7 tips för att ta graviditetstest rätt

7 tips för att ta graviditetstest rätt

Att ta ett graviditetstest kan vara himmel eller helvete! Vill man inte bli gravid vill man bara ha negativt på testet. Medan om man gått och längtat efter att bli gravid, ja då skriker man av lycka när testet visar positivt. I detta inlägg ger vi tips på vad ni ska göra och inte göra inför ett gravidtest.

Gör inte ett graviditetstest för tidigt

Om du hade oskyddat sex eller antar att du kan vara gravid, är det tilltalande att tänka på att göra en förlossningsundersökning innan du missade tiden. Motstå lockbetet. HCG eller Humant koriongonadotropin är ett hormonellt medel skapat av celler som gränsar till ett expanderande embryo, som slutligen bildar moderkakan efter implantation. Den förhöjda förekomsten av hCG används för att indikera graviditet. Det tar dock tid att ackumulera hCG i kroppen. Så även om implantation av ett embryo skedde på en måndag, om du gör en graviditetsundersökning på onsdag, kan det ändå ge ett negativt resultat.

Ta inte ett test för tidigt – vänta tills minst 10 dagar efter en utebliven mens för att ta ett graviditetstest annars kan du få ett felaktigt resultat. Om du antar att du kan vara gravid och för närvarande missade din varaktighet, vänta 3 dagar och ta ett nytt test.

Gör ditt graviditetstest så fort du vaknar

Om det finns hCG i din kropp, vilket tyder på en graviditet, kommer det att byggas upp i din kiss över natten och toppa tidigt på morgonen. Att använda en graviditetsundersökning på morgonen kommer säkert att hjälpa dig att få ett exakt resultat.

Dopptest I En Mugg

Majoriteten av undersökningarna råder dig att hålla testet under din urinstråle, men detta är obehagligt och riskerar fel, som att inte få tillräckligt med urin på teststickan. Detta tillvägagångssätt ökar också risken för att undersökningen faller in i toalettstolen av misstag.

Samla istället ditt kiss i en liten plastmugg och sänk ner testremsan i kisset under den tid som anges.

Låt inte testet sitta för länge

Det finns en tidsgräns för att läsa en moderskapsundersökning hemma – om du kollar testet utanför tidsfönstret som anges i anvisningarna kan du få felaktiga resultat.

Många icke-digitala undersökningar avslöjar linjer för att indikera synligheten av hCG i kiss. En rad kommer att vara en kontrolllinje som dyker upp oavsett vad, och den andra raden visar i allmänhet ett moderskap. Om din undersökning är negativ finns det en chans att du fortfarande kan se en blek, färglös avledningslinje som visas när urinen torkar ut. Om du inte är medveten om spridningslinjer kan du se den här linjen och tro att du är förväntansfull.

Håll dig borta från att låta testvilan också vara lång, annars kan du granska en avledningslinje och anta att du väntar.

Läs inte av resultaten i förtid

På samma sätt undvik att läsa dina graviditetstest resultat för tidigt. När din kiss färdas via testindikatorfönstret kan det se ut som om resultaten visas, men testet behöver tid för att fungera helt.

Följ testets anvisningar så noga som möjligt och undvik att undersöka resultaten för tidigt. Om det behövs, ställ in en timer som låter dig veta, enligt riktlinjerna, när resultaten förbereds.

Drick inte mycket vatten innan du gör testet

Drick inte för mycket vatten, eller någon typ av vätska, innan du tar ett graviditetstest . Överskott av vätska kan påverka noggrannheten av testresultaten, så om din kiss är försvagad eller blekgul, avstå från att göra en undersökning. Utspädd kiss har en tendens att även ha urvattnade hCG-nivåer vilket kan förändra undersökningsresultaten. Ta ett test när du normalt behöver kissa. Genom att göra detta kommer du att undvika att försvaga din hCG-grad och få ett felaktigt “Förväntar inte” utfall.

Lita inte 100 på graviditetstest

Även om graviditetstest oftast är korrekta för att signalera en graviditet. Bör du inte lita blint enbart på dessa resultat. Ett ultraljud kommer säkerligen att validera graviditeten och inspektera embryots mycket tidiga hälsa och välbefinnande för att se om graviditeten är förnuftig – denna försäkran är viktig för kvinnor som upplever obehag eller blodförlust under graviditeten och de som faktiskt har haft tidigare missfall eller utomkvedshavandeskap.

Vi tipsar om Nordictest som har massor av olika hemmatest som graviditetstest, drogtest, könssjukdomar, hälsotest och mycket mer. Nordictest har alltid de lägsta priserna och är baserade i Sverige.

 

Interlinked

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024