Top 9 wallpaper trends 2023 to watch out for 

7 största tapettrender 2024

Innehållsförteckning

Vilka tapettrender kommer 2024? I detta inlägg kommer vi gå igenom 7 största tapet trender för det nya året. Början på ett nytt år är en bra tid att få kreativiteten att flöda och tänka börja planera nya hemmaprojekt. Ny trendig inredning är allmänt ett bra sätt att uppdatera våra hem och förändra miljön som vi lever i.

Efter några år med mycket målade väggar är tapeter tillbaka på tapeten!  Och 2024 är det djärva tapettryck, mönster och intressanta texturer som står i centrum.

LÄS MER: Trendiga färger 2024 – dessa färger gäller

Några av de mest populära trenderna i år är:

 • Botaniska tryck – Full av natur och grönska.
 • Storskaliga utskrifter – Från stadsbilder till överdimensionerade blommor, dessa utskrifter gör intryck.
 • Soft Stripes – En mjukare version av klassiska randiga tapeter.
 • Geometriska tryck – Djärva, kantiga tryck.
 • Digital konst – Tapeter skapade med ny och modern teknik.
 • Texturerat papper – Papper med en touch.
 • Papper med steneffekt – Designad för att se ut som marmor, betong eller stentvätt för att ge ditt hem ett naturligt utseende.

TAPETTRENDER 2024

Tapeter med botansiskt mönster HÄR och HÄR

1. Botaniska tryck

Det har gjorts massor av studier som visar att naturen är bra för oss psykiskt. Att föra in aspekter av naturen i våra hem hjälper oss att känna oss avslappnade. Botaniska tryck i tapeter är populära även i år. Naturinspirerade tapettavlor med löv och frodiga gröna toner finns överallt på våra inspirationstavlor.  Djungeltapeter med djurmönster är också populära 2024.

2. Statement tapeter

2024 är året för go big or go home! Stora tapetmönster och tapeter allmänt som fångar din uppmärksamhet är perfekta för en tex. en fondvägg. Från överdimensionerade blommor till landskapsdesign, det finns många alternativ. Dessa statement tapeter bör bara finnas på en vägg i ditt rum. Detta beror på att det annars kan överväldiga rummet.

Randig tapet finns HÄR

3. Randiga tapet mönster

Om du letar efter ett mer minimalistiskt tillvägagångssätt, tänk på mjuka ränder. Ränder är på modet igen. Mjuka, vertikala ränder i neutrala toner tillför elegans till rummet. De är också bra på att lägga till höjd i rum som känns trånga. Mjuka randiga tapeter är tidlösa och kan matcha vilken inredning som helst.

Notis: Randiga tapeter är även superbra att ha i små hem med lågt i tak. Ränderna förvillar ögat att rummet har högre i tak än det faktiskt har.

4. Geometriska tryck

Ett bra tapettryck som kommer att vara populärt 2024 är geometriska tryck. Dessa är ett slående alternativ. De ska endast användas i små doser. Kanske som inramade tavlor eller en fondvägg. Geometriska tryck finns i en rad olika färgscheman och stilar för att passa alla hem. Våra favoriter är de med rena linjer och en modern känsla.

Ni hittar blå tapet HÄR

5. Digital konst

Tapeter har gått vidare från 70- och 80-talets daterade mönster. Nu är det mer kreativt än någonsin. Den digitala konsten har flyttat in på väggarna. Många tapeter innehåller nu digital konst som ger ett kreativt utseende till ditt rum. Omfamna denna futuristiska look på en fondvägg för att kombinera teknik och inredning perfekt.

6. Texturerat papper

Lägg till lite djup i ditt rum genom att lägga till några texturerade tapeter. Dessa tapeter är fantastiska att röra vid och ger också en rikedom till ditt rum. Det finns ett antal texturerade tapettekniker. Leta efter prägling, 3D-effekter eller korn på ditt papper för att göra dina väggar mer intressanta.

Grå struktur tapet HÄR

7. Papper med steneffekt

Väggbeklädnader med stentvätt och betongeffekt växer i popularitet. Det finns några bra tapetalternativ som efterliknar denna design, utan att du behöver putsa om och täcka dina väggar. Många av dessa effekter kommer i neutrala toner som matchar de flesta inredningar.

Slutsummering – tapettrender 2024

Tapeter handlar inte bara om att välja något till dina väggar. Det handlar om att hitta mönster som håller ihop hela ditt rum. Tapeter speglar din stil och personlighet och är något du kommer att få dras med ett tag. Ta därför god tid på dig att välja vilket mönster du ska köpa. Använd vår lista över de bästa tapettrenderna för att få inspiration. Välj din tapet och stora möbler först, innan du lägger till små detaljer för att avsluta ditt rum. Lycka till med inredningen!

Mönstrad tapet HÄR

Vanliga frågor (FAQ)

Är botaniska tapeter lämpliga för alla rum?

Absolut! De ser bra ut i vardagsrum, badrum och sovrum. Naturen ser alltid bra ut.

Hur väljer jag rätt tapet för mitt rum?

Om du tapetserar ett mindre rum, välj en ljusare tapet. Djärva tapeter kan bli för mycket i små utrymmen. Om du väljer ett djärvare tryck kan du överväga en fondvägg i stället för hela rummet.

Vad är det bästa sättet att tapetsera?

De flesta moderna tapeter är lätta att använda och applicera. De kommer vanligtvis med instruktioner om hur mycket pasta som ska användas. Om du letar efter den perfekta finishen, överväg en professionell dekoratör.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024