5 tips för ett mysigt hemmakontor

5 tips för ett mysigt hemmakontor

Aldrig har våra hemmakontor varit så heta som nu! I Corona pandemins skugga har hemmakontoren fått mer fokus än nånsin. Vi tänker allt mer på hur våra kontor ska inredas för att smälta in i övriga hemmet. Vi hittar nya lösningar för att få till hemmakontor i små hem. Och framför allt hur man kan få till ett ergonomiskt men ändå snyggt hemmakontor. Ofta är det detaljerna som gör hela skillnaden, det och att ha ett riktigt bra skrivbord och arbetsstol.

Att bygga ett hemmakontor i en studio kan vara utmanande, men nyckeln till framgång är att vara sparsam med utrymme, skapa ritualer och alltid välja multifunktionella möbler.

LÄS MER: 10 största inredningstrender 2024 – detta trendar

Här är 5 tips hur ni kan hotta och få ett mysigt hemmakontor där ni faktiskt vill jobba!

Ni hittar skrivbord ovan HÄR

 4 steg för ett kontor i balans:

 • Välj en plats med naturligt ljus. Naturligt ljus är bra för både din hälsa och din produktivitet.
 • Inred med personliga detaljer. Dina personliga detaljer hjälper dig att skapa en trivsam och inspirerande atmosfär.
 • Investera i bekväma möbler. Du kommer att spendera mycket tid på ditt hemmakontor, så det är viktigt att ha bekväma möbler.
 • Lägg till några gröna växter. Gröna växter kan hjälpa till att förbättra luftkvaliteten och skapa en lugn atmosfär.

Ursnyggt träskrivbord HÄR

1 Färgsätt för ny arbetslust

Vi i Sverige är väldigt ovågade när det kommer till att färgsätta hemma. Ofta ser man bara beige, beige och beige one more time. Detta kan i längden ge lätt deppression för färgsinnet. När det kommer till att arbeta behöver sinnenna få inspiration.

Djärva och levande färger kan ge energi. Slöa och dämpade toner kan göra dig mer omotiverad. Varför inte skapa ett utrymme som gör att du känner dig levande och produktiv? Orange, röda och gröna nyanser gör sig utmärkt i ett hemmakontor. Du behöver inte måla om hela rummet, men du kanske kan lägga till en fondvägg, ett par gardiner eller en matta i en utstickande färg.

2. Konst = inspiration

Eftersom ett hemmakontor är hemma så satsa på att hänga upp lute ny fräck konst på väggarna. Detta ger mer arbetlust och triggar njutningssinnet. Välj kreativa och inspirerande konstverk att hänga på väggarna. Låt konsten reflektera vem du är, utan att vara för distraherande så att du förlorar fokus. Sätt din personliga touch på ditt utrymme, men tänk på att du inte vill överbelasta arbetsytor och skrivbord med alltför många personliga saker.

3. Pynta kontoret med grönt

Växter lägger till mer än bara lite grönt till ditt kontor. Växter är även riktigt bra för inomhusmiljön, och skapar trivsel i ett hemmakontor. Lägg till ett par moderna vaser med färgglada blomsterarrangemang för att fräscha upp ditt hemmakontor. Gröna växter ger även ett lugnt harmoniskt sinne enligt Feng Shui läran.

4. En moodboard ger inspiration

Det absolut viktigaste tycker jag är att ha en riktigt fullspäckad moodboard, se därför till att omge dig med bilder som ger dig glädje och blodad tand för nya spännande arbets projekt. Printa ut snygga inspirerande foton och sätt upp dem ovanför skrivbordet. Alla detaljer som ni känner ger er mer arbetsglädje är rätt väg att gå.

Skribordsstol ovan HÄR

5. Satsa på ergonomiska arbetsmöbler

Detta handlar mer om nytta än nöje! Men det spelar liksom ingen roll hur mycket pynt ni ha, om ni får ont i ryggen när ni jobbar. Se därför till att satsa på ergonomiska höj/sänkbara arbetsmöbler. Jag tipsar här nedan om en bra butik som har eronomiska skrivbord för bådde hem och arbetsplats.

Slutsummering – mysigt hemmakontor

Som ni ser är det ganska enkelt att få till ett inbjudande och mysigt hemmakontor. Det handlar bara om att införa rätt detaljer och gröna växter. Precis som i all annan inredning handlar allt mycket om att planera rätt. Både när det kommer till detaljer och till rätt arbetsbelysning.

 

 

Foto längst upp: Elle.se


 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024