Sverige ekonomi 2024 – Fortsätter ekonomikrisen?

Den ekonomiska nedgången har drabbat människor och företag världen över de senaste åren. Vissa nationer börjar återhämta sig ekonomiskt, så vi frågar om nästa år, 2024, kan vara när saker och ting förbättras. Den här artikeln kommer att diskutera vad experter förutspår på gott och ont under det kommande året. Kommer Sverige ekonomin påverkas av den globala krisen? Vi reder ut vad som händer i världen i ekonomin.

Skäl till positivitet på grund av resultat i år

Det blev spännande i år när ekonomin utvecklades mycket bättre än väntat. Men tack vare ständigt höga räntor i de flesta av världens viktigaste ekonomier, som inkluderar USA och Storbritannien, och ekonomier över hela Europa. Den globala tillväxten kommer att mattas av när vi går in i 2024. På Reuters nämnde Paris-baserade organisationen för ekonomisk utveckling att USA:s ekonomi kommer att växa med 2,2 % i slutet av 2023 istället för de 1,6 % som förutspåddes i juni.

Detta beror på att ekonomins tillväxt visade sig vara mycket mer motståndskraftig än vad experter hade förväntat sig med de räntehöjningar vi såg i år. Detta kommer dock sannolikt att mattas av under 2024 på grund av den försvagade kinesiska ekonomin.

En del av denna avmattning är på grund av uppgången i år

Tillsammans med den kinesiska ekonomins problem är en stor del av varför det kommer att bli en nedgång i tillväxten under det kommande året effekterna av framgångarna och förändringarna i år. Detta kommer att få oss att balansera saker och ting när vi går in i 2023.

Vidare finns oron och försiktigheten att en fortsatt hög efterfrågan kommer att säkerställa att inflationen förblir högre under en längre period och tvinga räntesättare i de mer avancerade ekonomierna att hålla sina lånekostnader höga under lång tid in i 2024.

Optimismen kvarstår om 2023, men 2024 kan ge lågkonjunktur på sikt

Tills nyligen trodde vi alla att Federal Reserve var på väg att sänka räntorna. Men nu, med tanke på hur solid den amerikanska ekonomin ser ut, kan de höja räntorna under det kommande kvartalet. Detta visar att målintervallet på cirka 5,5 % till 5,75 % nåddes i september. Många ekonomer räknar nu med att den första räntesänkningen kommer under våren 2024.

Kommer den globala ekonomikrisen att upphöra 2024?

Även om 2023 blev bättre än väntat, ska vi inte ropa hej än. Lågkonjunktur kan fortfarande inträffa, dock senare under 2024. Ekonomin i USA undviker recession i slutet av 2023, kommer Fed att fortsätta att hålla höga räntor under en längre tid för att helt dämpa inflationen, vilket innebär att tillväxten naturligtvis blir långsammare 2024. Enligt Bloomberg, betyder inte att vi är ute efter det värsta och lågkonjunkturen kan fortfarande drabba oss, det kommer bara senare under 2024.

Slutsummering – Sverige ekonomi

Så även om saker och ting har börjat visa tecken på positiv tillväxt, upplever världens globala ekonomi fortfarande effekterna av den kris som har gripit den under de senaste åren. Saker och ting är inte alls så illa som de har varit; Vi måste dock vara försiktiga framåt.

 

Foto längst upp: Visma

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 121 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis