6 fördelar med solceller

6 fördelar med solceller

Innehållsförteckning

Går du i tankarna att skaffa solceller till ditt hem, men har inte riktigt bestämt dig än? Faktum är att solceller är en kanonbra investering och ett prisvärt alternativ till el. Här listar vi nu 6 konkreta fördelar med att ha solceller!

Elpriserna har fullständigt rusat under året som gått och även om läget har stabiliserat sig något så råder det en stor osäkerhet på marknaden om hur priserna ska utvecklas framöver. Allt fler ser över sin egen konsumtion av el, men det finns också sätt att göra elen billigare. Solceller är ett sådant sätt.

Fördel 1: En förnybar energikälla

Solenergi är en så kallad förnybar energikälla, vilket innebär att man inte tar slut på några resurser när man framställer energi från solen. Solen skickar ständigt ut nya solstrålar och är helt oberoende av om vi fångar upp den eller inte. Det innebär att detta är en grön energikälla som inte har någon negativ inverkan på vårt klimat och vår miljö.

Fördel 2: Du blir mer oberoende

Med solceller blir du mindre beroende av sådant som du inte kan påverka, till exempel höga elpriser. Här är det du själv som producerar din egen el och bortsett från de fasta investeringskostnader du betalar, är elen gratis.

Fördel 3: Tjäna pengar

Kom ihåg att i det långa loppet tjänar du pengar på att ha solceller. I början kostar det lite pengar i investering. Men för varje kWh du producerar, tjänar du pengar och tillslut är investeringen återbetald.

Fördel 4: Flexibiliteten

Solceller har en enorm flexibilitet. Du kan sätta dom på taket, i trädgården, på marken, på fasaden eller ha dom stående på garageuppfarten. Du kommer alltid kunna hitta ett läge där solen ligger på.

Fördel 5: Billigt i drift

Solceller kostar inte mycket att underhålla. Du behöver enbart se till att rengöra solcellerna från smuts och beläggningar, that’s it!

Fördel 6: Mycket lång livslängd

När du väljer solceller som investering för din energiproduktion får du en energikälla med extremt bra livslängd. Solceller håller sig i genomsnitt 25-30 år. Detta innebär att du betalar av din investering på några år och sedan kan se fram emot många fina år där du får avkastning på din investering.

Summering – Fördelar med solceller

Som vi sett i den här artikeln är solceller en grym investering för dig som vill åstadkomma ett större oberoende gällande din energikonsumtion. Elpriserna har varierat kraftigt på senare tid och solceller erbjuder dig som privatperson en möjlighet att ta kontrollen över dina kostnader.

Om du skulle vilja ta en till på solceller så kan ni kolla här efter mer information.

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024