller eleganta. De efterliknar allt från natursköna utomhus till renässansmålningar. På grund av sin stora och överväldigande skala är väggmålningar idealiska för mer luftiga utrymmen som vardagsrummet eller matsalen.

Väggmålningar är en ny designtrend eftersom fler och fler people skiftar mot att lämna ett visuellt uttalande i sina hem.  Abstrakta väggmålningar är slående utan att vara specifika. De gör väggar till en fantastisk bakgrund.

Paneltapeten

Även om det är sant att tapettrender ständigt förändras, har vissa breda typer funnits i generationer. En sådan typ är paneltapeter . Stilen slår samman två utseenden – det rustika utseendet på träpaneler och mjukheten i tapeter.

Var kan du använda paneltapet?

Panelad tapeter är perfekt för moderna sovrum och vardagsrum. Det är ett fantastiskt sätt att ge ditt utrymme ett elegant utseende. I ett sovrum skapar det en försiktig mysig känsla och i hallen en välkomnande ton. När den installeras i matsalen och studien, ger tapeten en touch av förtrogenhet respektive lugn.

Inredningsarkitekter hävdar att denna moderna era har sett fler människor experimentera med tapeter i okonventionella utrymmen som hyllor och mellan väggpaneler. Borta är de dagar då tapeter var strikt för väggen.

Tapet ovan finns HÄR

Tapet med fåglar ovan finns HÄR

Dämpad maximalism

Denna trend definieras av stora motiv och djärva mönster som stöds av dämpade bakgrunder och mjuka toner. Dessa mönster är idealiska för praktiska användningsområden som att dölja fula väggar. Används på detta sätt gör tapeten ett kraftfullt uttalande utan att överväldiga ditt rum.

Metalliska tapeter

Av naturen är metalliska dynamiska och har varit en favorit i årtionden. Även om guldpaneler och dekorativa har funnits länge., är guldblad i tapeter en trend som just gjorde entré och får all uppmärksamhet. Detta tillägg kontrasterar inte bara spännande traditionella utrymmen, utan det ger också ditt rum en känsla av visuell struktur och dimension. Dessutom gör guldstyrda ytor att rummen ser ljusare ut.

Tapetsera snickeri

Förutom tak och väggar används tapeter för att liva upp interiören i fristående skåp och inbyggda kvarnverk.  Denna trend uppnår många saker, inklusive lyfthörn och till och med de mest osynliga utrymmena.

Du kan experimentera med djärva tapeter inuti inbyggda snickerier.  Medan du är på det, kom också ihåg taket. På så sätt kan dina gäster se upp till en nyckfull scen när de kopplar av i soffan.

Tapet ovan finns HÄR

Ni hittar tapet ovan HÄR

Slutsats tapet trender 2023

Tapeter har alltid varit en trend, även om deras tryck, färger och stilar ständigt utvecklas. Traditionellt användes tapeter bara på sovrums-, vardagsrums- och hallväggar men idag kan du använda dem på många andra ställen, till exempel i taket och inuti snickerier. De visar också  renässanskonst och väggmålningsdesign. Dessa hjälper till att förankra ditt rums designtema och dekorera runt det.

REA FYND SHOP

Soffadirekt
59956995
Soffadirekt
42956495
Soffadirekt
8003995 - 80 %
Soffadirekt
1139 - 70 %3795
Soffadirekt
27954395
Soffadirekt
10952255 - 51 %
Soffadirekt
17954495 - 60 %
Soffadirekt
12953495 - 63 %

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis