Sladdlös dammsugare - bra eller dåligt?

Sladdlös dammsugare – Bra eller dåligt?

Innehållsförteckning

För några år sedan var en sladdlös dammsugare mer av en gimmick än ett seriöst alternativ till din sladdbundna dammsugare. Tekniken har dock gått framåt med ett rasande tempo och idag ser verkligheten annorlunda ut. Det kan till och med vara läge att uppdatera sitt eget innehav av dammsugare med sladd. 

När de sladdlösa dammsugarna kom var de inte mycket att hänga i granen. De hade dåliga batteritider vilket innebar att du knappast skulle hinna dammsuga klart innan den var tvungen att laddas igen. De hade även betydligt sämre effekt än dammsugare som kopplades in i vägguttaget med sladd. Dessa två aspekter gjorde att de sladdlösa dammsugarna inte kunde mäta sig med motsvarigheterna med sladd. De var helt enkelt inte bra nog och de negativa egenskaperna vägde tyngre än de fördelar som fanns. 

LÄS MER: Köpa ny tvättmaskin – 10 tips & råd

En dammsugare utan sladd har många fördelar. Utöver att de inte än bundna utav en sladd, så är de betydligt lättare än en dammsugare med sladd. Detta gör att de är lättare att hantera och flytta. Något som underlättar städningen markant. 

När man läser olika test dammsugare så ser man tydligt att vissa dammsugare presterar bättre än andra. I dessa test tittar man dels på sugeffekt och pris. Men man ser även till hur de är designade och hur lätta de är att hantera. 

Sladdlös dammsugare fakta

Sladdlösa dammsugaren ovan finns HÄR

Sladdlös dammsugare – fördelar och nackdelar 

Det är alltid bra att titta igenom de test som är tillgängliga för att hitta en sladdlös dammsugare bäst i test. Då får du information om just den modell du haft ögonen på och kan jämföra med liknande modeller. På detta sätt kan du hitta en variant som tillfredsställer just dina krav och behov. 

De sladdlösa dammsugarna är idag betydligt bättre än de var för bara ett par år sedan och de kan ofta mäta sig med sina sladdbundna konkurrenter. Dagens sladdlösa dammsugare har en högre effekt än tidigare men även bättre batteritider. De är lätta att handskas med och när man inte använder dem kan man hänga dem i en ställning på väggen. På det sättet tar de minimalt med plats. 

Trots dessa många fördelar så finns det vissa nackdelar. De är inte lika allsidiga som de dammsugarna med sladd. Många klarar inte av att dammsuga ovanpå hyllor och liknande. I och med att de drivs av batteri så måste de laddas mellan användningarna. Även om batterierna räcker längre nu för tiden, så är detta en stor skillnad mot en dammsugare med sladd som kan köras till påsen är full. 

Många tycker dock att fördelarna vinner över nackdelarna. En populär egenskap är att de är så lätta att bära runt och förflytta mellan rum. Att inte vara bunden av var eluttagen sitter eller en lång sladd som kan fastna eller som man kan snava på är andra fördelar.  

Electrolux dammsugare finns HÄR

Slutsummering – Sladdlös dammsugare

För att veta vilken modell av sladdlös dammsugare du ska köpa bör du först gå igenom vad det är du vill ha ut av din dammsugare. Det är även bra att läsa de tester och analyser som experterna har utfört för att se om den modellen du hittat håller måttet. Gå ut i butiken och testa olika varianter av Sladdlös dammsugare, tills du hittar den maskin som känns rätt både i handen och på golvet. 

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024